Muoti  — 1.2.2021

Löydä luottopari – Vinkit
kevään -21 farkkutrendeihin

Vaaleita sävyjä, suoria linjoja ja leikattuja lahkeita – Stockmannin denim-asiantuntija Anna White kertoo, miltä näyttää kevään farkkumuoti.

Boyfriend-, bootcut- vai korkeavyötäröiset farkut? Mitkä ovat tämän kevään tyylikkäimmät naisten farkut? Entä mitkä mallit ovat tänä keväänä paras valinta miehille? Anna White, Stockmannin denim-asiantuntija, kertoo mitkä mallit ovat tänä keväänä trendikkäin valinta. Katso myös viisi vinkkiä, miten ostat farkut netistä onnistuneesti!

Mustat ja tummansiniset farkut ovat aikaa kestäviä ikisuosikkeja, mutta kevään farkuissa näkyy runsaasti myös vaaleampia sinisen sävyjä. ”Suomalaiset pukeutuvat usein tummiin vaatteisiin, ja siksi vaaleat farkut raikastavat ilmettä”, Anna White vinkkaa. Kevään farkuissa näkyy myös kiinnostavia kulutuspesuja sekä naisten että miesten valikoimassa. Niiden yksityiskohdat pääsevät hyvin esiin pelkistetyn yläosan, kuten laadukkaan, valkoisen t-paidan, kanssa.

 

Voimakkaasti kulutetut farkut ovat rentoudessaan loistavat vapaa-ajan housut, mutta oikein stailattuna ne sopivat todella monenlaiseen käyttöön. ”Suosittelen kokeilemaan kulutettuja farkkuja vaikkapa siistin irtotakin kanssa.”

KOKEILE LÖYSIÄ LINJOJA

Tuntuuko farkkuosastolla nostalgiselta? Ei ihme: farkkujen leikkauksissa näkyy nyt vaikutteita 80- ja 90-luvuilta. Monissa kevään ajankohtaisissa farkkumalleissa on melko väljät ja suorat lahkeet. Rohkea kokeilee myös kunnolla leveitä lahkeita, joiden vaikutteet yltävät jopa 70-luvulle. ”Kannustan kokeilemaan suoria tai leveitä lahkeita, sillä ne sopivat todella monille vartalotyypeille.”Anna White sanoo.

 

Polven kohdalta levenevät bootcut- ja flare-lahkeet tekevät myös uutta tulemistaan. White suosittelee kokeilemaan niitäkin erilaisten yläosien kanssa. ”Luottofarkut ovat loistava sijoitus. Yläosaa vaihtamalla ne taipuvat todella moneen lookiin, ja lisäämällä hieman korkoa ja koruja farkkutyyli muuttuu hetkessä juhlavammaksi.”

KATKAISTUT LAHKEET KIEHTOVAT

Varma kevään merkki: nilkan kohdalta katkaistut lahkeet keventävät ilmeen hetkessä uuteen sesonkiin. Kropattuja lahkeita näkyy nyt kaikissa malleissa, myös leveämmissä ja suorissa. Kevätkeleillä ja kesällä nilkat saavat vilkkua, kylmemmällä säällä lyhyet lahkeet voi pukea vaikkapa ajankohtaisten buutsien kanssa. ”Leviksen nilkkapituinen 501-malli on oma luottofarkkuni. Niiden suora malli on monelle tuttu 90-luvulta”, White kertoo.

5 Vinkkiä - näin ostat farkut netistä!

1.Käytä suosikki farkkujasi  apuna oikean koon valitsemisessa. Mittaa housujen vyötärö sekä pituus ja valitse uudet farkut näiden mittojen avustuksella.

 

2.Tarkista materiaali ja huomioi se kokovalinnassasi. Farkut, jotka ovat 100% puuvillaa eivät jousta ja voi olla parasta valita yhtä kokoa suurempi kuin yleensä. Mitä enemmän spandexia ja elastaania farkut sisältävät sitä enemmän ne joustavat ja normaali tai yhtä numeroa pienempi koko voi olla paras valinta.

 

3.Turvaudu tuttuihin merkkeihin, joiden kanssa kokovalinta on aiemmin mennyt nappiin.

 

4.Tarkista kokotaulukko.

 

5.Tutki netistä arvosteluja ja muiden suosituksia koon valintaan. Nopealla googlauksella löydät vinkkejä siitä, mitä kannattaa kokoa valitessaan kunkin brändin kohdalla huomioida.

TIESITKÖ? Stockmannin jokaisesta tavaratalosta löytyy farkkuihin keskittynyt osasto, ja ammattitaitoiset myyjät tekevät sovittamisesta vaivatonta. Jos teet farkkuostokset mieluummin etänä, Stockmannin muotineuvojat palvelevat myös virtuaalisesti.

Lue lisää täältä.