Kokotaulukot

Kokotaulukko

Alla olevat mittausohjeet ja kokotaulukot auttavat selvittämään omaasi vastaavan suuntaa antavan koon. Vaatteita tilattaessa on hyvä huomioida, että Stockmann-verkkokaupasta löytyy laaja kansainvälisten vaatemerkkien valikoima ja eri vaatemerkkien mitoitukset ja kokomerkinnät poikkeavat toisistaan. Mittanauhaa käyttämällä varmistat vaatteen sopivuuden ja vältyt turhilta palautuksilta. Oheisista kuvista näet, mistä kohtaa kukin mitta tulee ottaa. Esimerkiksi vyötärön ympärysmitta vaihtelee paljon mittauskohdan mukaan. Voit sovittaa vaatetta rauhassa kotona, sillä sinulla on aina 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Kokotaulukon mitat ovat kiinteitä vartalon mittoja senttimetreinä. Mitat ovat suuntaa antavia normaalivartalon mittoja. Kokojen vastaavuudet ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella mallin ja valmistajan mukaan.

Mittausohjeet

Ota kaikki mitat suoraan vartalosta. Liikkumaväljyys on otettu vaatteiden mitoituksessa huomioon. Eri vaatemerkeillä voi olla erilaiset liikkumaväljyydet. Valitse yläosat rinnanympäryksen mukaan ja alaosat lantionympäryksen mukaan.

A / Rinnanympärys

Vaakasuora ympärysmitta rinnan korkeimmalta kohdalta.

B / Vyötärönympärys

Vaakasuora ympärysmitta vyötärön ympäriltä.

C / Lantionympärys

Vaakasuora ympärysmitta lantion leveimmältä kohdalta.

D / Jalan sisäpituus

Jalan pituus haarasta lattiaan. Housun lahkeen sisäpituus ilmoitetaan usein tuotetekstissä.

E / Lapsen koko pituus

Pituus päälaelta lattiaan.

F / Kauluskoko

Kaulan ympärysmitta aataminomenan alapuolelta.

Kirjainkokojen vastaavuus numeroissa

Eri vaatemerkeillä voi olla toisistaan poikkeavia kirjain- ja numero­kokojen vastaavuuksia. Kirjaimilla merkityis­sä vaatteissa kokojen väliset erot ovat suuremmat kuin numeroilla merkityissä. Viereisestä taulukosta näet yleisimmin käytettyjen kirjain- ja numerokokojen vastaavuudet.

Tuumamitoitus

Tuumamitoitusta käytetään tyypillisesti farkuissa, mutta myös muissa naisten housuissa. Tuumakoot ilmoi­tetaan kaksiosaisina siten, että ensimmäinen luku tarkoittaa vyötärön ympärystä ja toinen luku lahkeen sisäpituutta. 1 tuuma on noin 2,54 cm.

Käsineiden mitoitus

Käsinekoot ilmoitetaan tuumakokoina. Alla on ohjeet oikean käsinekoon mittaamiseen:
• Mittaa käden ympärysmitta rystysten kohdalta ilman peukaloa.
• Jaa saatu lukema 2,5:lle. Jäljelle jäävä luku on käsineiden koko. Esim. 20 cm jaetaan 2,5:lle = 8
• On hyvä huomioida, että käsineen tulee olla aluksi todella napakka, koska käsineet mukautuvat käytössä.

Naisten alusasut

Rintaliivit

Vartalosi muuttuu ajan myötä, ja tällöin myös rintaliivikokosi saattaa vaihtua. Mittanauhan avulla selvität, mikä koko sopii sinulle juuri nyt.

Mitta 1: Vartalon ympärysmitta (cm) aivan rintojen alta.
Mitta 2: Rinnanympärys rintojen korkeimmalta kohdalta.

Alla olevasta taulukosta voit tarkistaa, mikä on oikea kokosi.

Vinkki! Tuntuuko kuppi väärän kokoiselta? Muista, että kupin koko kasvaa ympärysmitan kasvaessa. Jos tarvitset suuremman ympärysmitan, voit ottaa pienemmän kuppikoon.