Usein kysyttyä verkkokaupan uudistuksesta

Stockmannin verkkokauppa on siirtynyt uudelle alustalle. Uudistunutta verkkokauppaa on rakennettu yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, ja kehitystyötä on tarkoitus myös jatkaa yhdessä. Uudistuksen myötä Stockmann haluaa varmistaa mutkattoman ja monikanavaisen ostokokemuksen, ja tuoda tavarataloista tutun palvelukokemuksen myös osaksi verkkokauppa-asiointia.

Tälle sivulle olemme koonneet ajantasaista tietoa uudistuksen vaiheista, sekä usein kysyttyjä kysymyksiä uudistuksesta.

Toivomme myös palautetta kehityksen tueksi. Jos sinulla on kehitysidea tai kommentti verkkokauppaamme liittyen, kerrothan siitä meille! Jokainen palaute on meille arvokas.

Anna palautetta verkkokaupasta

 

Usein kysyttyä

Mikä verkkokaupassa on uutta?

Verkkokauppa on siirretty kokonaan uudelle tekniselle alustalle, joka mahdollistaa jatkossa verkkokaupan ketterämmän kehityksen. Siirtymävaiheessa huomattava uudistus on verkkokaupan ulkoasu sekä uudet sisältörikkaat sivut kullekin pääkategoriallemme. Tuotteiden haku ja selaustoimintoa on kehitetty entistä käyttäjäystävälisemmäksi, ja käyttökokemusta on optimoitu entistä enemmän mobiililaitteille. Uuden alustan avulla pystymme jatkossa kehittämään käyttökokemusta myös personoidumpaan suuntaan, tästä esimakuna kirjautunut asiakas näkee jo nyt omaan käyttäjäryhmäänsä kohdistetut edut heti tuotteita selatessaan. Lisäksi olemme tuoneet verkkokauppaan reaaliaikaisen asiakaspalveluchatin sekä kehittäneet kanta-asiakkaiden Omat suosikit -toimintoa.

Mitä uutta on vielä tulossa?

Verkkokauppaan on vielä tulossa kehitys- ja parannustoimenpiteiden lisäksi myös kokonaan uusia toiminnollisuuksia, kuten esimerkiksi mahdollisuuden lukea ja antaa kirjallisia tuotearvosteluja.  Olemme myös lanseeraamassa joulukauppaan lisäpalvelua, jolloin asiakas voi tilata valitsemansa tuotteet lahjaksi paketoituna suoraan lahjansaajan kotiovelle. Lisäksi kehitämme parhaillaan verkkokaupan vastuullisuuskokonaisuutta, jonka avulla pyrimme tarjoamaan asiakkaille paremman näkyvyyden vastuulliseen valikoimaamme. 

Isompien uusien toiminnollisuuksien rinnalla korjaamme mahdollisia virheitä, kehitämme kauppaa jatkuvasti käyttäjäystävällisemmäksi ja varaamme kehitysjonosta tilaa myös asiakkaiden löydöksille. 

Miksi uudella alustalla avatusta verkkokaupasta puuttuu vanhassa verkkokaupassa olleita ominaisuuksia?  

Ensimmäisessä siirtymävaiheessa uudelle alustalle on tuotu ensisijaisesti ne ominaisuudet, jotka varmistavat sujuvan ostopolun ja miellyttävän asiointikokemuksen verkkokaupassa. Osa vanhalla alustalle jääneistä toiminnollisuuksista, kuten varaus- ja tilaushistoria, on tarkoitus tuoda uudelle alustalle vielä siirtymän jälkeen, kunhan verkkokauppaan ensimmäisessä aallossa tuodut toiminnollisuudet on varmistettu toimiviksi. 

Miten löydän kanta-asiakastuotteet? 

Kanta-asiakastuotteet löytyvät jokaisen tuotekategorian alta. Tunnistat kanta-asiakastuotteet tutusta kanta-asiakassymbolista. Halutessasi voit myös rajata kussakin tuotekategoriassa esiin ainoastaan kanta-asiakashintaiset tuotteet suodattimen avulla. 

