Muoti  — 14.4.2023

Miehen kevättyylin ajattomat suosikit

Ajattomat klassikkovaatteet kestävät aikaa keväästä toiseen. Valitse vaatekaappiin vaaleita värejä sekä pellavaa, kokeile kokodenimiä tai inspiroidu 80-luvun linjoista. Kokosimme yhteen miesten kevätmuodin suosikit – valitse tyylisi ja päivitä vaatekaappisi uuteen kauteen kestävillä hankinnoilla!

1. Ajankohtaisin klassikko: Kauluksellinen neule

Neulottu lyhyt- tai pitkähihainen kauluksellinen neule on rennon ja klassisen kevättyylin perusta. Siihen on helppo yhdistää niin tyylikkäät chinot, ajaton bombertakki kuin klassinen lippis ja mokkasiinit.

2. Varma väripaletti: Vaalea & maanläheinen

Vaalea asu

Värjäämättömät ja neutraalit värisävyt ovat ajaton valinta. Neutraaleilla värisävyillä muodostat hetkessä tyylikkään kokonaisuuden, ja ne on helppo yhdistää muihin väreihin. Asukokonaisuuden voi nyt koota esimerkiksi erilaisilla beigen, ruskean tai vihreän sävyillä päästä varpaisiin.

 

Vaatteiden linjat ovat mukavan rentoja ja väljiä. Tyyliin yhdistyvät rennot mokkakengät, joissa voi aistia menneiden vuosikymmenien tyyliä.

3. Käytännöllisin trendi: Monikäyttöisyys

Vaatteilta edellytetään entistä enemmän toiminnallisia ominaisuuksia. Materiaalien ja yksityiskohtien halutaan olevan moneen aktiviteettiin soveltuvia. Töistä salille ja salilta kaupungille – tyylistä tinkimättä.

 

Takeissa ja muissa ulkoiluun sekä retkeilyyn tarkoitetuissa vaatteissa monikäyttöisyys korostuu – huppu tai vettähylkivä kangas on Suomen kevätsäässä usein tarpeen myös kaupungilla. Tuotteiden ominaisuuksia vertaillaan ja niiden halutaan olevan pitkäikäisiä ja muokattavia. Myös rentous ja mukavuus ovat avainroolissa.

4. Suosikkimateriaali: Pellava

Pellavamuoti

Materiaaleissa suositaan luonnonmateriaaleja kuten puuvillaa sekä pellavaa, joka on vaatemateriaalina nostanut suosiotaan viimeisten sesonkien aikana. Se on pehmeä, hengittävä, ekologinen ja ajaton valinta niin paitoihin, housuihin kuin pukuihin. Pellavaa käytetään usein myös sekoitteena puuvillan kanssa, sillä ne toimivat hyvin yhteen asukokonaisuuksissa.

 

Pellavavaatteissakin toimivat parhaiten pellavavaatteissa neutraalit värisävyt. Rento pellavapuku saa särmää tyylikkäillä, puvun värisillä nahkakengillä. Lämmin ruskea ja skarppi sininen ovat toimiva väripari!

5. Hauskin muotihankinta: Kuosipaita

Kuosipaita

Niin sanotut ”havaiji-paidat” ovat lunastaneet paikkansa lukemattomien brändien kevät- ja kesämallistoissa suuren suosionsa ansiosta. Värikäs kuosipaita on vaate, joka herättää mielipiteitä ja jolla voit erottua joukosta, mutta joka on kuitenkin monelle kesäinen luottotuote.

 

Uutta on runsas materiaalivalikoima, joka ulottuu aina pikeestä pellavaan ja viskoosista puuvillaan. Lomatyyli täydentyy klassisen tyylikkäillä espadrilloilla.

6. Inspiroivin vuosikymmen: 1980-luku

1980-luvun Armani ja ikoninen Richard Gere toimivat inspiraationa kevään ja kesän pukutyylille. Pukujen leikkaukset ja yksityiskohdat henkivät 1980-luvun tyyliä.

 

Khakinvärinen puku täydentyy saman materiaalin liivillä, vaaleanpunaisella hyvin istuvalla paidalla ja sävyihin sopivalla taskuliinalla. Rennompaan kokonaisuuteen voi puvun pariksi pukea t-paidan ja tennarit.

7. Kauden hittityyli: Kokodenim

Farkku on muodissa aina, mutta tänä keväänä farkkumuodissa enemmän on enemmän! Siniset farkut voi nyt huoletta yhdistää samansävyiseen denimtakkiin tai -paitaan.

8. Ajattomat uutuudet: Laatuloaferit & elegantti italialainen

Lardini

Italialainen Lardini tunnetaan moderneista klassikkovaatteista. Tutustu mallistoon >

Vinny's

Tanskalainen VINNY’S on erikoistunut korkealaatuisiin loafereihin. Tutustu mallistoon >

Kevättuulet tuovat Stockmannille muotiuutuuksia muun muassa Tanskasta ja Italiasta.

 

Italialaisen Lardinin tyylikkäät ja elegantit vaatteet huokuvat hienostuneisuutta – ollen samalla mukavia ja moderneja. Lardini on tunnettu erityisesti tavastaan yhdistää perinteinen käsityö ja klassinen tyyli uudenlaisiin, esteettisiin innovaatioihin. Kevään ja kesän 2023 mallistossa estetiikan ydinajatuksena on ilmentää asennetta, persoonallisuutta, erottuvuutta ja yksilöllisyyttä. Tulossa pian Helsingin keskustan tavarataloon ja verkkokauppaan.

 

Tanskalainen VINNY’S puolestaan valmistaa korkealaatuisia loafereita pieteetillä. Kaikki merkin kenkämallit suunnitellaan Kööpenhaminan Rådhusstrædella ja tehdään käsityönä Portugalissa. VINNY’S on erikoistunut erityisesti klassisiin ja tyylikkäisiin Penny-loafereihin. Tulossa pian naisten ja miesten Helsingin kenkäosastolle ja verkkokauppaan.