Koti  — 5.9.2017

Casa Stockmann esittelee syksyn sisustustrendit

Casa Stockmannin syysmallisto tarjoaa sisustusideoita kaikkiin kodin huoneisiin. Design from Finland -merkin keväällä saanut brändi on mukana omalla osastollaan myös syksyn Habitare-messuilla.

Stockmannin omalla Designstudiolla suunniteltu kodintuotteiden merkki Casa Stockmann sai huhtikuussa Design from Finland -tunnuksen kertomaan korkeatasoisesta kotimaisesta osaamisesta ja laadukkaasta muotoilusta. Tänä syksynä Casa Stockmann on vahvasti mukana omalla osastollaan myös syksyn monipuolisimmassa asumisen ja sisustamisen tapahtumassa Habitaressa 13.–17. syyskuuta.

 

Pyysimme Casa Stockmannin brand manager Virpi Kivilahtea ja designer Päivi Lyytikäistä kertomaan syksyn mallistosta ja trendeistä. He kertovat mallistosta myös osana Habitaren Arena-lavan ohjelmaa 13.9. klo 17.

Syksyn trendit näkyvät Casa Stockmannilla

”Käytännöllisyys ja modernit kompaktit tilaratkaisut ovat nostaneet suosiotaan ja pysyvät suosiossa varmasti vielä pitkään. Keveys ja muunneltavuus ovat tätä päivää”, designer Päivi Lyytikäinen kuvailee kansainvälisiä trendejä. Osana käytännöllisyystrendiä Lyytikäinen näkee myös skandinaavisen designin suosion.

 

Jokapäiväiset käyttöesineet ovat ottaneet tilaa piensisustustavaroilta. Sisustusesineet, joiden tarkoitus on olla vain kauniita, ovat vähentyneet, kun jokapäiväiset käyttöesineet ovat laajentuneet niiden alueelle. Käyttöesineet ovat itsessään jo niin kauniita, että ne toimivat koristeina sellaisenaan ja ne voi jättää esille osaksi sisustusta. ”Esimerkiksi Casa Stockmannin uutta metallista kenkätelinettä ei tee mieli laittaa kaappiin piiloon, vaan kauniiden kenkien kanssa esille”, Lyytikäinen antaa esimerkin. ”Casa Stockmannin mallistossa on tänä syksynä panostettu keveisiin ja moderneihin, säilytystä helpottaviin tuotteisiin, kuten koreihin, hyllyihin ja rasioihin.”

 

Toinen ajankohtainen trendi ovat luonnonmateriaalit. Casa Stockmannin syksyn mallistosta löytyy materiaaleja, joilla rakentaa kiinnostavia kokonaisuuksia. Brand manager Virpi Kivilahti vinkkaa: ”Kokeile yhdistää esimerkiksi jykevää betonia, kiiltävää metallia ja luonnollisen pehmeää puuvillaa ja pellavaa. Rouheat ja struktuuriset pinnat ovat nyt erityisen trendikkäitä”.

Vihreää, oranssia, ruskeaa ja harmaata

Entäs värit, mitkä ovat syksyn trendivärit? ”Syksyllä värit voimistuvat, tummuvat ja syvenevät”, vastaa Lyytikäinen. Vihreän sävyt, ja erityisesti tumma metsänvihreä, ovat tärkeitä tässä sesongissa. Hienon vastapainon vihreälle tuovat lämmin oranssi, kun taas trendikkäät luonnonsävyt korostavat vihreää entisestään.

 

Tänä syksynä ruskean eri sävyt nousevat pitkään suositun harmaan rinnalle. Lyytikäinen tarkentaa: ”Graafinen musta-valko-harmaa on edelleen vahva skandinaavinen sisustusvärimaailma, mutta luonnonvärit, kuten puun, saven ja maan sävyt, ovat nouseva trendi.” ”Maanläheisiä sävyjä on jo hieman Casa Stockmannin syksyn mallistossa ja oranssin sekä terran sävyjä huimasti”, Lyytikäinen kuvailee. Oranssin sävyjä on helppo yhdistää sekä tuttuun harmaaseen väriskaalaan että lämpimämpiin luonnonsävyihin ja roosaan. Lyytikäinen toteaa trendivärien seuraavan eräänlaista värien evoluutiota: esimerkiksi pitkään vallalla olleessa punaisen kaudessa suosittujen nuden ja rosan rinnalle tulee tänä syksynä tummempi viininpunainen.

