Palautus

Meille on hyvin tärkeää, että olet tyytyväinen tilaukseesi. Verkkokaupasta ostetuilla, käyttämättömillä tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus. Mikäli haluat vaihtaa tilaamasi tuotteen toiseen, palauta aiemmin tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus.

Hyvitämme palauttamasi tuotteet 14 päivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet palautuksesi tai olet osoittanut lähettäneesi tuotteet takaisin. Hyvitys maksetaan samalla maksutavalla, jota käytit tilausta tehdessäsi.

 

Palautusoikeus

Voit palauttaa tilaamasi, käyttämättömän tuotteen 30 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Palauttaminen on maksutonta eikä sinun tarvitse ilmoittaa palautuksesta etukäteen.

Stockmannin palautusoikeudet koskevat myös Online Exclusive -tuotteita, mutta tuotteet tulee palauttaa Stockmannin toimittamista tuotteista poiketen suoraan Online Exclusive -kumppanille.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja alkuperäispakkauksessaan. Myös kaikkien lappujen ja hintamerkintöjen tulee olla paikoillaan. Tarkista, että palautat kaikki osat, myös mahdolliset käyttöohjeet ja pakkausmateriaalit.

Sinetöidyt pakkaukset, hygieniatuotteet sekä kosmetiikka- ja luontaistuotepakkaukset tulee palauttaa avaamattomissa alkuperäispakkauksissaan ja palautettavan tuotteen sinetin tulee olla ehjä. Jos palautat esimerkiksi hajuvesiä, hiuslakkaa, kynsilakkaa, puhdistusaineita tai vaalennusjauheita, käytä alkuperäistä kuljetuspakkausta, jossa on kuljetukseen vaadittavat varoitusmerkinnät.

Palautusoikeus ei koske asiakkaan toiveen mukaan valmistettuja tai muunneltuja tuotteita. Hygienia- ja intiimituotteiden sekä sinetöityjen pakkausten osalta palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Sinetöitynä toimitettua, avattua hygieniatuotetta ei voi palauttaa. Näitä ovat esimerkiksi epilaattorit, ihokarvatrimmerit, hiustenhoitolaitteet ja kotiparturit, partakoneet, sähköhammasharjat ja suuhygienialaitteet, kuume- ja verenpainemittarit, korva- ja lävistyskorut, sängyt, patjat, nukkumapeitot ja -tyynyt sekä vuodevaatteet.

Käsittelethän palautettavaa tuotetta ja sen alkuperäispakkausta huolellisesti.  Mikäli olet käyttänyt tuotetta, käsitellyt sitä huolimattomasti tai tuote on pesty ennen palautusta, vastaat tuotteen arvon alentumisesta enintään tuotteen täyteen arvoon saakka.

Palautusohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta  ei hyvitetä eikä tuotetta palauteta takaisin asiakkaalle. Vastaat myös tällöin palautuksen aiheuttamista toimituskuluista. Olethan yhteydessä Stockmannin asiakaspalveluun, jos palauttamisesta ilmenee kysyttävää.

 

PALAUTUSOHJEET

1.  Tarkista verkkokaupan tilausvahvistuksesta tai lähetyksen mukana saamastasi lähetteestä, oliko tuotteen toimittaja Stockmann vai Online Exclusive -kumppani.

2.  Palauta eri kumppaneiden tuotteet omissa pakkauksissaan suoraan kullekin kumppanille. Käytä palautukseen alkuperäistä toimituspakkausta.

3.  Täytä toimituksen mukana tullut palautuslomake ja liitä se lähetyksen mukaan. Jos palautuslomake on kadonnut tai puuttuu,  voit tulostaa tyhjän lomakkeen tästä.

4.  Liimaa paketin päälle valmis palautustarra, jonka sait lähetyksen mukana. Mikäli Online Exclusive -tuotteen palautusosoitetarra on kadonnut, tarkista myyjäkohtaiset palautusosoitteet ja asiakaspalautustunnukset täältä. Huomioithan, että Budbeella ei ole erillistä palautustarraa, vaan alkuperäisessä paketissa ollut lähetystarra toimii myös palautustarrana ja nopeuttaa palauttamista huomattavasti.

