Muoti  — 19.4.2024

Naisten farkkumuoti 2024: trendikkäimmät mallit ja pesut

Väljiä linjoja, leveneviä lahkeita ja väri-ilottelua – naisten farkkumuoti ammentaa nyt vaikutteensa menneiltä vuosikymmeniltä.

Miltä näyttää naisten farkkumuoti tänä keväänä? Sanalla sanoen nostalgiselta, sillä pinnalla ovat muun muassa ysärimuodin inspiroimat väljät linjat sekä 1970-lukua henkivät leveät lahkeet. Stockmannin naisten farkkuvalikoimasta vastaava Julia Koskilahti vinkkaa kauden trendikkäimmät farkkumallit ja -pesut – valitse suosikkisi!

1. Leveälahkeiset bootcut-farkut

Levi's bootcut -farkut
Levi’s Ribcage Bells -farkkujen on korkea vyötärö ja levenevät lahkeet tuovat tyyliin tuulahduksen 1970-luvulta.

Lahkeista levenevät bootcut- ja flare-lahkeet tekevät nyt uutta tulemistaan. ”Bootcut-farkku on tällä hetkellä Ruotsin myydyin farkkumalli, ja trendi näkyy vahvasti myös Suomessa tämän kevään ja kesän mallistoissa ”, Julia kertoo.

 

Leveitä lahkeita nähdäänkin nyt niin 70-luvulta siluettinsa lainaavissa trendikkäissä retrofarkuissa kuin klassisissa työfarkuissa, joissa on hillitymmin levenevät lahkeet. ”Bootcut-farkut imartelevat monia eri vartalotyyppejä, sillä ne mukailevat kauniisti kurveja ja pidentävät siluettia”, Julia vinkkaa.

2. Väljät baggy-farkut

Samsøe Samsøen väljät farkut
Samsøe Samsøen trendikkäissä Rebecca-farkuissa on väljä istuvuus ja leveät lahkeet.

Farkkumuodin aallonharjalla ovat nyt myös rennot ja väljät farkut, jotka tuovat monelle mieleen 90-luvun grunge- ja hip hop -tyylin. Monissa malleissa näkyy myös trendikkäitä reisitaskuja. ”Leveät ja väljät baggy-istuvuudet ovat tämän kauden kuumin farkkutrendi, joka näkyi isona myös Kööpenhaminan muotiviikoilla”, Julia kertoo.

 

Väljästi istuvat baggy-farkut ovat mukavat yllä ja rentoudessaan loistavat vapaa-ajan housut, mutta oikein stailattuna ne sopivat todella monenlaiseen käyttöön. Katumuotitaiturit yhdistävät rennot oversize-farkut usein johonkin ryhdikkääseen ja eleganttiin, kuten siroihin sandaaleihin tai räätälöityyn bleiseriin.

3. Mustat ja harmaat farkkupesut

Rodebjerin mustat farkut
Rodebjer Regular -farkuissa on ajankohtainen, kevyesti kivipesty musta väri.

Mustat farkut ovat monen kestosuosikki, ja tänä keväänä sävyn haalistumistakaan ei tarvitse harmitella – päinvastoin, sillä vuoden 2024 kuumin farkkuväri on harmaa.

 

”Sekä tämän kevään että tulevan syksyn suosikkeja farkkusävyissä ovat pehmeämpi, pesty musta ja harmaa denim, joka sopii hyvin vapaa-aikaan, mutta myös rennompaan työpukeutumiseen”, Julia sanoo.

4. Vaaleat ja värikkäät farkut

Etron valkoiset farkut
Etron valkoiset, leveälahkeiset farkut antavat asulle raikkaan ilmeen.

Valkoiset tai kermanvaaleat farkut ovat varma kevään merkki, mutta tänä keväänä tulevat myös värikkäät ja persoonalliset farkut! Vaalea, värikäs tai printtikuvioitu denim päivittää helposti talvikauden tummanpuhuvan tyylin ja tuo pukeutumiseen keväistä raikkautta.

 

Värikkäät farkut ja näyttävät yksityiskohdat pääsevät hyvin esiin pelkistetyn yläosan, kuten laadukkaan valkoisen t-paidan kanssa, mutta rohkea yhdistää reippaasti eri värejä ja kuvioita keskenään. ”Anna elämänilon ja persoonan näkyä!”, Julia kannustaa.

5. Klassikkofarkut

Calvin Klein -farkut
Korkea vyötärö, suorat lahkeet ja sininen sävy tekevät Calvin Klein Jeans High Rise Straight -farkkujen ilmeestä ajattoman.

Klassikkofarkut ovat aina muodissa ja loistava sijoitus, sillä yläosaa sekä asusteita vaihtamalla ne taipuvat todella moneen tyyliin. ”Kevään trendien lisäksi meiltä löytyy erittäin kattava valikoima kapea- ja suoralahkeisia farkkuklassikoita, joista ikonisin on viime vuonna 150 vuotta täyttänyt Levi´s 501”, Julia sanoo.

Muodin asiantuntijoiden farkkuvinkit livenä

Julia Koskilahti ja Pete Rahikainen

Runsaasti inspiraatiota farkkuostoksille on tarjolla myös Live Shopping -tallenteella, jolla muodin asiantuntijamme Julia Koskilahti ja Pete Rahikainen esittelevät kevään farkkutrendejä sekä -uutuuksia ja jakavat parhaat vinkkinsä uuden farkkuparin hankintaan.

 

Katso tästä