Esteetön kulku

Helsingin keskustan Stockmann: Saapuminen ja pysäköinti

 

Kadunvarsipysäköinti

Kaupungin lähimmät pyörätuolimerkillä osoitetut pysäköintipaikat ovat Pohjoisesplanadilla (Akateemisen Kirjakaupan kohdalla) sekä Erottajalla (Ruotsalaisen teatterin luona).

Pysäköintihallit

Aimo Park Stockmann tarjoaa 3 tunnin ilmaisen pysäköinnin liikkumisesteisen pysäköintitunnuksen haltijalle. Ota puomilla lipuke, jotta voit hyödyntää hyvityslipukkeen ulosajaessa. Jos käytät muualla pysäköidessä Taskuparkki-sovellusta, tulee kameratunnistus kytkeä pois päältä ennen sisäänajoa, jotta voit hyödyntää liikkumisesteisen hyvityksen. Jos pysäköit hallissa invapaikalle, jätä liikkumisesteisen pysäköintitunnus autoon näkyvälle paikalle ja nouda hyvityslipuke tavaratalon 1. kerroksen neuvonnasta, -2A-kerroksen Food Market Herkun palvelupisteeltä tai 8. kerroksen asiakaspalvelusta. Tunnuksesta voi ottaa kuvan ja esittää asiakaspalvelijalle. Automaatilla tai puomilla ulosajettaessa tulee ensin syöttää tullessa saatu pysäköintilipuke ja sen jälkeen vasta hyvityslipuke.

 

Aimo Parkin hisseillä A6, A8, A9 ja A10 voit kulkea pysäköintihallista Herkkuun -2A-kerrokseen, Erottajan apteekin luo -1A-kerrokseen ja Mannerheimintien katutasolle 1A-kerrokseen. Hisseillä 21, 23, 24 pääset pysäköintihallista -1-kerrokseen ja Aleksanterinkadun katutasolle 1-kerrokseen.

 

Europark P-CityForumista pääsee myös yhdyskäytävää pitkin Stockmannin -1-kerrokseen. Liikkumisesteisen pysäköintitunnus ei oikeuta maksuttomaan pysäköintiin P-CityForumissa. Invapaikat sijaitsevat ylätasolla alueilla A ja B sekä alatasolla alueilla E ja F.

 

Taksiruutu

Helsingin tavaratalon ainoa taksiruutu sijaitsee Pohjoisesplanadin sisäänkäynnillä, ja muualla pysähtyminen on muun liikenteen vuoksi kielletty. Taksin voi tilata Helsingin keskustan Stockmannille osoitteeseen Pohjoisesplanadi 41.

 

Automaattiovi

Tavaratalon ainoa automaattipainikkeella varustettu ovi on Keskuskadulla. Kadun puolella painike on sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Tuulikaapissa painike on tullessa vasemmalla seinustalla ja tavaratalosta poistuttaessa oikealla. Ovi on merkitty yllä olevaan kuvaan nuolella.

 

Hissit ja kulkeminen

Keskuskadulta sisään tullessa tavaratalon neuvonta sijaitsee suoraan edessä päin ja sinne johtaa pieni, jyrkähkö luiska. Sisäänkäynniltä muutama metri oikealle sijaitsee toinen luiska, joka vie kosmetiikkaosastolle ja tavaratalon esteettömille hisseille 10 ja 22. Pyydä tarvittaessa henkilökunnalta apua luiskien käyttöön, sillä vanhassa rakennuksessa kaltevuutta ei ole mahdollista loiventaa. Jos et saa apua tai et voi käyttää luiskaa, voit myös hyödyntää Food Market Herkun oikeanpuolimmaisia hissejä A1 ja A2, joilla voit kulkea ylempiin kerroksiin ja vaihtaa näissä esteettömiin hisseihin Aleksanterinkadun puoleisella seinustalla.

 

Esteetöntä kulkua varten varatut hissit 10 ja 22 ovat Aleksanterinkadun puoleisella seinustalla, pääsisäänkäynnin molemmin puolin Biothermin ja Kiehl’sin kosmetiikkapisteiden luona. Nämä hissit kulkevat kerroksiin -1–8. Kellarikerroksesta -1 pääsee lisäksi Food Market Herkkuun ja Alkoon käyttämällä liikkumisesteisille tarkoitettua esteetöntä henkilönostinta, jolle kulku on opastettu erikseen kattokyltein. Katutasolta ja Keskuskadun oven läheisyydestä pääsee Food Market Herkkuun hisseillä HT1 ja HT2 Robert’s Coffee Bubbles Loungen takaa painamalla painiketta -2A. Oikeanpuoleiset näistä neljästä hissistä A1 ja A2 vievät lisäksi kerroksiin -1A, 1A sekä kerroksiin 2–6. Muihin Pohjoisesplanadin puoleisiin A-kerroksiin (esim. 3A Relove ja 4A Stockmann Events Lounge) kuljetaan Pohjoisesplanadin kulmaoven vieressä olevalla erillisellä hissillä A4.

Neuvonta

Stockmannin 1. kerroksen keskushissiaulan neuvonta palvelee pääasiassa ma-la klo 12–18. Neuvonnasta voit noutaa 3 tunnin hyvityksen antavan pysäköintilipukkeen Aimo Parkiin ja kysyä ohjeita tavaratalossa liikkumiseen.

 

Jos tarvitset apua hissien käytössä tai muissa ongelmatilanteissa vierailusi aikana, voit soittaa Stockmann Securityn valvontaan +358 9 121 3209.

 

Sovituskopit

Esteettömät sovituskopit sijaitsevat tavaratalon 3. kerroksessa hissin A4 vieressä sekä Mannerheimintien puoleisella seinustalla kuvaan merkityissä kohdissa. Pyydä henkilökunnalta tarvittaessa apua.

Tiedot päivittyvät muiden Stockmann-tavaratalojen osalta vuoden 2024 aikana.