Emmy – kierrätettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa

Stockmann on aloittanut yhteistyön käytettyjä merkkivaatteita asiakkaiden puolesta myyvän Emmy-verkkokaupan kanssa. Yhteistyömme tarjoaa asiakkaille uuden arkea helpottavan palvelun, joka avulla voi vaivattomasti kierrättää käytetyt merkkivaatteet. Emmyn idea lähti perustajiensa Hanna Aution ja Markus Rautopuron omista tarpeista. Etenkin lapsiperheissä vaatteita poistuu jatkuvasti käytöstä lasten kasvaessa eikä vanhemmilla ole arjen keskellä aikaa myydä vanhoja vaatteita kirpputorilla tai verkossa. Emmyn kautta laadukkaat vaatteet kierrätetään käyttäjältä toiselle.

Jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn keräyspiste, jonne asiakkaat voivat tuoda tarpeettomaksi jääneitä merkkivaatteitaan myytäväksi Emmyn verkkokaupassa. Keräyspisteet sijaitsevat tavaratalojen lastenvaateosastoilla, Tapiolassa keräyspiste on kauppakeskus Ainoan puolella. Myyntiin sopivat hyväkuntoiset lasten, naisten ja miesten merkkivaatteet, -kengät ja asusteet sekä äitiysvaatteet. ”Laadukas vaate kestää monta käyttäjää. Hyvää vaatetta ei kannata heittää pois, sillä kierrättämällä siitä on enemmän iloa ja hyötyä. Esimerkiksi Stockmannilla pian myyntiin tulevat suomalaiset lastenvaatebrändit Mainio ja Metsola, sekä jo aiemmin suosioon nousseet GuGGuu, Vimma ja Papu ovat suosittuja myös Emmyn verkkokaupassa”, CSR Manager Johanna Stenbäck kertoo. Myös kaikki Stockmannin omien merkkien vaatteet sopivat kierrätykseen, kuten Cube Co, BEL ja BOGI. Tarkemman listan brändin myyntiin ottamista brändeistä näet merkkilistasta: https://store.emmy.fi/pages/merkkilista.

Asiakas saa Emmyssä myymiensä vaatteiden ja asusteiden myyntituotosta 30–60 % tuotteen myyntihinnasta riippuen. Asiakas voi valita myyntituotot joko rahana tililleen tai Stockmann-lahjakorttina. Ottaessaan tuotot lahjakorttina Stockmann tarjoaa asiakkaalle 10%:n lisäedun myyntituoton päälle. Lahjakortit noudetaan Helsingin keskustan tavaratalossa stockmann.com-noutopisteestä, muissa tavarataloissa palvelupisteestä. Lahjakortti tulee noutaa 2 kuukauden kuluessa sen myöntämisestä. Tuoton voi myös lahjoittaa Emmyn kautta hyväntekeväisyyteen SOS-Lapsikylälle tai Unicefille. Myyntituotosta vähennetään normaali kuljetusmaksu on 6,90 €. Maksu peritään jokaisesta kerralla tuodusta vaate-erästä, joka voi sisältää useampia vaatepusseja, joissa kaikissa tulee olla merkattuna asiakastiedot. Emmyn palveluun kuuluu toimitettujen vaatteiden hinnoittelu, valokuvaus, myyntiin laitto ja myyminen.

 

Ohjeet Emmyssä myyvälle löytyvät tavarataloista keräyslaatikon kyljestä sekä verkosta: https://store.emmy.fi/.