Muotimaailman puhutuimpia ilmiöitä on tänä keväänä ollut quiet luxury, joka on noussut pinnalle Succession-sarjan neljännen ja viimeisen kauden myötä. Superrikkaan Royn perheen elämää kuvaava suosikkisarja tarjoilee valtataistelun ja terävän dialogin lisäksi luksusmuotia, joka ei ensivilkaisulla näytä luksukselta lainkaan.
Successionin ökyrikkaiden hahmojen yllä ei nähdä luksusmerkkien logoja, näyttäviä turkiksia, jättimäisiä timantteja tai muutakaan huomiota herättävää. Sen sijaan he suosivat neutraaleja värejä, hillittyjä kuvioita ja hyvin klassisia vaatteita, kuten kaulus- ja pikeepaitoja, bleisereitä, housupukuja ja pooloneuleita. Asusteeksi riittävät sirot kultakorut, laatukello, aurinkolasit tai pelkistetty baseball-lippis.
Harjaantumattomalta jääkin helposti huomaamatta, että itse asiassa vaatteet ovat hyvin hintavia ja edustavat usein englantilaisia, amerikkalaisia ja italialaisia premium-brändejä, kuten Zegna, Loro Piana, Canali, Max Mara, Marella, Theory, Tom Ford, Ralph Lauren ja Barbour. Pohjoismaisiakin merkkejä nähdään, kun sarjan hahmot lentävät Norjaan tapaamaan ruotsalaista teknologiamiljonääriä, joka pukeutuu päästä varpaisiin Fjällräveniin ja nauttii drinkkinsä Iittalan Ultima Thule -laseista.
Tyyliä kuvataan termillä quiet luxury, jonka voisi kääntää vapaasti vaikkapa levolliseksi luksustyyliksi. Se ei pyri erottautumaan tai alleviivaamaan kallista hintaa esimerkiksi näkyvillä logoilla. Quiet luxury paljastaa pukeutujan varallisuuden luksuslogoja hienovaraisemmin, kuin kuiskaten hänelle, joka osaa ja malttaa katsoa tarkemmin. Arvo näkyy viimeisteltyinä yksityiskohtina, taidokkaina leikkauksina, huippulaadukkaina materiaaleina ja moitteettomana istuvuutena.
Levollinen luksustyyli luottaa laatuun ja ajattomuuteen ja tarjoaa kestävämmän vaihtoehdon kehnolaatuiselle kertakäyttömuodille ja yhä kiivaammalla tahdilla vaihtuville pintatrendeille. Ehkä siksi se puhuttelee juuri nyt, vaikka tekisi vaatehankintansa Succession-sarjan hahmoja pienemmällä budjetilla.