Muoti  — 26.5.2022

Valkoiset tennarit – kevätkatujen supersankari

Keväällä kengät voi taas vaihtaa rennompiin ja antaa nilkkojen vilkkua. Monikäyttöisin kenkävalinta kevätkaduille ovat valkoiset tennarit, joissa voi suunnata niin toimistolle, vapaailtaa viettämään kuin kevään juhlahumuunkin.

Kun kenkähyllystä löytyy pari valkoisia tennareita – mielellään tietysti kohtalaisen puhtaana – ei jalkinevalintaa tarvitse miettiä sen enempää toimistopäivinä, vapaailtoina kuin kevään ja kesän juhlatilaisuuksissakaan.

 

Valkoiset tennarit tosiaan kelpaavat nykyään myös juhlapukeutumiseen ja jopa rennon puvun pariksi, sillä pukeutumissääntöjen vapautumisen myötä ne ovat syrjäyttäneet muodollisempien nahkakenkien paikan monessa kenkäkokoelmassa. Valkoiset tennarit edustavat mukavuutta, rentoutta ja monikäyttöisyyttä, joita pukeutumiselta nykyään halutaan, mutta ovat silti ilmeeltään siistit.

 

Puetumpaan tyyliin on silti varminta valinta laadukkaat nahkatennarit, joihin pätee ”vähemmän on enemmän” -periaate: monikäyttöisin ja ajattomin pari on vähäeleinen ja vailla suuria logoja. Myös hoitotuotteet kannattaa muistaa, sillä valkoiset tennarit ovat edustavimmillaan kiiltävän puhtaina, ja hyvällä hoidolla laadukkaat nahkatennarit voivat kestää siisteinä vuosia.

 

Tennareissa on kuitenkin valinnanvaraa moneen makuun: valkoiset kangastennarit tuovat tyyliin kesäisen rentoa huolettomuutta, ja sporttisemmilla sneakereilla asuun voi lisätä esimerkiksi ripauksen urbaania särmää tai menneiden vuosikymmenten suosikkikengistä ammentavaa retrotyyliä.

 

”Laadukkaita valkoisia tennareita tekee esimerkiksi Common Projects, ja Stockmannin valikoimasta löytyy myös erittäin hyviä vastuullisia vaihtoehtoja esimerkiksi Vejalta sekä vegaaniset adidas Stan Smith -tennarit”, kertoo Stockmannin miesten ja sportin kategoriajohtaja Riku Lyly.

 

”Hieno uutuus meidän tennarivalikoimassa on ruotsalaismerkki Axel Arigato, jonka tennareissa on tyylikäs lintuteema”, Riku kertoo.

 

 

Valkoiset tennarit kahdella tyylillä

Valkoiset tennarit ovat monikäyttöiset kengät lähes kaikkiin asuihin. Ne näyttävät yksinkertaisen tyylikkäältä chinojen tai farkkujen kanssa, mutta tuovat rentoa twistiä myös siistimpään tyyliin ja toimivat kesällä shortsien kaverina. Lisäksi valkoinen väri raikastaa tummanpuhuvan tai kokomustan asun ja rauhoittaa kuvioita tai kirkkaita värejä.

 

”Itse valitsisin duuniin valkoiset tennarit ja rennot mutta siistit drawstring-housut sekä kauluspaidan. Vapaalla yhdistäisin ne vastuullisiin, rennosti istuviin Nudien farkkuihin ja t-paitaan. Itse en koskaan luovu adidas Stan Smith -tennarista,” Riku kertoo.

HUOLITELTU

RENTO