Kauneus  — 29.3.2018

Kauneusvinkit: Kestävä ja kuulas meikkipohja

Kunnollinen kosteutus ja valoa tuovat tuotteet ovat kuulaan meikkipohjan salaisuus. Ota talteen helpot vinkit ja löydä luottotuotteet, joilla loihdit kasvoillesi kauniin ja kestävän hehkun!

1. Kosteuta ja pohjusta

Hyvinvoivan hehkun alla on huolella hoidettu ja kunnolla kosteutettu iho. Perusteellinen kosteutus tuo ihon kuulauden esiin, joten ota avuksi kosteutta tihkuva kolmikko: hoitoneste, seerumi ja kasvoöljy. Kerrosta puhdistetuille kasvoille ensin kosteuttavaa hoitonestettä ja levitä sitten seerumi sekä voide tai kasvoöljy, joka tuo heleyttä tehokkaasti kuivallekin iholle.

 

Meikki kestää iltaan asti, kun pohjustat kasvot vielä meikinpohjustusvoiteella eli primerilla. Primerin päälle meikkivoide levittyy kauniisti ja kestää pitkään. Valitse ihotyyppisi mukaan joko kosteuttava ja lisäkuultoa tuova koostumus tai punoitusta, pikkuvirheitä ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja.

2. Valitse valoa taittava meikkivoide

Kuulas meikkipohja onnistuu parhaiten läpikuultavan kevyellä ja valoa heijastavalla meikkivoiteella. Valitse seerumimainen meikkivoide tai kokeile kevyesti sävyttävää päivävoidetta, jos haluat mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Saat meikkipohjaan helposti upeaa lisähehkua lisäämällä meikkivoiteen sekaan pari pisaraa nestemäisiä korostustippoja tai kasvoöljyä.

 

Levitä meikkivoide siveltimellä tai taputtele se kasvoille kostealla meikkisienellä, jotta lopputulos näyttää kevyeltä ja kuultavalta. Myös sormin levittämällä saa luonnollisen lopputuloksen. Kerrosta kevyttä meikkivoidetta varovasti kohtiin, jotka kaipaavat hiukan enemmän peittoa. Pikkuvirheet, kuten näpyt ja tummat silmänaluset, voit meikata piiloon peitevoiteella. Käytä silmien alle ja nenänpieliin valoa tuovaa peitetuotetta.

3. Tuo lisähehkua ja viimeistele

Tuo kasvoille vielä lisähehkua taputtelemalla kasvoöljyä tai kuultovoidetta sormin kohtiin, joita haluat korostaa, eli esimerkiksi poskipäille, kulmaluulle ja amorinkaarelle. Sipaise vielä aurinkopuuterilla tai poskipunalla väriä poskipäille. Käytä levitykseen pehmeää sutia ja lisää väriä vähitellen.

 

Viimeistele meikkipohja levittämällä irtopuuteria kevyesti suurella siveltimellä ainoastaan helposti kiilteleviin kohtiin. Kasta suti irtopuuteriin, napauta ylimääräinen puuteri pois ja töpöttele kevyesti nenälle, otsaan sekä leukaan. Suihkauta lopuksi kasvoille meikinkiinnityssuihketta, joka kiinnittää meikin ja sopii tuomaan iholle lisäkosteutta ja kuulautta myös päivän mittaan.