5.  Vie palautus paketin toimittaneen kuljetusliikkeen noutopisteeseen. Pyydä kuitti lähetyksellesi ja säilytä sitä vähintään 3 kuukautta.

Jos alkuperäistä kuljetuspakkausta ei ole, voit käyttää mitä tahansa kuljetuksen kestävää pakkausta.

Jos teet palautuksia Stockmannille useammasta eri tilauksesta, voit pienentää palautuksesta syntyvää hiilijalanjälkeä ja palauttaa kaikki tuotteet samassa pakkauksessa. Online Exclusive -tilaukset palautetaan erikseen suoraan kyseiselle Online Exclusive -kumppanille.

Online Exclusive -kumppaneiden palautusosoitteet ja mahdolliset sopimusnumerot voit tarkistaa täältä. Mikäli tuotteelle ei ole ollut valittavissa muuta toimitustapaa kuin kotiinkuljetus, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 

Postin, Matkahuollon ja Budbeen pakettiautomaatista noudetun paketin voi palauttaa automaatin kautta 14 vuorokautta siitä, kun se on noudettu. Tarkemman ohjeistuksen saat pakettiautomaatin näytöltä sekä Postin, Matkahuollon ja Budbeen verkkosivuilta. Mikäli paketin noutamisesta on kulunut yli 14 päivää, tulee paketti palauttaa noutopisteen kautta sopimusnumerolla. Huomioithan, että Budbeella ei ole erillistä palautustarraa, vaan alkuperäisessä paketissa ollut lähetystarra toimii myös palautustarrana ja nopeuttaa palauttamista huomattavasti.

 

PostNordin lähetyksen voit palauttaa mihin tahansa PostNordin noutopisteeseen. Mikäli paketin mukana on palautusosoitekortti, kiinnitä palautusosoitekortti paketin päälle. Varmista, että viivakoodi on helposti luettavissa tasaisella pinnalla.

 

Budbee-kotiinkuljetukset: Mikäli haluat palauttaa Budbee-kotiinkuljetuksena tilaamiasi tuotteita, voit tilata noudon ovellesi aiemmin saamaasi SMS-linkkiä käyttäen ja valita itsellesi sopivan noutoajan. Palautus on maksutonta. Jos palautat koko tilauksen, hyvitämme tilauksen perustoimitusmaksun. Emme palauta kotiinkuljetuksesta tai pikatoimituksesta perittyä toimitusmaksua tai toimitettuihin tuotteisiin mahdollisesti liittyvien asennustöiden kuluja.

Lue lisää Budbeestä  Budbeen tarkemmat palautusohjeet

 

PALAUTUS TAVARATALOON

Kun tuotteen myyjänä on Stockmann, voit palauttaa tuotteen myös tavarataloihimme Suomessa. Voit palauttaa ostoksesi palvelupisteeseen tai kassoille (ei kuitenkaan yhteistyökumppaneiden kassoille eikä Food Market Herkkuun).

Kun tuotteen myyjänä on Online Exclusive -kumppanimme (tuotetiedoissa näkyy Online Exclusive -logo), tulee tuote palauttaa suoraan kyseiselle kumppanille.  Emme valitettavasti voi käsitellä tavarataloissa kumppaniemme palautuksia, joten palautathan ne yllä olevan palautusohjeen mukaan suoraan kumppanille.

Jos palautat tuotteen tavarataloon, ota mukaan tilauksen mukana tullut palautuslomake ja lähete. Jos olet maksanut tilauksesi maksukortilla, saat hyvityksen automaattisesti samalle kortille.

 

Tuotteiden vaihtaminen

Mikäli haluat vaihtaa tilaamasi tuotteen esimerkiksi toiseen väriin tai kokoon, palauta aiemmin tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus verkkokaupassamme. Huomioithan, että lyhytkestoisen Hullut Päivät -kampanjan tuotteita voi ostaa vain kampanjan aikana, eikä niitä siksi ole mahdollista vaihtaa.

