Kauneus  — 14.12.2022

Trendikkäät unisex-tuoksut

Tuoksumaailman trendikkäimmät ja kiinnostavimmat uutuudet ovat nyt unisex-tuoksuja. Persoonallinen unisex-tuoksu on myös loistava lahjaidea, sillä se sopii kaikille.

Unisex-tuoksut ovat yksi tuoksumaailman isoimmista trendeistä. Yhä useampi tuoksutalo on alkanut kyseenalaistaa perinteistä jaottelua miesten ja naisten tuoksuihin ja esitellyt sen sijaan uusia, kiinnostavia unisex-tuoksuja.

 

Stereotyyppisten sukupuolirajojen kyseenalaistaminen näkyy – ja tuoksuu – myös miehille tai naisille suunnatuissa tuoksuissa, joissa leikitellään aiempaa rohkeammin maskuliinisilla ja feminiinisillä elementeillä. Esimerkiksi naisille suunnatuissa hajuvesissä suositaan nyt myös perinteisesti maskuliinisina pidettyjä tuoksunuotteja, kuten nahkaa ja puun sävyjä.

 

Varsinaisesti unisex-tuoksut eivät tosin ole tuoksumaailmassa mikään uusi juttu. Aikoinaan tuoksuja ei jaoteltu sukupuolen mukaan, vaan esimerkiksi yksi tuoksumaailman tunnetuimmista klassikoista, jo vuonna 1792 lanseerattu 4711 Original Eau de Cologne, on unisex-tuoksu. Monelle tuttu unisex-tuoksu on myös 1990-luvun hittihajuvesi, Calvin Klein One EdT.

Lämpimät & mausteiset unisex-tuoksut

Jazz-klubilla

Maison Margiela, Replica Jazz Club EdT metsäinen ja mausteinen tuoksu, joka vie hämyiselle Jazz Clubille nauttimaan musiikista ja klassisista cocktaileista.

Puuaromeja & itämaisuutta

Molton Brown, Mesmerising Oudh Accord & Gold EdP -tuoksussa on itämaisia sävyjä, kuten sahramia, mustaa teetä, vaniljaa, kardemummaa ja agarpuuta.

Tummanpuhuva tuoksu

Tom Ford Black Orchid on ylellisen ajaton tuoksu, jossa musta orkidea ja tummat vivahteet yhdistyvät. Aistillisessa tuoksussa on mausteisuutta, meripihkaa, tryffeliä ja puumaisia nuotteja, kuten patsulia ja santelipuuta.

Mausteita ja meripihkaa

Byredo Black Saffron EdP on meripihkainen ja lämpimän mausteinen tuoksu, jossa on sahramia, katajanmarjaa, tummaa orvokkia, nahkaa ja vetiveriä.

Raikkaat & kevyet unisex-tuoksut

Välimeren aurinko

Hérmes Eau de Basilic Pourpre Eau de Cologne -tuoksussa runsas basilika ja keveä bergamotti kietoutuvat yhteen.

Aromaattinen sitrustuoksu

Acqua di Parma Colonia C.L.U.B. on tyylikäs versio klassisesta, italialaisesta cologne-tuoksusta. Tuoksussa hurmaavat muun muassa sitrushedelmät, neroli sekä minttu.

Moderni ylistys luonnolle

Miellyttävän raikas ja aromaattinen Ralph Lauren Polo Earth EdT  -tuoksu sopii täydellisesti maanläheistä ja kevyttä tuoksua etsivälle. Modernissa sitrustuoksussa on yrttejä ja värikkäitä kukkia. Saatavilla myös täyttöpullo.

Tuulahdus tropiikista

Creed Virgin Island Water Eau de Parfum on raikkaan lämmin tuoksu, joka saa inspiraationsa merituulesta ja Karibian saarten kristallinkirkkaista vesistä. Virkistävän hedelmäisessä tuoksussa on bergamottia, limeä, trooppisia hedelmiä, eksoottisia valkoisia kukkia ja kookosta.

Asiantuntijan vinkit tuoksun valintaan

L’Oréalin tuoksuasiantuntija ja kouluttaja Annika Mccombe jakoi vinkkejä tuoksujen käyttöön ja valintaan.

Annika Mccombe

Kuinka valita itselle uusi lempituoksu?

Ihmiset harvoin tietävät oman lempituoksunsa tuoksuperhettä. Tuoksuperheen tunnistaminen auttaa sekä asiakasta että asiantuntijaa liikkeessä karsimaan tuoksuja sen mukaisiksi, joista asiakas pitää. Googlaamalla saat helposti selville oman tuoksusi tuoksuperheen ja löydät sitä kautta punaisen langan, jota seurata.

 

Miten valita oikea tuoksupitoisuus?

Jos toivot tuoksulta kestävyyttä ja haluat käyttää sitä iholla, valitse Eau de Parfum -tuoksu. Jos haluat käyttää tuoksua vaatteella, valitse Eau de Toilette. EdT-tuoksut ovat suunniteltu niin, että ne sopivat käytettäväksi myös tekstiileillä, jolloin tuoksu ei muutu kuten iholla.

 

Kuinka löytää oikea tuoksu juhlaan?

Mieleistä juhlatuoksua voi lähteä etsimään esimerkiksi privé- tai vestiaire collection -tuoksuista, jotka ovat jo lähtökohtaisesti tehty ylellisiksi tuoksuiksi. Juhlatuoksua kannattaa myös käyttää vain niissä tilanteissa, joissa haluaa juhlallisen fiiliksen. Näin tuoksumuisto ei vie sinua töihin tai arkeen, vaan tuo juhlavan tunteen.

 

Kuinka valita lahjaksi unisex-tuoksu?

Sukupuolineutraalit tuoksut ovat usein raikkaita, merellisiä ja yrttisiä tai esimerkiksi lämpimän mausteisia. Sopivaa tuoksua etsiessä kannattaa miettiä lahjan saajan tyyliä ja persoonaa – onko hän kenties enemmän raikkaiden tuoksujen ystävä vai saisiko tuoksussa olla enemmän särmää?

Lisää inspiraatiota tuoksun valintaan:

Haussa täydellinen talvituoksu?
Löydä ikimuistoinen tuoksu