Naisten Muoti  — 20.10.2016

Kotimaisen tyylin jäänmurtajat

Suomalaista designia arvostetaan. Ylelliset luonnonmateriaalit ja huolellinen suunnittelutyö tekevät näistä kotimaisista kärkibrändeistä haluttuja meillä ja maailmalla.

1. Lumi – tyylikästä käytännöllisyyttä

Sanna Kantolan ja Bruno Beaugrandin perustama Lumi suunnittelee ja valmistaa nahkaisia käsilaukkuja, lompakoita ja hansikkaita. Merkki tunnetaan ajattomasta ja modernista tyylistä sekä tuotteiden käytännöllisistä yksityiskohdista. Klassisten sävyjen lisäksi tarjolla on kirkkaita värejä, jotka tuovat pukeutumiseen piristävän twistin. Käytännönläheinen suunnittelu ei tee Lumi-tuotteista tylsiä, vaan niissä on mukana hauskoja yksityiskohtia. Olisiko aika hankkia uusi laukku tai lompakko?

anna ruohonen

2. Anna Ruohonen – eettisyys ensin

Anna Ruohonen on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia vaatesuunnittelijoita. Hänen Pariisissa sijaitseva yrityksensä AR Concept

valittiin vuonna 2014 Pariisin parhaaksi vaatetus- ja asustemyymäläksi.

Huhtikuussa 2015 Anna Ruohonen lanseerasi Suomessa valmistettavan Blue line -vaatemalliston, jossa on bambutrikoopaitoja, -mekkoja ja -hameita. Trikoo valmistetaan Orivedellä ja ompelutyö tehdään Hattulassa. Lähituotanto onkin yksi laadun ja eettisyyden tae.

Anna Ruohonen Paris Helsingin keskustan tavaratalosta. (Anna Ruohonen on poistunut valikoimista syksyllä 2017.)

balmuir huivi

3. Balmuir – kietoudu luonnonmateriaaleihin

Oululaisen Balmuirin mallisto koostuu korkealaatuisista sisustustuotteista ja asusteista, jotka on valmistettu kasmirista, kid moharista, pellavasta ja nahkasta. Kansainvälisesti arvostettuja tuotteita myydään yli 50 maassa.  Selätä syysviimat, ja kietoudu pehmeän ylellisiin luonnonmateriaaleihin, tässä muutama esimerkki valikoimastamme:

arela

4. Arela – värejä ja toimivuutta

Arela on kotimainen perheyritys, joka tunnetaan yksinkertaisista ja laadukkaista kashmir- ja puuvillavaatteistaan. Arelan omistaa äiti ja kaksi tytärtä, ja he suunnittelevat tuotteet itse. Suunnittelussa panostetaan laadukkaisiin materiaaleihin, väreihin ja toimivuuteen. Nyt löydät Arelan tuotteita myös Stockmannilta.

Arela Helsingin keskustan tavaratalosta. (Arela on poistunut Helsingin keskustan valikoimista syksyllä 2017.)

Seuraava artikkeli