Muoti  — 20.4.2024

Valkoiset tennarit – kevätkatujen supersankari

Keväällä kengät voi taas vaihtaa rennompiin ja antaa nilkkojen vilkkua. Monikäyttöisin kenkävalinta kevätkaduille ovat valkoiset tennarit, joissa voi suunnata niin toimistolle, vapaailtaa viettämään kuin kevään juhlahumuunkin.

Kun kenkähyllystä löytyy pari valkoisia tennareita – mielellään tietysti kohtalaisen puhtaana – ei jalkinevalintaa tarvitse miettiä sen enempää toimistopäivinä, vapaailtoina kuin kevään ja kesän juhlatilaisuuksissakaan.

 

Valkoiset tennarit tosiaan kelpaavat nykyään myös juhlapukeutumiseen ja jopa rennon puvun pariksi, sillä pukeutumissääntöjen vapautumisen myötä ne ovat syrjäyttäneet muodollisempien nahkakenkien paikan monen miehen kenkäkokoelmassa. Valkoiset tennarit edustavat mukavuutta, rentoutta ja monikäyttöisyyttä, joita pukeutumiselta nykyään halutaan, mutta ovat silti ilmeeltään siistit.

 

Puetumpaan tyyliin on silti varminta valinta laadukkaat nahkatennarit, joihin pätee ”vähemmän on enemmän” -periaate: monikäyttöisin ja ajattomin pari on vähäeleinen ja vailla suuria logoja. Tennareissa on kuitenkin valinnanvaraa moneen makuun: valkoiset kangastennarit tuovat tyyliin kesäisen rentoa huolettomuutta, ja sporttisemmilla sneakereilla asuun voi lisätä ripauksen urbaania särmää tai menneiden vuosikymmenten suosikkikengistä ammentavaa retrotyyliä. Tänä keväänä kenkämallistoissa näkyy erityisen paljon vaaleita tennareita, jotka saavat ripauksen raikkautta kirkkaista väreistä ja pastellisävyistä.

 

”Laadukkaita valkoisia tennareita tekevät esimerkiksi Common Projects sekä ruotsalaismerkki Axel Arigato, jonka tennareissa on tyylikäs lintuteema”, kertoo Stockmannin miesten ja sportin kategoriajohtaja Riku Lyly.

 

”Stockmannin valikoimasta löytyy myös erittäin hyviä vastuullisia vaihtoehtoja esimerkiksi Vejalta sekä vegaaninen tennarimerkki LØCI”, Riku kertoo.

 

 

Raikkautta kevättyyliin valkoisilla tennareilla

Valkoiset tennarit ovat monikäyttöiset kengät niin miehelle kuin naiselle lähes kaikkiin kevään asuihin toimistotyylistä vapaa-aikaan. Ne näyttävät yksinkertaisen tyylikkäältä farkkujen kanssa, mutta tuovat rentoa twistiä myös siistimpään asuun ja toimivat kesällä kevyempien vaatteiden kaverina. Lisäksi valkoinen väri raikastaa tummanpuhuvan tai kokomustan asun ja rauhoittaa kuvioita tai kirkkaita värejä.

 

”Itse valitsisin duuniin valkoiset tennarit ja rennot mutta siistit drawstring-housut sekä kauluspaidan. Vapaalla yhdistäisin ne vastuullisiin, rennosti istuviin Nudien farkkuihin ja t-paitaan. Itse en koskaan luovu adidas Stan Smith -tennareista,” Riku kertoo.

Miehelle

Naiselle

Pidä valkoiset tennarit siistinä

Valkoiset tennarit ovat edustavimmillaan kiiltävän puhtaina, ja hyvällä hoidolla laadukkaat nahkatennarit voivat kestää siistinä vuosia.

 

Valkoiset tennarit kannattaa suojata jo ennen käyttöönottoa niiden materiaalille sopivalla suojasuihkeella. Lian ja tahrojen lisäksi moni suihke suojaa kenkiä kosteudelta ja auttaa säilyttämään värit kirkkaana.

 

Yksittäisiin tahroihin tepsivät kätevät puhdistuspyyhkeet, joita on helppo pitää aina mukana. Valkaisuväri kirkastaa tehokkaasti kengän nahka-, tekstiili- ja kumiosat sekä auttaa pitämään tennarit valkoisina. Myös valkoisten kengännauhojen päivitys raikastaa tennarien ilmeen.

 

Vinkki! Tuo uudet tai käytetyt tennarisi Imbox-suojakäsittelyyn Helsingin keskustan tai Tampereen jalkineosastolle. Käsittelyn hinta on 5,90 €, ja se suojaa kenkiä lialta, kosteudelta, hieltä, värin haalistumiselta ja suolalta 6–8 viikon ajan. Helsingin keskustan tavaratalon -1-kerroksesta löydät nyt myös Mister Minit -sneaker-pesulan.