 

Virheelliset tuotteet

Jos olet saanut Stockmannilta viallisen tai väärän tuotteen, palauta tuote ohjeiden mukaisesti. Kirjoita lisäksi palautusilmoituksen Lisätietoja-sarakkeeseen, miten vika tuotteessa ilmenee ja haluatko ehjän/oikean tuotteen tilalle. Kun kyseessä on viallinen tai väärä tuote, maksamme uuden vastaavan tuotteen lähetyskulut.

Mikäli tuotetta ei ole enää saatavilla, tai et halua ehjää tuotetta rikki menneen tilalle, hyvitetään ostoksesi alkuperäisellä maksutavalla.

Mikäli tuotteen myyjänä on ollut Online Exclusive -kumppanimme, ota yhteyttä Stockmannin asiakaspalveluun lisäohjeita varten.

 

Palautuslomake

Jos lähetyksestäsi puuttui palautuslomake tai se on hävinnyt, voit tulostaa lomakkeen tästä (pdf). Lomake soveltuu niin Stockmannin tuotteiden kuin Online Exclusive -tuotteiden palauttamiseen. Muista lisätä palautuslomakkeeseen omat yhteystietosi, tilausnumero, myyjän nimi sekä palautettavien tuotteiden tiedot.

 

Stockmannin palautusosoite ja sopimusnumero

Palautusosoite: Stockmann Jakelukeskus, Högberginhaara 12, 04360 Tuusula
Postin sopimusnumero: 628428
Matkahuollon sopimusnumero: 9526414

 

Online Exclusive -tuotteiden palautusosoitteet ja sopimusnumerot

Online Exclusive -merkityt tuotteet toimitetaan suoraan kumppaniyrityksistämme. Näiden tuotteiden palautukset toimitetaan suoraan samalle kumppanille alla olevan listan mukaisesti.

Palautusosoitteet ja sopimusnumerot

 

 

MAKSUSUORITUKSEN PALAUTUS

Hyvitämme palauttamasi tuotteet 14 päivän kuluessa siitä, kun olemme vastaanottaneet palautuksesi tai olet osoittanut lähettäneesi tuotteet takaisin. Hyvitys maksetaan samalla maksutavalla, jota käytit tilausta tehdessäsi.

Jos palautat koko tilauksen, hyvitämme myös tilauksen perustoimitusmaksun. Palauta myös mahdolliset kaupanpäällistuotteet toimitusmaksuhyvityksen saadaksesi. Emme palauta kotiinkuljetuksesta tai pikatoimituksesta perittyä maksua tai toimitettuihin tuotteisiin mahdollisesti liittyvien asennustöiden kuluja. Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, mitätöityy saatu etu ja hyvitettävästä summasta vähennetään edun määrä.

Maksukorttiveloitukset palautetaan samalle maksukortille, jolla tilaus maksettiin.

Jos olet maksanut tilauksen verkkopankissa ja palautat tuotteita, sinulle saatetaan lähettää sähköpostitse linkki järjestelmään, jonne voit syöttää tilinumerosi maksunpalautusta varten.

Jos valitsit maksutavaksi laskun ja haluat palauttaa osan tuotteista, vähennä palauttamiesi tuotteiden hinta lähetystä koskevan laskun loppusummasta. Palauttaessasi vain osan tilauksen tuotteista sinun tulee kuitenkin maksaa toimitusmaksut. Mikäli palautat koko lähetyksen, voit hävittää tilaukseen liittyvän laskun huomioiden kuitenkin, että sinun tulee maksaa mahdollinen kotiinkuljetus- ja pikatoimitusmaksu.

Jos valitsit maksutavaksi erämaksun ja palautat osan saamistasi tuotteista, maksa saamasi lasku normaalisti. Palautuksen suuruinen summa vähennetään automaattisesti erämaksusuunnitelman viimeisiltä eriltä. Laskutukseen liittyvissä asioissa ota yhteys Walley:n asiakaspalveluun, puh. 09 3158 9947, arkisin klo 9–18 (norm. pvm/mpm) tai hello@walley.fi.