Muoti  — 17.6.2023

Alusvaateopas: Näin löydät juuri oikeat alusvaatteet juhla-asusi alle

Juhlat tulossa? Satsaa täydellisen juhla-asun lisäksi alusvaatteisiin. Oikein valittu alusvaate silottaa, tukee ja muotoilee – juuri sieltä, mistä pitääkin. Vinkkiemme avulla löydät sopivat alusvaatteet niin avonaisten, vaaleiden kuin vartalonmyötäistenkin vaatteiden alle.

Vaalea asu: nudesävyiset alusvaatteet

Kun pukeudut valkoiseen tai vaaleisiin sävyihin, valitse alusvaatteet, jotka ovat mahdollisimman lähellä ihon väriä. Esimerkiksi vaaleat, leveälahkeiset housut ovat trendikäs ja juhlava vaihtoehto mekon tilalle. Vaaleiden housujen alle sopivat parhaiten sileät ja saumattomat lahkeelliset alushousut tai stringit.

Silkki- tai satiinivaate: saumattomat ja sileät alusvaatteet

Vartalon muotoja mukaileva silkki ja satiini näyttävät upealta, mutta paljastavat armottomasti kaiken. Mitä ohuempi vaatteen kangas on, sitä sileämmät ja saumattomammat alusvaatteiden tulisi olla. Pue pitkähelmaisen juhlamekon alle alusmekko tai alushame, sillä se saa helman laskeutumaan kauniisti. Muista ottaa juhlavaate kanssasi sovituskoppiin, niin voit sovittaa uusia alusvaatteita asusi kanssa.

Vartaloa myötäilevä asu: muotoilevat alusvaatteet

Vyötärönseutua napakoittava housuliivi on Hollywood-tähtien salainen ase, joka tukee ja kaventaa vyötärönseutua ja vatsaa. Muotoilevat alusvaatteet myös parantavat ryhtiä ja saavat vaatteen asettumaan kauniimmin. Napakka housuliivi sopii erityisesti vartaloa myötäilevän, joustavasta kankaasta tehdyn mekon alle. Pue sukkahousut housuliivien alle, jotta niiden vyötärösaumat eivät pilaa sileää vaikutelmaa.

Avonainen yläosa: olkaimettomat rintaliivit

Valitse pääntieltä avonaisen vaatteen alle olkaimettomat rintaliivit, joissa on syvään uurrettu etumus ja tarkasti muotoillut kupit. Markkinoilla on myös liivejä, jotka on suunniteltu selkäpuolelta avonaisten mekkojen alle. Niiden tavanomaista pidempi ympärys sidotaan etupuolelle.

 

Jos päätät pärjätä ilman liivejä, voit liimata nännien päälle silikonisuojat. Väljän mekon saa pysymään paremmin paikallaan, kun pääntien alle liimaa ihoon kiinnittyvää vaateteippiä. Kaksipuoleinen, läpinäkyvä teippi pitää vaatteen paikallaan.

Anna alusvaatteen vilahtaa

Kyllä, ohuiden juhlamekkojen alle sopivat yleensä sileät rintaliivit ja saumattomat alushousut. Mutta jos et halua peittää, korosta! Vaatteen alta vilahtava pitsi voi olla juhla-asun juju.

 

Paljasta pintaa vilahtelee muodissa nyt muutenkin: pinnalla ovat alusvaatemaiset yläosat, kuten korsettitopit, sekä läpikuultavat materiaalit, kuten pitsi, mesh ja verkkokankaat. Trendikkäin tapa vilauttaa ihoa on pukea paljastavan vaatteen pariksi jotain vastakohtaista, kuten oversize-mitoitettu bleiseri ja rouheat kengät.

Muista sukkahousut

Perinteisten pukeutumissääntöjen mukaan naisen juhla-asuun kuuluvat aina myös sukkahousut. Juhlakäyttöön sopivat parhaiten ohuet, alle 20 denierin sukkahousut, jotka voivat olla mattapintaiset tai himmeästi kiiltävät. Avonaisia kenkiä varten valikoimasta löytyy myös kärjettömiä sukkahousuja.

 

Muotoilevat sukkahousut pelastavat monesta pulasta: ne silottavat sääriä ja reisiä ja tasoittavat lantion ja vatsan. Valitse sukkahousut, joissa on tuki myös nilkoissa, polvissa ja reisissä. Tukisukkahousut elvyttävät verenkiertoa, ja jaksat juhlia aamuun asti.

 

Sukkahousuihin voi myös suhtautua asusteena: kiinnostava kuvio tai sähäkkä sävy antavat vanhallekin juhla-asulle ihan uutta twistiä.

Muotipalvelusta vinkit alusvaatevalintoihin

 

Stockmannin monipuoliset muotipalvelut ovat apunasi myös alusvaateostoksilla. Alusvaatepalvelumme asiantuntijat löytävät laajasta valikoimastamme täydellisen alusasun jokaiselle vartalotyypille ja erilaisten juhla-asujen alle.