Toimitus- ja vientipalvelu

Toimituspalvelun avulla lähetät ostamasi tuotteet ja lahjakortit suoraan haluamaasi osoitteeseen Suomessa tai ulkomailla.

Mainitse toimituspalvelun käytöstä kassalla ennen maksamista, niin siirrämme ostoksesi palvelupisteeseen ja voit hoitaa tuotteiden ja toimituskulun maksamisen siellä.

Vakuutamme kaikki ulkomaille lähetettävät ostokset, sekä vähennämme arvonlisäveron EU:n ulkopuolelle lähetettävistä ostoksista.

Toimituskulut määräytyvät toimitusmaan ja -tavan sekä ostosten painon tai tilavuuden mukaan. Vakuutamme kaikki ulkomaille lähetettävät ostokset.
EU:n ulkopuolelle lähetettävistä ostoksista vähennämme arvonlisäveron osuuden.

 

Yhteystiedot

puh. (09) 1211
sähköposti: export@stockmann.com

 

Hinnasto

Kotimaan postilähetykset

Paketit hinnoitellaan punnitun painon mukaan. Hintaan sisältyy pakkaus, paketointi sekä kuljetus Stockmannilta Postiin. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Enimmäispaino on 30 kg. Postipaketin enimmäiskoko 120 cm x 80 cm x 60 cm (jos paketin enimmäismitat ovat suuremmat kuin 100 cm x 60 cm x 60 cm, se hinnoitellaan suurena lähetyksenä).

Paino Postipaketti
(Keltainen kuljetus 16)
Ovelle-paketti
(Keltainen kuljetus 21)
alle 2 kg 14,00 25,00
alle 5 kg 16,00 27,00
alle 10 kg 18,00 28,00
alle 15 kg 19,00 30,00
alle 30 kg 26,00 36,00

 

Iltajakelu-paketti

Hintaan sisältyy toimitus kotiovelle saakka. Vastaanottajalle soitetaan postista ja sovitaan toimitusajasta kahden tunnin tarkkuudella. Jakeluaika on ma–pe klo 9–21 (taajamissa pääsääntöisesti klo 14 tai 17 mennessä). Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, postitetaan yhteydenottopyyntö.

 

Postipaketti

Vastaanottaja voi noutaa paketin postista 1–5 päivän kuluttua tilauksesta. Posti lähettää paketista saapumisilmoituksen kotiin.

 

Kirjelähetykset

Pienet ja kevyet lähetykset voidaan lähettää edullisimmin kirjeenä.

Paino Kapea kirje Maksikirje
alle 250 g 5,00 7,00
alle 500 g 7,00 9,00
alle 1 kg 10,00 12,00
alle 2 kg 15,00 18,00 *)

*) halvempaa lähettää alle 2 kg:n pakettina

 

Kapean kirjeen enimmäiskoko: leveys 25 cm x pituus 35,3 cm x paksuus 3 cm. Jos yksikin mitta ylittyy, kirje luokitellaan Maksikirjeeksi.

Maksikirjeen pituus + leveys + paksuus ei saa ylittää 90 cm, suurin yksittäinen pituus voi olla enintään 60 cm.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Mikäli kirjeessä lähetetään esimerkiksi lahjakortti tai koruja, joiden arvo ylittää 50 euroa, kirje lähetetään kirjattuna. Kirjatun kirjeen lisäpalvelu maksaa 6,50 €. Tarkemmat hintatiedustelut sähköpostitse export@stockmann.com.

 

Ulkomaan postilähetykset

Lähetyskulut määräytyvät kohdemaan ja paketin punnitun painon mukaan. On myös olemassa maakohtaisia rajoituksia pakettien koossa, joten suuret lähetykset voidaan joutua jakamaan useaan pakettiin. Tällöin veloitetaan pakettien painojen mukaiset postikulut/paketti. Lähetyksen punnittu paino saa olla enintään 30 kg (maakohtaisia rajoituksia). Tätä painavammat lähetykset jaetaan useampaan pakettiin.
Toimituskulumme sisältävät pakkausmateriaalit ja vientiasiakirjat, esimerkiksi proformalaskut, jos lähetys menee EU:n ulkopuolelle.

