Tapahtumat  — 6.10.2016

Tatu ja Patu touhottavat Stockmannilla

Helsingin keskustan Stockmann näyttelee keskeistä roolia uudessa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvassa. Suositusta lastenkirjasarjasta tutut Outolan pojat koheltavat tavaratalossa mörkökarkottimen ja joulupukin kanssa. Stockmann on toinen elokuvan pääyhteistyökumppaneista.

Tunnethan jo Tatun ja Patun? Hyväsydämiset mutta touhukkuudessaan hieman arvaamattomat veljekset ovat kotoisin Outolasta, jossa asiat tehdään hieman erilailla kuin tavallisesti.  Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat hahmot ovat huvittaneet, sivistäneet ja ilahduttaneet niin lapsia ja kuin aikuisiakin lukuisissa lastenkirjoissa sekä esimerkiksi kesäteatterin lavalla. Nyt veljesten toilailuista ilmestyy ensimmäinen elokuva.

 

 

Huipputiimi lupaa hupia

 

Elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! veljekset matkustavat junalla Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa, jolla on pojille mahtava yllätys! Veera kuitenkin myöhästyy rautatieasemalta jouluruuhkan takia, jolloin Outolan pojat päättävät suunnata pääkaupungin vilskeeseen omin avuin. Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jonka melskeessä veljekset päätyvät säheltämään myös Helsingin keskustan Stockmannille.

 

Elokuvan pääosissa Tatuna ja Patuna nähdään tämän hetken suosituimpiin kotimaisiin komediatähtiin lukeutuvat Antti Holma ja Riku Nieminen. Poikien ystävän Veeran roolia näyttelee nuori näyttelijälahjakkuus Eedit Patrakka. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään suomalaisia eturivin näyttelijöitä, kuten Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

 

Elokuvan on käsikirjoittanut Aino Havukainen, ohjannut Rike Jokela, kuvannut Rauno Ronkainen ja tuottanut Riina Hyytiä sekä Max Malka Dionysos Filmsistä.

 

 

Tatu_patu_580x580

 

Tavaratalo on kiinnostava kuvauspaikka

 

Max Malka kertoo Stockmannin tavaratalon olleen luonteva valinta elokuvan tapahtumapaikaksi. Elokuvassa Tatu ja Patu lähtevät omin päin Helsinkiin etsimään ystävälleen Veeralle joululahjaa, ja tavaratalo on tietenkin luonnollinen paikka etsiä lahjaa. Lisäksi Stockmannin keskustan tavaratalo on tunnettu maamerkki Helsingissä.

 

”Stockmannilla on vahva ja positiivinen brändi, jonka suurin osa suomalaisista lapsistakin tunnistaa. Stockmannin tavaratalo tapahtumapaikkana on myös visuaalisesti kiinnostava eri kerroksineen ja osastoineen. Veljekset pyörivät tavaratalossa sekä aukioloaikaan, että yöllä sulkeutumisen jälkeen, jolloin tavaratalo muuttuu vielä erikoisemmaksi ja jännittävämmäksi paikaksi”, Malka selittää.

 

Malkan mukaan Stockmann oli ollut tuotantotiimin mielessä jo elokuvan käsikirjoitusvaiheessa, joten Dionysos Films lähestyi Stockmannia ja pyysi mukaan yhdeksi elokuvan pääyhteistyökumppaniksi jo melko pian tuotannon käynnistyttyä.

 

”Yhteistyö on sujunut kaikin puolin hienosti. Tiivis ja hyvässä hengessä tehty yhteistyö varmisti onnistuneet kuvaukset tavaratalossa, sekä monipuolisen ja näkyvän markkinointiponnistuksen”, Malka kiittelee.

 

Tatu_patu_2_580x580

 

Tarkkaan suunniteltua yhteispeliä 

 

Tatu ja Patu -elokuvan kuvaukset Stockmannilla järjestettiin joulun alla viime vuonna. PR- ja tapahtumakoordinaattori Linda Lyly Stockmannin markkinoinnista oli mukana järjestämässä kuvauksia. Kuvaukset olivat yöllä tavaratalon sulkemisajan jälkeen, jottei tohina häiritsisi tavaratalon normaalia arkea, sekä kuvaustiimin työrauhan takia.

 

”Yllätyin, kuinka paljon aikaa yhden kohtauksen valmistelemiseen ja kuvaamiseen meni. Jokainen yksityiskohta oli mietitty tarkkaan”, Lyly kertoo.

 

Elokuvan kuvauksissa pikkutarkka etukäteissuunnittelu ja tarkat aikataulut näyttelevät isoa roolia. Pienikin kohtaus tarvitsee taustajoukot.

 

”Kun yhtä kohtausta kuvattiin, toista valmisteltiin ja kolmatta lokaatiota jo rakennettiin”, Lyly muistelee.

 

”Kymmenet ihmiset tiesivät tarkkaan oman paikkansa ja työtehtävänsä hektisessäkin ympäristössä.

 

Kuvat: Dionysos Films ja Stockmann

ETU KANTA-ASIAKKAILLE:

Finnkinon perhelippupaketin (sis. 4 lippua, 47 e) ostajalle kaupan päälle Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -leffajuliste Antti Holman ja Riku Niemisen nimmareilla! 

 

Seuraava artikkeli