Kauneus  — 23.4.2024

Kauneusvinkit:
Kestävä ja kuulas meikkipohja

Kunnollinen kosteutus ja valoa tuovat tuotteet ovat kuulaan meikkipohjan salaisuus. Ota talteen helpot vinkit ja löydä luottotuotteet, joilla loihdit kasvoillesi kauniin ja kestävän hehkun!

1. Kuori ja kosteuta

Hyvinvoivan hehkun alla on huolella hoidettu ja kunnolla kosteutettu iho. Kasvojen iho saa hetkessä heleyttä helläntehokkaan kuorinnan avulla. Kuorinta kirkastaa välittömästi, sillä se poistaa kasvoilta kuollutta ihosolukkoa, jolloin myös muut hoitotuotteet imeytyvät paremmin.

 

Kuorinnan jälkeen kasvoille kannattaa kerrostaa kosteuttavia hoitotuotteita, sillä perusteellinen kosteutus tuo ihon kuulauden esiin. Ota avuksi kosteutta tihkuva kolmikko: hoitoneste, seerumi ja kasvoöljy. Etenkin kuivaihoisen kannattaa kokeilla kasvoöljyä meikin alla, sillä jo muutama öljytippa tuo kuivalle iholle heleyttä ja auttaa meikkiä pysymään kuultavana koko päivän.

2. Pohjusta

Yksi onnistuneen meikkipohjan mittareista on sen pitkäkestoisuus. Meikki kestää yön pikkutunneille saakka, kun pohjustat kasvot meikinpohjustusvoiteella eli primerilla. Primeri tasoittaa ihoa, helpottaa meikkivoiteen levittämistä ja kiinnittää meikkipohjan kasvoille. Valitse ihotyyppisi mukaan joko kosteuttava ja helyttävä koostumus tai punoitusta, pikkuvirheitä ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja.

3. Valitse valoa taittava meikkivoide

Luonnollinen ja kuulas meikkipohja onnistuu parhaiten läpikuultavan kevyellä ja valoa heijastavalla meikkivoiteella. Esimerkiksi puolipeittävä, seerumimainen meikkivoide sulautuu kauniisti ihoon tehden meikkipohjasta kuulaan ja kosteutetun. Myös peittävämmän ja pysyvämmän meikkivoiteen koostumuksesta saa kevyemmän ja kosteuttavamman, kun sekoittaa siihen hiukan seerumia.

 

Levitä meikkivoide siveltimellä tai taputtele se kasvoille kostealla meikkisienellä, jotta lopputulos näyttää kevyeltä ja kuultavalta. Myös sormin levittämällä saa luonnollisen lopputuloksen. Kerrosta kevyttä meikkivoidetta varovasti kohtiin, jotka kaipaavat hiukan enemmän peittoa. Pikkuvirheet, kuten näpyt ja tummat silmänaluset, voit meikata piiloon peitevoiteella. Käytä silmien alle ja nenänpieliin valoa tuovaa peitetuotetta.

 

Kauneussalaisuutemme: Sekoittamalla pari pisaraa nestemäistä korostusväriä meikkivoiteen sekaan saat kasvoille ekstrahehkua.

4. Tuo lisähehkua

Tuo kasvoille vielä lisähehkua taputtelemalla korostustuotetta sormin kohtiin, joita haluat korostaa, eli esimerkiksi poskipäille, kulmaluulle ja amorinkaarelle. Sipaise vielä aurinkopuuterilla tai poskipunalla väriä poskipäille. Käytä levitykseen pehmeää sutia ja lisää väriä vähitellen. Voidemainen väri levittyy kauniisti myös sormin.

 

Kauneussalaisuutemme: Monikäyttöinen multi-use-tuote, kuten voidemainen meikkipuikko, on meikkipussin pikapelastaja, jolla voi sipaista hehkua ja väriä niin poskille, huulille kuin silmäluomille.

5. Viimeistele ja kiinnitä

Viimeistele meikkipohja levittämällä irtopuuteria kevyesti siveltimellä ainoastaan helposti kiilteleviin tai pysyvyyttä kaipaaviin kohtiin. Kasta suti irtopuuteriin, napauta ylimääräinen puuteri pois ja töpöttele kevyesti nenälle, otsaan sekä leukaan. Kevyt puuterointi pitää myös silmänalusille levitetyn peitevoiteen paikoillaan. Suihkauta lopuksi kasvoille meikinkiinnityssuihketta, joka kiinnittää meikin ja sopii tuomaan iholle lisäkosteutta ja kuulautta myös päivän mittaan.