Muoti  — 15.6.2021

Kauneimmat mekot kesän juhliin

Kesä tuo mukanaan monenlaisia juhlia ja mahdollisuuksia pukeutua parhaimpiisi. Lue ja löydä parhaat mekkovinkit kesän kaikkiin juhliin!

Häävieraan varmat valinnat

Kesähäät, kesän juhlien kruununjalokivi! Kesähäät jos jokin ovat tilaisuus pukeutua parhaimpiisi. Tärkeää on kuitenkin noudattaa hääparin kutsussa esittämää pukukoodia. Älä kuitenkaan arkaile juhlallisuuden kanssa: on hyvin epätodennäköistä, että olisit ylipukeutunut.

 

Mekon sävyä miettiessä, huomioi häiden ehdottomat etikettivirheet: valkoinen väri on varattu morsiamelle, musta taas liitetään vahvasti suruun. Näitä kahta lukuun ottamatta, värejä ja vaihtoehtoja on huimasti! Häät ovat erinomainen tilaisuus kokeilla kauniita kukkakuoseja sekä printtejä kesäisissä sävyissä.

 

Mikäli kuviot eivät ole juttusi, kokeile erilaisia tekstruureja tai veikeitä leikkauksia, jotka tuovat asuusi elävyyttä sekä jännitystä. Näyttävät hihat ovat olleet jo pitkään trendikkäitä ja nämä ovat mainio tapa tuoda asuun sitä jotakin, vaikka sävy tai muu leikkaus olisi yksinkertainen.

Valmiina Juhannusjuhliin

Näissä mekoissa olet valmis juhannustaikoihin! Kukkakuosinen maksimekko huokuu kesää ja on helppo stailata rentoon tai juhlavampaan juhannusjuhlaan.

 

Yötön yö saattaa olla valoisa, mutta ei aina niin lämmin, joten on paras varautua vaatteilla. Jos juhannussää ei suosi, varaa mekon kaveriksi neule tai suuri huivi, johon kääriytyä. Sadetakki, kumisaappaat sekä villasukat voi myös olla hyvä pakata mukaan. Ihan varmuuden vuoksi.

Rapujuhlien raikkaat valinnat

Helan går ja kohti kesän herkullisinta juhlaa! Rapujuhliin voit asua valitessasi tuoda teeman mukaisesti saaristolaistunnelmaa valitsemalla sinisen ja valkoisen sävyjä sekä raitaa.

 

Jalkaasi voit tilaisuuden juhlavuudesta riippuen sujauttaa joko korkokengät, siistit sandaalit tai jopa valkoiset tennarit.  Mikäli korkokengät ovat valintasi, huomioi juhlapaikka: jos kyseessä ovat pihajuhlat valitse paksumpi korko, jotta korko ei uppoa nurmeen. Mikäli juhlat ovat vakaammalla alustalla tai sisällä, voit valita siromman koron.

Cocktail-kutsujen kauneimmat

Cocktail-juhlien pukukoodiin kuuluvat naisilla yleensä lyhyt polvipituinen mekko, paita-hameyhdistelmä tai housupuku. Asusteet voivat olla hillityt, laukkuna pienikokoinen olka- tai kirjekuorilaukku.

 

Vaikka musta on cocktailmekkojen vahva klassikko, kokeile rohkeasti erilaisia sävyjä sekä kuvioita. Silkkiset materiaalit tuovat asuun upeaa elävyyttä ja tekevät yksinkertaisestakin asusta hetkessä juhlavan ja viimeistellyn.

 

Viimeistele cocktail-juhlien tyyli trendikkäällä pikkulaukulla. Musta tai valkoinen ovat klassikkosävyjä, jotka toimivat monessa tilanteessa ja asukokonaisuudessa. Jos kaipaat hieman veikeämpää tyyliä, yhdistele asuusi glitter- tai metallinhohtoinen laukku.

Lisää mekkoinspiraatiota löydät täältä!