Toimitus- ja vientipalvelu

Toimituspalvelun avulla lähetät ostamasi tuotteet ja lahjakortit suoraan haluamaasi osoitteeseen Suomessa tai ulkomailla.

Voit olla meihin suoraan yhteydessä tai mainita toimituspalvelun käytöstä kassalla ennen maksamista, niin siirrämme ostoksesi eteenpäin lähetettäväksi haluamaasi osoitteeseen.

Toimituskulut määräytyvät toimitusmaan ja -tavan sekä ostosten painon tai tilavuuden mukaan. EU:n ulkopuolelle lähetettävistä ostoksista vähennämme arvonlisäveron osuuden. Kysy lisää toimituskuluista sähköpostitse export@stockmann.com tai puhelimitse (09) 121 3838.

 

ULKOMAAN POSTILÄHETYKSET

Lähetyskulut määräytyvät kohdemaan ja paketin punnitun painon mukaan. On myös olemassa maakohtaisia rajoituksia pakettien koossa, joten suuret lähetykset voidaan joutua jakamaan useaan pakettiin. Tällöin veloitetaan pakettien painojen mukaiset postikulut/paketti. Lähetyksen punnittu paino saa olla enintään 30 kg (maakohtaisia rajoituksia). Tätä painavammat lähetykset jaetaan useampaan pakettiin.
Toimituskulumme sisältävät pakkausmateriaalit ja vientiasiakirjat, esimerkiksi proformalaskut, jos lähetys menee EU:n ulkopuolelle.

Arvonlisävero vähennetään EU:n ulkopuolelle menevistä lähetyksistä.

 

LISÄTIETOJA

Maakohtaiset arviot pakettien matka-ajoista ja sisältöä koskevat rajoitukset selviävät Postin Maakohtaiset tiedot -sivulta.

 

TOIMITUSPALVELUN YLEISET TILAUS- JA TOIMITUSEHDOT

Stockmannin vientipalvelu on jo yli puoli vuosisataa toimittanut Stockmannilta ostettuja ja tilattuja tavaroita ulkomaille, mm. ulkosuomalaisille, lähetystöille, diplomaattihenkilöstölle ja turisteille. Palveluihin kuuluu myös edustustehtäviin ulkomaille komennettujen henkilöiden muuttoon liittyvien ostosten toimittaminen suomalaisiin huolinta- ja rahtiliikkeisiin, jotka toimittavat ne edelleen määräpaikkaan. EU:n ulkopuolelle menevistä toimituksista vähennetään arvonlisävero kokonaisuudessaan.

Stockmannin kotimaanpalvelu lähettää Stockmannilla tehdyt ostokset pääsääntöisesti postitse kotiin tai kotipostiin tai tarvittaessa Matkahuoltoa tai Kaukokiitoa käyttäen.

 

Maksutavat

Kätevin tapa maksaa vienti- ja kotimaanpalvelutoimitus on verkkomaksulla tai luottokortilla, esimerkiksi Stockmann MasterCard -kortilla.

 

Toimitus

Tavarat toimitetaan kotimaahan noin viikossa, toimitus ulkomaille riippuu sekä toimitusmaasta että -tavasta. Mikäli tilaukseen kuuluu useampia tuotteita ja tuotteet on tilattu samanaikaisesti, ne pyritään toimittamaan yhteislähetyksenä. Toimitusmaksu määräytyy näin koko yhteislähetyksen painon tai volyymipainon mukaan. Emme toimita alkoholipitoisia juomia, tupakkatuotteita, helposti pilaantuvia elintarvikkeita tai helposti särkyviä, uniikkeja ja korvaamattomia tuotteita.

 

Palautukset

Toimituspalvelun toimituksissa on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Jos tuote ei vastaa odotuksiasi, sen voi palauttaa 14 päivän kuluessa. Vaihdettavan tai palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön. Sinetöityjen tuotteiden kohdalla vaihto- ja palautusoikeus koskee vain avaamattomia tuotteita. Palautusoikeus ei koske asiakkaan toiveen mukaan valmistettuja tai muunneltuja tilaustuotteita.

Palautuksen voi jättää kotimaassa maksutta Postin kuljetettavaksi Stockmannille asiakaspalautuksena. Palautettuun lähetykseen tulee liittää kopio toimituspalvelun laskelmasta tai pakkauslistasta. Jos tuote on veloitettu Stockmann MasterCard -kortille tai muulle luottokortille, se hyvitetään myös pääsääntöisesti vastaavalle kortille. Muussa tapauksessa palautus hoituu pankkisiirtona ja palautukseen on liitettävä IBAN-muotoinen pankkitilinumero, johon palautus toivotaan maksettavan. Jos toivot vain tavaran vaihtoa, liitä mukaan selvitys mihin tuotteeseen toivot tuotteen vaihdettavan.

Jos palautat vain osan tilauksen tuotteista, palautamme vain kyseisen tuotteen hinnan, sinun tulee maksaa lähetyksen toimituskulut. Jos palautat kaikki lähetyksessä olleet tuotteet, hyvitämme myös toimituskulut.

 

YHTEYSTIEDOT

sähköposti: export@stockmann.com
puh. (09) 121 3838