Koti  — 9.10.2019

Kaikkien aikojen
klassikkotuolit

Kaikki tietävät sisustuslehdistä tutun lepakkotuolin, tai ovat ainakin kerran elämässään istuneet Artekin jakkaralla. Mutta ovatko tarinat julkkistuolien takana yhtä tuttuja? Kokosimme yhteen kaikkien aikojen klassikot.

VITRA

Eames DSR Fiberglass ja Eames RAR-keinutuoli

 

Vitran ajattomat designtuolit ovat saman suunnitteluparin, Charles ja Ray Eamesin käsialaa vuodelta 1950. Tuoleissa on säilytetty alkuperäiset värit sekä tuolin eläväpintainen lasikuituistuin. Ristikkäisten metallijalkojensa myötä rakas klassikko on saanut myös lempinimen Eiffel-tuoli. Modernisoidussa keinutuoliversiossaan lasikuitu on korvattu kierrätettävällä polypropeenilla.

Ostaessasi viisi Eames-tuolia ajalla 1.11.2019 – 31.1.2020 Helsingin, Turun tai Tapiolan tavaratalosta saat kuudennen lahjaksi!

Lisätiedot edusta

Eames Lounge -nojatuoli ja rahi

 

Charles ja Ray Eames suunnittelivat vuonna 1956 nojatuolin, jossa yhdistyvät kaikkein laadukkaimmat materiaalit, ensiluokkainen käsityö ja äärimmäinen mukavuus. Syntyi Lounge Chair, aikaa kestävä designklassikko.

 

Lounge Chair koostuu pyörivästä metallijalasta, nahkaverhoilluista istuintyynyistä ja vanerirungosta. Miellyttävän rentouttavan istuinkokemuksen viimeistelee nojatuoliin sopiva Lounge Ottoman -rahi.

CUERO

Mariposa-lepakkotuoli

 

Mariposa-lepakkotuoli on suunniteltu 1870-luvun sotilasleireillä käytetyn kokoontaitettavan telttatuolin innoittamana. Argentiinalainen suunnittelijakolmikko, Bonet, Kurchan ja Ferrari-Hardoy, toi alunperin nimikirjaintensa mukaan nimetyn BKF-tuolin markkinoille vuonna 1938. Esikuvansa puurunko ja metallinivelet korvattiin teräsputkilla taivutellulla runko-osalla, johon sopi ripustaa tyylikäs, nahkainen istuinvaate. Tuoli saavutti suuren suosion 1950–60-luvuilla ja nousikin pian nuorekkaan ja modernin sisustustyylin tärkeäksi tunnusmerkiksi. Nykyään designklassikko tunnetaan parhaiten nimellä lepakkotuoli, ja istuinosan materiaali vaihtelee tyylikkäästä nahasta pehmeisiin taljoihin.

Artek

Artek 611-tuolit saatavilla useassa eri värissä.

611-tuoli

 

Alvar Aallon ikoninen 611-tuoli, eli satulatuoli, on taiteilijan ensimmäisiä moderneja luomuksia, joka syntyi jo vuonna 1929. Yksinkertaisen kauniin designinsa sekä istuinmukavuutensa ansiosta tämä todellinen klassikko on löytänyt tiensä lukuisiin suomalaisiin koteihin – eikä suosiolle näy loppua. Ajattoman tuolista tekee muun muassa se, että pellavaverhoilu on tarvittaessa helppo uusia.

 

Katso kaikki

60-jakkara

 

Suomen kuuluisin jakkara on tuttu näky lukuisissa kodeissa, kouluissa, ravintoloissa tai vaikka kirjastoissa. Alvar Aallon vuonna 1933 syntyneellä jakkaralla istutaan, kannatellaan kukka-asetelmia tai sitä ihaillaan koristeena olohuoneessa. On vaikea keksiä tilaa, johon Artekin jakkara ei sopisi, mutta tarvittaessa ikonisesta 60-jakkarasta on olemassa lähes yhtä klassinen nelijalkainen serkku, vuoden nuorempi E60-jakkara. Tuttuun tapaan jakkarat ovat saatavilla monissa eri väreissä.

Nikari

Nikari-tuolit mielesi mukaan käsinojilla tai ilman.

XL December -tuoli

 

Tyylikkään XL December Lounge -tuolin ovat suunnitelleet Jasper Morrison ja Wataru Kumano vuonna 2016. Tyylikäs designluomus on nuoresta iästään huolimatta löytänyt tiensä ajattomien klassikoiden joukkoon – ja suomalaisiin sydämiin. Suomalaiset Nikari-tuolit valmistetaan lähialueen sertifioidusta puusta, jonka pinta käsitellään luonnonmukaisella kasviöljyseoksella. Istuinosan materiaali vaihtelee nahasta pellavaan.

 

Katso kaikki

Carl Hansen&Son

CH 24 Wishbone -tuoli

 

Tanskalainen Wishbone-tuoli on varma valinta skandinaaviseen kotiin. Elegantti luomus on suunnittelija Hans J. Wegnerin käsialaa vuodelta 1949. Tuolit valmistetaan käsityönä paperinarusta sekä Tanskan paikallisista puumateriaaleista, kuten pyökistä ja tammesta, ja erilaisia valmistusvaiheita on yli 100.