Tein tilauksen kirjautumatta verkkokauppaan. Voinko saada kanta-asiakaspisteet jälkikäteen? 

Kanta-asiakaspisteitä ei voi saada jälkikäteen. Varmista kanta-asiakaspisteiden kertyminen sekä muiden mahdollisten kanta-asiakasetujen hyödyntäminen kirjautumalla verkkokauppaan aina ennen oston suorittamista. 

Omat tiedot -osio näyttää erilaiselta. Onko jokin tiedoissani muuttunut? 

Osion ulkoasu on muuttunut, mutta sisällöt ovat pääosin samat kuin ennenkin. Vielä siirtymävaiheessa emme saa tilaus- ja varaushistoriaa näkyviin, mutta tavoitteenamme on saada nämä toiminnallisuudet siirrettyä myös uudelle alustalle vielä tämän vuoden puolella.

En pääse kirjautumaan verkkokauppaan. Miksi salasanani ei kelpaa? 

Kirjautumispolkua ei ole verkkokauppauudistuksen yhteydessä muutettu. Voit kirjautua verkkokauppaan myös kirjautumisikkunan ’Tai kirjaudu ilman salasanaa’ -linkistä tilaamalla kirjautumiskoodin sähköpostiin tai puhelimeen. Kun olet kirjautuneena, voit halutessasi asettaa itsellesi uuden salasanan Omat sivut -osion ’Vaihda salasanaa’ -kohdassa. 

Olen kanta-asiakas, mutta en ole asioinut stockmann.com verkkokaupassa pitkään aikaan. Miten toimin? 

Jos olet rekisteröinyt MyStockmann-sovelluksen, voit kirjautua verkkokauppaan samoilla tunnuksilla kuin sovellukseenkin. Jos et muista salasanaasi, voit kirjautua verkkokauppaan kirjautumisikkunan ’Tai kirjaudu ilman salasanaa’ -linkistä tilaamalla kirjautumiskoodin sähköpostiin tai puhelimeen. Kun olet kirjautuneena, voit halutessasi asettaa itsellesi uuden salasanan Omat sivut -osion ’Vaihda salasanaa’ -kohdassa. 

Jos et ole asioinut Stockmannin verkkokaupassa 20.10.2019 jälkeen, mutta olet kanta-asiakkaamme, valitse kirjautumisikkunasta ’Tai rekisteröidy’ ja ’Olen jo kanta-asiakas’. Tällöin pääset syöttämään yhteystietosi sekä kanta-asiakasnumeron, jonka jälkeen saat kirjautumiskoodin sähköpostiisi. Asiakaspalvelumme auttaa lisää, jos kirjautumisessa ilmenee haasteita. 

Ovatko toimituskulut tai toimitusajat muuttuneet? 

Löydät ajantasaiset tiedot toimitustavoista ja -kuluista täältä. Kanta-asiakasetuihin ei ole tullut muutoksia. 

Voiko verkkokaupassa maksaa lahjakortilla? 

Maksutapoihin ei vielä siirtymävaiheessa tule muutosta. Tarve lahjakortilla maksamiseen myös verkkokaupassa on kuitenkin huomioitu, ja toiminnollisuus on mukana kehitysjonossa.  

Löytyvätkö verkkokaupasta nyt kaikki Stockmannin tuotteet? Miten valikoima eroaa tavaratalojen valikoimasta?  

Vaikka suurin osa valikoimasta löytyykin kaikista tavarataloista ja verkkokaupasta, valikoimat vaihtelevat hieman myyntikanavasta riippuen ja ihan kaikkia brändejä ei ole jokaisessa myyntikanavassa ostettavissa. Verkkokauppakumppaniemme tarjoamat, omaa brändivalikoimaamme täydentävät Online Exclusive -tuotteet ovat ostettavissa vain verkkokaupasta. Tavoittelemme kuitenkin monikanavaista ostopolkua, jossa koko valikoimamme olisi aina saatavilla asiointikanavasta riippumatta.