Muoti  — 24.2.2017

Klassikko, joka kestää aikaa – varsinkin jos hoidat sitä kuin ihoasi

Silkkipaita on siitä näppärä vaate, että se sopii ihan yhtä hyvin osaksi arkisempaa työtyyliä kuin juhla-asuakin. Silkkipusero tuntuu mukavan lämpimältä talvella ja viilentää kivasti oloa kesällä.

Miksi silkkipaitaan kannattaa sijoittaa

Silkkipaita on todellinen klassikkovaate, sellainen joka kestää aikaa ja sopii kaiken kanssa. Etenkin laadukas valkoinen silkkipusero on aina elegantti ja hyvä sijoitus.

 

Silkki ei pelkästään viilennä ja lämmitä, mutta myös pystyy imemään suuren määrän kosteutta tuntumatta märältä. Siksi sitä käytetään myös urheiluvaatteissa.

 

Aidon silkin tunnistat siitä, että se tuntuu pehmeältä sormissa ja hohtaa (viskoosi kiiltää).

 

Näin puet silkkipaidan

Pue valkoisen silkkipaidan alle mustaa pitsiä – etenkin jos olet suuntamassa iltariennoille.

 

Silkkipaita sopii niin särmikään nahkahameen kuin hulmuavien helmojen kanssa. Voit yhdistää silkkiin myös boyfriendfarkut, pillifarkut, nahkahousut tai oikeastaan ihan mitä vain ja olet aina tyylikäs.

 

Jos haluat hankkia sen kaikkein trendikkäimmän silkkipaidan, osta sellainen jossa on pitkät solmiomaiset nauhat, joihin voit joko tehdä rusetti, kietoa ohuen huvin tapaan kaulan ympärille tai solmia kuin solmion. Tai jos ostat paidan ilman rusettia, kieputa sellainen halutessasi silkkisolmiosta tai ohuesta silkkihuivista.

Näin kohtelet silkkipaitaasi oikein

Silkkivaatteen ainoa hankaluus on sen hivenen työläämpi huolto. Kevyen toimistopäivän jälkeen pelkkä tuuletus riittää, mutta jos paita likaantuu tai hikoilet, se pitää pestä – joko kemiallisesti pesulassa tai hellävaraisesti käsin. Jos et ehdi tai jaksa tehdä kumpaakaan, pese paita 30-asteisessa vedessä pesupussissa, koneesi kaikkein hellävaraisimmalla pesuohjelmalla (ilman linkousta) ja silkille tarkoitetulla pesuaineella. Älä käytä valkaisuainetta. Jos peset käsin, älä rutistele tai puristele kangasta – märkä silkki on hauraampaa kuin kuiva.

 

Silitä hieman kostea silkkipaita korkeintaan 150-asteisella raudalla paidan nurjalta puolelta ja vältä sen kuivaamista auringossa tai lämpöpatterilla.

 

 

 

Älä myöskään koskaan suihkuta parfyymiä tai deodoranttia suoraan silkkipaitaasi, sillä ne haurastuttavat silkkiä ja saattavat aiheuttaa värimuutoksia kainaloihin. Anna deodorantin kuivua ennen paidan pukemista, varmuuden varmistamiseksi voit taputella kainaloihin vielä talkkiakin, sillä talkki imee kosteutta.

 

Lisää ihania silkkipaitoja löydät tavarataloistamme. Tervetuloa ostoksille!