Muoti  — 30.6.2022

Kesän kauneimmat juhlamekot

Kesähäät, valmistujaiset, juhannusjuhlat… Kesä tuo mukanaan monenlaisia juhlia ja mahdollisuuksia pukeutua parhaimpiisi. Lue vinkkimme ja löydä täydellinen juhlamekko kesän kaikkiin tilaisuuksiin!

Hurmaavana häihin

Kesähäät, kesän juhlien kruununjalokivi! Jos jonnekin, niin häihin sopii näyttäväkin juhlamekko. Tärkeää on kuitenkin noudattaa hääparin kutsussa esittämää pukukoodia. Älä silti arkaile juhlallisuuden kanssa: on hyvin epätodennäköistä, että olisit ylipukeutunut.

 

Kun valitset juhlamekkoa häihin, huomioi ehdottomat etikettivirheet: valkoinen väri on varattu morsiamelle, musta taas liitetään vahvasti suruun. Näitä kahta lukuun ottamatta värejä ja vaihtoehtoja on huimasti!

 

Häät ovat erinomainen tilaisuus kokeilla näyttäviä leikkauksia ja kiinnostavia tekstuureja, joita nähdään juhlamuodissa nyt runsaasti. Kesän trendikkäimmissä juhlamekoissa katseen vangitsevat koristeelliset kankaat sekä runsaat helmat ja hihat, jotka tekevät häävieraan asusta ihanan näyttävän.

Juhlamekko
Little Devil -kaulakoru, 170 e, Efva Attling. Marta-mekko, 320 e, By Malina.

Pitsiä ja pastellia perhejuhliin

Kevääseen ja kesään mahtuu monia iloisia perhejuhlia: valmistujaisia, rippijuhlia, kastetilaisuuksia ja syntymäpäiväkutsuja. Perhejuhlat ovat yleensä päivätilaisuuksia, joihin ei ole varsinaista pukeutumisetikettiä. Yleensä siisti, arkiasua hieman juhlavampi asu riittää hyvin. Kovin paljastavaa pukeutumista kannattaa kuitenkin välttää etenkin kirkollisissa tilaisuuksissa.

 

Valitse kesäisille perhekutsuille esimerkiksi midimittainen tai pitkähihainen juhlamekko tai siisti kotelomekko jakun tai neuletakin kera. Trendikkäät pastellisävyt sekä herkkä, hieman läpikuultava pitsi tuovat peittävämpäänkin mekkoon kesäistä ilmettä ja ihanaa kepeyttä.

Rapujuhlien raikkaat valinnat

Helan går ja kohti kesän herkullisinta juhlaa! Rapujuhlien asuun voit tuoda teeman mukaisesti saaristolaistunnelmaa valitsemalla sinisen ja valkoisen sävyjä sekä raitaa – samalla varmistat, että rapujuhlien punasävyinen rekvisiitta sointuu yhteen asusi kanssa. Näyttävät hihat ovat olleet trendikkäitä jo pitkään, ja ne ovat mainio valinta rapujuhliin, sillä paljon muuta asustasi ei näykään, kun istut pöydän ääressä rapukauluriin sonnustautuneena.

 

Jalkaasi voit tilaisuuden juhlavuudesta riippuen sujauttaa joko korkokengät, siistit sandaalit tai jopa valkoiset tennarit.  Mikäli korkokengät ovat valintasi, huomioi juhlapaikka: jos kyseessä ovat pihajuhlat valitse paksumpi korko, jotta korko ei uppoa nurmeen. Mikäli juhlat ovat vakaammalla alustalla tai sisällä, voit valita siromman koron.

Cocktailkutsujen kauneimmat

Cocktailtilaisuuden pukukoodiin kuuluvat naisilla yleensä lyhyt polvipituinen mekko, paita-hameyhdistelmä tai housupuku. Asusteet voivat olla hillityt, laukkuna pienikokoinen olka- tai kirjekuorilaukku.

 

Vaikka musta on cocktailmekkojen vahva klassikko, kokeile rohkeasti erilaisia sävyjä sekä kuvioita. Kesäisille cocktailkutsuille sopivat esimerkiksi raikkaat sorbettivärit, kuten vadelma, aprikoosi ja vesimeloni. Näyttävät värit ja silkinhohtoiset materiaalit tuovat asuun upeaa elävyyttä ja tekevät yksinkertaisestakin asusta hetkessä juhlavan ja viimeistellyn.

 

Viimeistele cocktailjuhlien tyyli trendikkäällä pikkulaukulla ja kengillä, joissa jaksat seisoa läpi juhlien. Musta tai valkoinen ovat klassikkosävyjä, jotka toimivat monessa tilanteessa ja asukokonaisuudessa. Jos kaipaat hieman veikeämpää tyyliä, yhdistele asuusi glitterpintaiset kengät tai metallinhohtoinen laukku.

Kukkamekko kruunaa juhannusjuhlat

Kesäisessä kukkamekossa olet valmis juhannustaikoihin! Mini- tai maksimittainen, herkkä ja hieman boheemi kukkamekko huokuu nostalgista juhannusromantiikkaa ja on helppo stailata rentoon tai juhlavampaan juhannusjuhlaan.

 

Yötön yö saattaa olla valoisa, mutta ei aina niin lämmin, joten on paras varautua vaatteilla. Jos juhannussää ei suosi, valitse pitkähihainen mekko ja varaa mekon kaveriksi neule tai suuri huivi, johon kääriytyä. Jos vierastat liian hempeää tyyliä, tuo tyttömäiseen kukkamekkoon kontrastia katumuotitaitureiden tapaan: heitä harteillesi maskuliininen bleiseri ja valitse jalkaasi sporttiset lenkkarit, joilla jaksat tanssia läpi yöttömän yön.