Aina askelen edellä

Oikeiden trendien tuominen mallistoon silloin, kun ne ovat huipussaan ja ajankohtaisia, asettaa omat haasteensa, kun mallistojen suunnittelu aloitetaan usein yli vuotta aiemmin. Esimerkiksi ensi vuoden joulun joulukoristeiden suunnittelu on jo alkanut Casa Stockmann -tiimissä. Nyt maailmalla havaitut trendikkäät mallit ja muodot voidaan ottaa osaksi ensi vuoden syysmallistoa, nopeammin toteutettavat väritrendit voidaan ottaa tuotantoon jo ensi kevään mallistoon. Kaikkia tuotteita ei kuitenkaan suunnitella alusta asti itse tiimin sisällä, vaan esimerkiksi kuosien suunnittelussa voidaan käyttää ulkopuolisia kotimaisia suunnittelijoita.

 

Kivilahti avaa varmasti monia mietityttänyttä kysymystä, miten kotimainen tiimi valikoi useista kansainvälisistä trendeistä omaan mallistoonsa sopivimmat: ”Seuraamme maailman tapahtumia aktiivisesti. Pysymme mukana trendiennustetoimistojen ennusteissa, käymme messuilla, seuraamme lehtiä ja keskustelemme tavarantoimittajien kanssa. Esimerkiksi nyt syyskuussa lähdemme tutustumaan Pariisin Maison&Objet-messuille. Myös sosiaalinen media, sisustusblogit ja -sivustot ovat aina kasvava trendien lähde”.

 

Joillekin saattaa tulla myös yllätyksenä, että myös muodin catwalkeilla on vaikutuksensa kodin sisustustrendeihin ja väreihin. Trendivärien ja -kuosien siirtyminen muodista kodinsisustukseen on nopeutunut viime vuosina ja nopeutuu varmasti edelleen. ”Valittujen trendien tulee kuitenkin olla riittävän laajaa kohderyhmää puhutteleva ja helposti sovellettavissa omaan sisustustyyliin”, tarkentaa Lyytikäinen.

 

Tiimi saa mallistoista ilahduttavan paljon, joka viikko, palautetta niin tavaratalojen myyjiltä kuin asiakkailtakin. Palautteen pohjalta tehdään muutoksia tai tuotelisäyksiä seuraaviin mallistoihin. Trendin tulee kuitenkin olla riittävän iso juttu, jotta sen toteuttamiseen kannattaa ryhtyä. ”Tavarataloympäristössä Casa Stockmann voi luottaa siihen, että myös pienet edelläkävijöiden kohderyhmät, jotka hakevat jotain tiettyä trendierikoisuutta, löytävät etsimänsä laajasta kansainvälisten huippumerkkien ja pop-upien valikoimasta”, kuvailee Lyytikäinen.

 

Trendikkyyden rinnalla modernille ja urbaanille Casa Stockmannille ovat tärkeitä ajankohtaiset perustuotteet. Myös hyvä hinta-laatusuhde on merkillä keskiössä. Perusmallistoa maustetaan aina mallistoittain sesonkituotteilla, joissa trendit nousevat erityisen hyvin esiin. Voimakkaimmin trendit näkyvät asiakkaille väreissä sekä tekstiileiden ja erityisesti liinavaatteiden kuosimaailmassa.

Paras valinta syksyyn

Jos Casa Stockmannin syysmallistosta tulisi valita yksi tuote, mikä se olisi? ”Huovat ovat syksyn must have -tuotteita. Mallistossa on puuvillasta neulottuja ja lämpimiä villaisia huopia sekä upeasta pestystä pellavasta tehtyjä huopia. Niistä on helppo valita oma suosikki ja päivittää sisustus tummaan syksytyyliin ja kotoiluun sopivaksi”, Kivilahti hehkuttaa ja jatkaa, ”pellavan ystävän kannattaa katsastaa myös Casa Stockmann -pellavalakanat, joiden sesonkivärinä on upea, lämmin oranssi.” ”Ja jokaisessa kodissa on paikka ja tarve myös mustalle metallikorille”, hymyilee Lyytikäinen.

Casa Stockmann on mukana Habitare-messuilla Messukeskuksessa 13.–17.9.2017 omalla messuosastollaan 6f50.

 

Tervetuloa kuulemaan avajaispäivänä 13.9. klo 17, kuinka maailmanlaajuisista trendeistä sopivimmat valitaan osaksi Casa Stockmann -mallistoa. Brand manager Virpi Kivilahti ja designer Päivi Lyytikäinen kertovat Habitaren Arena-lavalla Casa Stockmannin syysmalliston rakentumisesta ja siitä, kuinka syksyn sisustustrendit näkyvät mallistossa.

 

Stockmannin kanta-asiakkaille messulippu Habitareen 10 € (norm. 16/18 €).
Osta lippusi Stockmannin palvelupisteestä, Messukeskuksesta tapahtuma-aikana tai osoitteesta habitare.messukeskus.com koodilla HABISTO.
Etu voimassa 1.–17.9.2017.

Seuraava artikkeli