Muoti  — 1.3.2024

Kevään ja kesän kauneimmat juhlamekot

Kesähäät, valmistujaiset, juhannusjuhlat… Kevät ja kesä tuovat mukanaan monenlaisia juhlia ja mahdollisuuksia pukeutua parhaimpiisi. Lue vinkkimme ja löydä täydellinen juhlamekko kaikkiin tilaisuuksiin!

Värikäs vappumekko

Vappu on kevään riemukas kohokohta, jolloin kohotetaan maljat keväälle ja hyville ystäville. Iloiseen juhlaan sopivat pirteät värit ja keväiset kukkakuosit. Vappu onkin oiva hetki ottaa käyttöön kesäisemmät mekot, mutta koska vappusää on usein kaikkea muuta kuin kesäinen, on paras vappumekko sellainen, jonka päälle saa tarvittaessa puettua lämmittäviä lisäkerroksia, kuten neuleen ja takin.

 

Jos viettää vappua perinteisesti piknikin merkeissä, saa vappumekko olla mielellään rento, rypistymätön ja tarpeeksi pitkä, jotta piknikviltillä voi istuskella huoletta.

Pitsiä ja pastellia perhejuhliin

Kevääseen ja kesään mahtuu monia iloisia perhejuhlia: valmistujaisia, rippijuhlia, kastetilaisuuksia ja syntymäpäiväkutsuja. Perhejuhlat ovat yleensä päivätilaisuuksia, joihin ei ole varsinaista pukeutumisetikettiä. Yleensä siisti, arkiasua hieman juhlavampi asu riittää hyvin. Kovin paljastavaa pukeutumista kannattaa kuitenkin välttää etenkin kirkollisissa tilaisuuksissa.

 

Valitse kesäisille perhekutsuille esimerkiksi midimittainen tai pitkähihainen juhlamekko tai siisti kotelomekko jakun tai neuletakin kera. Trendikkäät pastellisävyt, kuten taivaansininen, vaaleanpunainen ja vuoden väriksi valittu persikka, tuovat peittävämpäänkin mekkoon kesäistä ilmettä ja ihanaa kepeyttä. Materiaaleista pinnalla ovat etenkin herkkä, hieman läpikuultava pitsi sekä juhlavasti hohtava ja upeasti laskeutuva satiini.

Näyttävä juhlamekko häihin

Vaaleansininen juhlamekko

Kesähäät, kesän juhlien kruununjalokivi! Jos jonnekin, niin häihin sopii näyttäväkin juhlamekko, kunhan ei ryhdy kilpailemaan huomiosta morsiamen kanssa. Älä silti arkaile juhlallisuuden kanssa: on hyvin epätodennäköistä, että olisit ylipukeutunut.

 

Kun valitset juhlamekkoa häihin, noudata hääparin kutsussa esittämää pukukoodia ja pidä mielessä perinteiset etikettisäännöt: valkoinen väri on varattu morsiamelle, musta liitetään vahvasti suruun ja kirkkohäissä on hyvä välttää kovin paljastavaa asua ja peittää esimerkiksi paljaat olkapäät vihkitilaisuuden ajaksi vaikka huivilla tai jakulla.

 

Häät ovat erinomainen tilaisuus kokeilla näyttäviä leikkauksia ja kiinnostavia tekstuureita, joita nähdään juhlamuodissa nyt runsaasti. Kesän trendikkäimmissä juhlamekoissa katseen vangitsevat romanttiset kukkakuosit sekä runsaat röyhelöt, jotka tekevät häävieraan asusta ihanan näyttävän ja hieman boheemin.

Kukkamekko kruunaa juhannusjuhlat

Kesäisessä kukkamekossa olet valmis juhannustaikoihin! Mini- tai maksimittainen, herkkä tai iloinen kukkamekko huokuu nostalgista juhannusromantiikkaa ja on helppo stailata rentoon tai juhlavampaan juhannusjuhlaan.

 

Yötön yö saattaa olla valoisa, mutta ei aina niin lämmin, joten on paras varautua vaatteilla. Jos juhannussää ei suosi, valitse pitkähihainen mekko ja varaa mekon kaveriksi neule tai suuri huivi, johon kääriytyä. Jos vierastat liian hempeää tyyliä, tuo tyttömäiseen kukkamekkoon kontrastia katumuotitaitureiden tapaan: heitä harteillesi maskuliininen bleiseri ja valitse jalkaasi sporttiset lenkkarit, joilla jaksat tanssia läpi yöttömän yön.

Kauneimmat cocktailmekot

Cocktailtilaisuuden pukukoodiin kuuluvat naisilla yleensä lyhyt polvipituinen mekko, paita-hameyhdistelmä tai housupuku. Asusteet voivat olla hillityt, laukkuna pienikokoinen olka- tai kirjekuorilaukku.

 

Vaikka musta on cocktailmekkojen vahva klassikko, kokeile rohkeasti erilaisia sävyjä sekä kuvioita. Kesäisille cocktailkutsuille sopivat esimerkiksi raikkaat sorbettivärit, kuten vadelma, aprikoosi, vesimeloni ja lime. Raikkaat värit, silkinhohtoiset materiaalit ja näyttävät drapeeraukset tuovat cocktailmekkkoon upeaa elävyyttä ja tekevät yksinkertaisestakin asusta hetkessä juhlavan ja viimeistellyn.

 

Viimeistele cocktailjuhlien tyyli trendikkäällä pikkulaukulla ja kengillä, joissa jaksat seisoa läpi juhlien. Musta tai valkoinen ovat klassikkosävyjä, jotka toimivat monessa tilanteessa ja asukokonaisuudessa. Jos kaipaat hieman veikeämpää tyyliä, yhdistele asuusi glitterpintaiset kengät tai metallinhohtoinen laukku.

Rapujuhlien raikkaat valinnat

Helan går ja kohti kesän herkullisinta juhlaa! Rapujuhlien asuun voit tuoda teeman mukaisesti saaristolaistunnelmaa valitsemalla sinisen ja valkoisen sävyjä sekä raitaa – samalla varmistat, että rapujuhlien punasävyinen rekvisiitta sointuu yhteen asusi kanssa. Näyttävät hihat ovat olleet trendikkäitä jo pitkään, ja ne ovat mainio valinta rapujuhliin, sillä paljon muuta asustasi ei näykään, kun istut pöydän ääressä rapukauluriin sonnustautuneena.

 

Jalkaasi voit tilaisuuden juhlavuudesta riippuen sujauttaa joko korkokengät, siistit sandaalit tai jopa valkoiset tennarit.  Mikäli korkokengät ovat valintasi, huomioi juhlapaikka: jos kyseessä ovat pihajuhlat valitse paksumpi korko, jotta korko ei uppoa nurmeen. Mikäli juhlat ovat vakaammalla alustalla tai sisällä, voit valita siromman koron.