Lähetykset toimitetaan vakuutettuna, ja vakuutus on 1 % lähetyksessä olevien tuotteiden arvosta sekä lähetyskuluista.

Arvonlisävero vähennetään EU:n ulkopuolelle menevistä lähetyksistä.

 

Lisätietoja

Maakohtaiset arviot pakettien matka-ajoista ja sisältöä koskevat rajoitukset selviävät Postin Maakohtaiset tiedot -sivulta. Lisäksi lähetyksen siirtymiseen Stockmannilta Postin kuljetettavaksi menee 1–3 arkipäivää.

Pakettien hintoja voit tiedustella sähköpostitse export@stockmann.com.

 

Toimituspalvelun yleiset tilaus- ja toimitusehdot

Stockmannin vientipalvelu on jo yli puoli vuosisataa toimittanut Stockmannilta ostettuja ja tilattuja tavaroita ulkomaille, mm. ulkosuomalaisille, lähetystöille, diplomaattihenkilöstölle ja turisteille. Palveluihin kuuluu myös edustustehtäviin ulkomaille komennettujen henkilöiden muuttoon liittyvien ostosten toimittaminen suomalaisiin huolinta- ja rahtiliikkeisiin, jotka toimittavat ne edelleen määräpaikkaan. EU:n ulkopuolelle menevistä toimituksista vähennetään arvonlisävero kokonaisuudessaan.

Stockmannin kotimaanpalvelu lähettää Stockmannilla tehdyt ostokset pääsääntöisesti postitse kotiin tai kotipostiin tai tarvittaessa Matkahuoltoa tai Kaukokiitoa käyttäen.

Maksutavat

Kätevin tapa maksaa vienti- ja kotimaanpalvelutoimitus on luottokortilla, esimerkiksi Stockmann MasterCard -kortilla.

Toimitus

Tavarat toimitetaan kotimaahan noin viikossa, toimitus ulkomaille riippuu sekä toimitusmaasta että -tavasta. Mikäli tilaukseen kuuluu useampia tuotteita ja tuotteet on tilattu samanaikaisesti, ne pyritään toimittamaan yhteislähetyksenä. Toimitusmaksu määräytyy näin koko yhteislähetyksen painon tai volyymipainon mukaan. Emme toimita alkoholipitoisia juomia, tupakkatuotteita, helposti pilaantuvia elintarvikkeita tai helposti särkyviä, uniikkeja ja korvaamattomia tuotteita.

Palautukset

Toimituspalvelun toimituksissa on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Jos tuote ei vastaa odotuksiasi, sen voi palauttaa 14 päivän kuluessa. Vaihdettavan tai palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön. Sinetöityjen tuotteiden kohdalla vaihto- ja palautusoikeus koskee vain avaamattomia tuotteita.

Palautuksen voi jättää kotimaassa maksutta Postin kuljetettavaksi Stockmannille asiakaspalautuksena. Palautettuun lähetykseen tulee liittää kopio toimituspalvelun laskelmasta tai pakkauslistasta. Jos tuote on veloitettu Stockmann MasterCard -kortille tai muulle luottokortille, se hyvitetään myös pääsääntöisesti vastaavalle kortille. Muussa tapauksessa palautus hoituu pankkisiirtona ja palautukseen on liitettävä IBAN-muotoinen pankkitilinumero, johon palautus toivotaan maksettavan. Jos toivot vain tavaran vaihtoa, liitä mukaan selvitys mihin tuotteeseen toivot tuotteen vaihdettavan.

Jos palautat vain osan tilauksen tuotteista, palautamme vain kyseisen tuotteen hinnan, sinun tulee maksaa lähetyksen toimituskulut. Jos palautat kaikki lähetyksessä olleet tuotteet, hyvitämme myös toimituskulut.