Naisten Muoti  — 8.2.2017

Lämpimään lähdössä?

Loman odotus on aina yhtä kutkuttavaa, mutta pakkaaminen sen sijaan aika puuduttavaa puuhaa. Näiden vinkkien avulla pakkaaminen sujuu sutjakasti, ja tyylisi on tip top matkan joka käänteessä.

Pakkaa mukaan vain lempivaatteitasi

Mieti etukäteen, mitä kaikkea lomalla aiot tehdä ja pakkaa sen mukaan sen sijaan, että viikkaisit matkalaukkuusi kaikenlaista hyödylliseltä vaikuttavaa. Ennen kuin edes aloittelet pakkaamista, muistele kaikkia niitä lomiasi, jolloin pakkasit matkalaukkusi pullolleen ja käytit lopulta vain muutamaa eri asukokonaisuutta ja yksiä sandaaleita koko loman.

Mitä vähemmän pakkaat mukaan, sitä tärkeämpää on, että kaikki vaatteet sopivat toisiinsa. Vähemmän kuitenkin on ehdottomasti enemmän, joten pakkaa mukaasi vain sellaisia vaatteita, joissa tunnet olosi hyväksi.

 

Jätä kotiin kaikki, mitkä eivät ole niin kutsuttuja monitoimivaatteita eli eivät muutu päiväasusta ilta-asuksi koruja ja asusteita muuttamalla.

 

Jätä korkkarit kotiin – etenkin, jos ne jäävät kotonakin vähälle käytölle.

 

Kun olet pakannut kaiken, mitä haluat, mieti hetki ja poista laukusta kaikki ne vaatteet, joiden kohdalla olit vähänkin empinyt.

Rullaile kohti lomaa

Hardcore-reissaaja tietää jo, että vaatteiden rullaaminen on viikkaamista kätevämpää: vaaterullat vievät vaatekasoja pienemmän tilan ja vaatteisiinkin tulee vähemmän vekkejä. Et kai oikeasti aio käyttää hotellihuoneesi silitysrautaa? Pakkaa lopuksi ne kaikkein helpoimmin rypistyvät vaatteet mahdollisimman vähin viikkauksin matkalaukkusi päällimmäiseksi kerrokseksi.

 

Säästä tilaa tunkemalla laukkuihin ja kenkiin sukkia ja alusvaatteita. Pussita sen jälkeen kenkäsi säästämiisi merkkilaukkujen dust bageihin (nyt niillekin löytyi oiva käyttötarkoitus) tai varta vasten hankittuihin kangaspusseihin, jotta ne eivät sotke vaatteitasi.

Pue lennolle matkapuvustosi lämpimimmät – ja painavimmat – vaatteet

Yksi ohut takki riittää. Valitse pusakka (Psst! Bomberi on kevään trendikkäin takki!) joka päällä voit matkustaa  ja joka sopii yhteen muun matkapuvustosi kanssa. Patikkaretkiä varten kannattaa ottaa mukaan myös mukavat lenkkarit. Toisin kuin varvastossuilla, tennareilla voit myös matkustaa palelluttamatta varpaitasi lentokoneessa.

Hyödynnä sarongin monikäyttöisyys

Jos olet lähdössä tropiikkiin, tarvitset pitkiähousuja ainoastaan lentokoneessa. Mitä mukavammat housut, sen parempi. Sen sijaan rullaa mukaan saronki jos toinenkin, nimittäin saronki on varsinainen monitoimivaate: Se peittää strategiset paikat matkalla biitsille ja biitsiltä pois, kuivuu nopeasti, suojaa tarvittaessa auringolta sekä menee hätätapauksessa mekosta ja hameesta.

 

Jos et tähän hätään löydä saronkia, iso ja ohut huivi toimii ihan yhtä hyvin. Ota mukaan myös yksi löysä ja ohut rantamekosta menevä puuvillapaitis tai pellavatunika. Se on helppo heittää päälle kun menet drinksulle rantabaariin tai lounaalle altaan reunalle.

 

Koska olet nyt onnistunut pakkaamaan kevyesti, voit ottaa mukaan oman rantapyyhkeen. Paras vaihtoehto on Turkista tuttu hammam-pyyhe, joka menee pieneen tilaan ja kuivuu nopeasti, mutta mukavan pehmeä rantapyyhekin käy – etenkin nyt kun matkalaukkuusi mahtuu. Äläkä unohda rantakassia!

Paistattele päivää ainakin kaksissa eri bikineissä

Pakkaa kahdet bikinit tai koko uikkarit mukaan viikon matkalle. Jos aiot lillua hotellin uima-altaassa koko viikon, ota mukaasi myös se hivenen kuluneempi bikinisetti upouuden parin rinnalle. Hotellien uimavedet ovat usein niin tuhdisti kloorattuja, että bikinisi on todennäköisesti matkan jälkeen virttyneet läpinäkyväksi. Merivedessä polskiessa tästä ei tarvitse murehtia.

Jätä timantit kotiin

Asusteet ovat helppo tapa päivittää asu kuin asu illalliselle sopivaksi. Timantit ja perintöhelyt kannattaa kuitenkin jättää kotiin. Korvaa ne vaikka kauniilla puukoruilla. Sinäkin tunnet varmasti ainakin yhden tyypin, jonka matkatavarat ovat kadonneet lentokentän mustaan aukkoon. Tai hänet, kenen huoneesta on kadonnut muutakin kuin likaiset pyyhkeet ja roskakorin sisältö. Eli puu peittoaa timantit, mitä matkahelyihin tulee.

Pakkaa mukaan luotettavat aurinkovoiteet

Vaikka halpa hinta houkuttaisikin, älä osta rantakojujen auringossa hikoilleita aurinkovoiteita. Ironista kyllä aurinkosuojafiltterit ovat herkkiä auringolle ja menettävät tehoaan paahteessa, siksi auringossa seisseen pullon sisältö tuskin vastaa sen kyljessä olevaa SPF-merkintää. Vaikka muu meikkipussi saa olla arkipussia kevyempi, pakkaa mukaan riittävästi ja riittävän suurella suojakertoimella varustettuja aurinkovoiteita.

 

Lista mukaan pakattavista vaatteista ja asusteista:
2 bikinit
1-2 saronkia
shortsit
puuvillatunika, pitkä paitapusero tai kaftaani
3 T-paitaa
1 ohuet ja mukavat housut matkustusta varten
1 siisti hame
1 juhlavampi toppi
2 monitoimimekkoa
1 bomberi
1 sandaalit tai varvastossut tai molemmat

tennarit
rantalaukku
iltalaukku
rihkamakoruja

rentoa reissua!

Seuraava artikkeli