Koti  — 11.9.2018

Casa Stockmann esittelee syksyn sisustustrendit

Casa Stockmannin syysmallisto tarjoaa sisustusideoita kaikkiin kodin huoneisiin – myös Habitare-messuilla. Uusi mallisto huokuu Habitaren messuvuoden teeman mukaisesti aitoutta ja persoonallisuutta.

 

Stockmannin omalla Designstudiolla suunniteltu kodintuotteiden merkki Casa Stockmann sai viime vuonna Design from Finland -tunnuksen kertomaan korkeatasoisesta kotimaisesta osaamisesta ja laadukkaasta muotoilusta. Tänä syksynä Casa Stockmann on toista kertaa vahvasti mukana omalla osastollaan myös syksyn monipuolisimmassa asumisen ja sisustamisen tapahtumassa Habitaressa 12.–16. syyskuuta. Tänä vuonna osastosta välittyy aitouden lisäksi vahva yhteys luontoon.

 

Pyysimme Casa Stockmannin brand manager Virpi Kivilahtea ja designer Päivi Lyytikäistä kertomaan syksyn mallistosta ja trendeistä.

Syksyn trendit näkyvät Casa Stockmannilla

Nykyajan urbaani koti on muuntautuva ja monikulttuurinen, jossa luonto halutaan kuitenkin pitää lähellä inspiraation lähteenä ja lepopaikkana. Tekstuurien runsaus, materiaalit pellavasta keramiikkaan sekä yhdisteltävyys puhuvat tätä päivää. Casa Stockmannin syysmallistossa näkyvät vahvasti luonnonmateriaalit sekä rohkeakin värien ja materiaalien yhdisteleminen.

 

Lämmintä kodikkuutta mallistossa henkivät esimerkiksi koskettamaan kutsuvan pehmeät materiaalit. Luonnonmateriaaleista pehmeäksi pestyt pellava- ja puuvillakankaat ja juutti ovat avainmateriaaleja. Kivilahti ja Lyytikäinen kuitenkin muistuttavat, kuinka pehmeyden rinnalle on tärkeää tuoda kontrastia eläväisillä pintarakenteilla, kuten puulla ja keramiikalla, sekä rouhealla teollisuustyylillä. Näin molemmat puolet pääsevät oikeuksiinsa.

 

Erityisesti trendikäs yhdisteltävyys näkyy kattauksessa. Koko astiastoa ei hankita samasta mallistosta, vaan tehdään omannäköinen kokonaisuus valitsemalla eri tuoteperheitä, värejä ja materiaaleja yhteen. Eriparisuus tuo kattaukseen yllätyksellisyyttä ja rentoutta. Kivilahti vinkkaa, kuinka trendityyli syntyy omaan pöytään helposti esimerkiksi puisilla leikkuulaudoilla ja pienillä kipoilla: ”Sujauta puinen leikkuulauta tuomaan kontrastia esimerkiksi lautasen alle tai käytä sitä aamiaistarjottimena. Pienet kulhot elävöittävät pöydän, kun laitat niissä esille esimerkiksi pikkunaposteltavaa, lisäkettä, hilloa tai rouheaa maustetta.”

 

Mustaa, harmaata ja luonnonsävyjä

Entäs värit, mitkä ovat syksyn trendivärit? ”Usein syksyllä värit voimistuvat, tummuvat ja syvenevät”, vastaa Lyytikäinen, ”tänä vuonna musta ottaa poikkeuksellisen isosti jalansijaa, erityisesti kattauksen astioissa.” Musta tuo syvyyttä ja mystisyyttä yhdisteltynä syksyn lämpimiin sävyihin ja puuhun. Musta toimii myös särmikkäänä mustavalko-yhdistelmänä.

 

Kivilahti jatkaa: ”Casa Stockmannin mallistoon olemme valinneet mustan, harmaan ja puunsävyjen kanssa yhdisteltäviksi keltaisen okran, pehmeän terran ja usvaisen sammaleen. Keltainen on yksi nousevista trendiväreistä vihreän rinnalla.”

Aina askelen edellä

Oikeiden trendien tuominen mallistoon silloin, kun ne ovat huipussaan ja ajankohtaisia, asettaa omat haasteensa, kun mallistojen suunnittelu aloitetaan usein yli vuotta aiemmin. Esimerkiksi ensi vuoden joulun joulukoristeiden suunnittelu on jo alkanut Casa Stockmann -tiimissä. Nyt maailmalla havaitut trendikkäät mallit ja muodot voidaan ottaa osaksi ensi vuoden syysmallistoa, nopeammin toteutettavat väritrendit voidaan ottaa tuotantoon jo ensi kevään mallistoon. Kaikkia tuotteita ei kuitenkaan suunnitella alusta asti itse tiimin sisällä, vaan esimerkiksi kuosien suunnittelussa voidaan käyttää ulkopuolisia kotimaisia suunnittelijoita.

 

Kivilahti avaa varmasti monia mietityttänyttä kysymystä, miten kotimainen tiimi valikoi useista kansainvälisistä trendeistä omaan mallistoonsa sopivimmat: ”Seuraamme maailman tapahtumia aktiivisesti. Pysymme mukana trendiennustetoimistojen ennusteissa, käymme messuilla, seuraamme lehtiä ja keskustelemme tavarantoimittajien kanssa. Myös sosiaalinen media, sisustusblogit ja -sivustot ovat aina kasvava trendien lähde”.

 

Joillekin saattaa tulla myös yllätyksenä, että myös muodin catwalkeilla on vaikutuksensa kodin sisustustrendeihin ja väreihin. Trendivärien ja -kuosien siirtyminen muodista kodinsisustukseen on nopeutunut viime vuosina ja nopeutuu varmasti edelleen. ”Valittujen trendien tulee kuitenkin olla riittävän laajaa kohderyhmää puhutteleva ja helposti sovellettavissa omaan sisustustyyliin”, tarkentaa Lyytikäinen.

 

Trendikkyyden rinnalla modernille ja urbaanille Casa Stockmannille ovat tärkeitä ajankohtaiset perustuotteet. Myös hyvä hinta-laatusuhde on merkillä keskiössä. Perusmallistoa maustetaan aina mallistoittain sesonkituotteilla, joissa trendit nousevat erityisen hyvin esiin. Voimakkaimmin trendit näkyvät asiakkaille väreissä sekä tekstiileiden ja erityisesti liinavaatteiden kuosimaailmassa.

Casa Stockmann on mukana Habitare-messuilla Messukeskuksessa 12.–16.9.2018 omalla messuosastollaan 6m60.

 

Habitare tarjoaa Stockmannin kanta-asiakkaille 2 messulippua yhden hinnalla, yht. 16 € (norm. 32 €).

Osta lippusi Stockmannin palvelupisteestä, Messukeskuksesta tapahtuma-aikana tai Habitaren verkkosivuilta koodilla STOCKA. Etu on voimassa 1.8.–16.9.2018.

Seuraava artikkeli