Muoti  — 10.4.2023

Trendikatsaus: Tältä näyttää kevään muoti 2023

Anna rennolle utility-tyylille mahdollisuus, ihastu pirteisiin väreihin ja hanki paksupohjaiset nilkkurit viimeistään nyt. Kokosimme yhteen naisten kevätmuodin tärkeimmät trendit – poimi suosikkisi ja päivitä vaatekaappisi kevääseen!

Stockmannin naisten muodin tiimi oli mukana Kööpenhaminan muotiviikoilla, joka on Pohjoismaiden suurin muotitapahtuma. Muotiviikkojen aikana Kööpenhaminan kadut täyttyvät näyttävistä tyyleistä ja muodin edelläkävijöistä. Lehdistön edustajat, ostajat ja vaikuttajat saivat neljän päivän ajan nauttia muoti-inspiraatiosta erilaisten näyttelyiden, esitysten ja tapahtumien muodossa. Katso tiimimme poiminnat Kööpenhaminan katukuvasta.

Pörröiset ja pehmoiset materiaalit

Pörröinen neule

Pörröiset materiaalit ovat kauden mukavin ja suloisin trendi. Pehmeät materiaalit näkyvät nyt muun muassa tekoturkeissa, neuleissa sekä laukkujen ja asusteiden pinnoissa.

Aviator-takki

Aviator-takki

Klassinen aviator-nahkatakki on alkukevään suosikki. Lämpimän karvavuoren ansiosta takki sopii hyvin kevääseen ja syksyyn.

Pirteät värit

Värikäs kevätmuoti

Vuoden 2023 trendivärejä ovat pinkki ja tummanpunainen. Globaali väriyhtiö Pantone on valinnut vuoden väriksi Viva Magentan, joka pohjautuu kauniiseen karmiininpunaiseen. Punaisen vastapainona nähdään myös edelleen kirkkaan vihreän ja sinisen sävyjä.

Särmikkäät saappaat

Paksupohjaiset nilkkurit

Rouheat paskupohjaiset nilkkurit pitävät edelleen pintansa kevään trendinä. Kööpenhaminan kadut täyttyivät myös näyttävistä ja hauskoista moonbootseista ja UGGeista. Kevään hittinä ja kesän festarikenkänä nähdään cowboy-bootseja.

Utility-tyyli

Utility-tyyli

Utility-tyyliin kuuluvat cargo-housut ja bomber-takit tekevät vahvan paluun vuonna 2023. Trendi näyttäytyy kuitenkin hienostuneemmin: räätälöityinä siluetteina, laadukkaina materiaaleina sekä perinteisestä khakista ja oliivinvihreästä poikkeavina väreinä.

Beigen & valkoisen sävyt

Vaaleat sävyt

Freesi kevättyyli syntyy vaaleista vaatteista. Pukeudu päästä varpaisiin beigeen tai yhdistele rohkeasti valkoisen ja beigen eri sävyjä keskenään.

Väljät farkut

Väljät farkut

Kevään must-have farkut ovat väljät. Yhdistämällä rennot farkut t-paitaan ja lenkkareihin syntyy rento tyyli. Juhlavampi asu syntyy slimmimmän yläosan sekä näyttävien korkojen ja asusteiden kanssa.

Räätälöity tyyli

Räätälöity tyyli

Yksinkertainen räätälöity tyyli on varma valinta tällekin vuodelle. Puvun housut, bleiserit, siistit villakangastakit ja kauluspaidat koostavat vuodesta toiseen kestävän vaatekaapin.