Muoti  — 24.11.2021

Pikkujouluasu saa säihkyä

Nyt saa loistaa! Säkenöivä pikkujouluasu tuo hohtoa iltaan ja taikoo esiin juhlamielen. Kimalla päästä varpaisiin tai satsaa näyttäviin asusteisiin. Juhlaillan jälkeen ripaus loistoa saa ylevöittää myös arkityylin.

Upein pikkujouluasu kimmeltää kilpaa öisen tähtitaivaan kanssa, ja juhlaillan hurmaavin kehtaa kimaltaa. Katseita kääntävä pikkujouluasu syntyy, kun pukeutuu paljetteihin tai metallinhohtoon päästä varpaisiin, mutta säihkyvien asusteiden avulla hillitymmätkin pikkujouluvaatteet saavat uutta hohtoa.

 

Tänä vuonna säihkettä ei tarvitse säästellä pelkästään pikkujouluihin: kotivaatteissa vietettyjen kuukausien jälkeen ripaus kimalletta saa tuoda juhlantuntua myös uuteen arkeen.

 

Didem ja pikkujoulumuoti

Säihkyvä pikkujoulumuoti kohtaa käytännöllisyyden

Klassinen pikkujouluasu on paljettien välkkeestä tai metallinhohteesta säihkettä saava mekko, mutta takuutyylikäs valinta pikkujouluihin on myös hohdokas housupuku. Näyttävä pikkujouluasu ilahduttaa etenkin laiskaa laittautujaa: se ei kaipaa vahvaa ehostusta tai laitettua tukkaa.

 

Kun säihkyvään pikkujouluasuun yhdistää käytännölliset asusteet, on onnistunut ilta taattu. Syksyn trendikkäimmät kengät ovat paksupohjaiset chunky boots -nilkkurit, jotka tuovat hauskaa kontrastia myös koreaan pikkujouluasuun. Jykevät muhkubuutsit ovat lisäksi korkkareita käytännöllisempi valinta, jos juhlapaikalle joutuu harppomaan loskassa.

Kruunaa ajaton pikkujouluasu asusteilla

Maltillisemman juhlalookin omakseen kokeva valitsee pikkujouluasukseen hienostuneesti hohtavaa silkkiä, satiinia tai samettia. Ajattoman tyylin päivittävät pikkujoulukelpoiseksi metallinhohtoiset sukkahousut, kiiltäväpintainen juhlalaukku tai katseenvangitsevat korut.

 

Elegantein juhlalaukku ei ole koolla pilattu – ja miksi olisikaan. Riittää kun se sulkee sisäänsä vain ne kaikkein tarpeellisimmat: huulipunan, puhelimen ja kotiavaimet. Käytännöllinen juhlija suosii crossbody-mallia ja vapauttaa siten kätensä vaikkapa maljan nostamista varten.

 

Jalat eivät väsy korkeissakaan koroissa, kunhan korot ovat tarpeeksi tukevat. Juhlaillan onnistumisen voi varmistaa sujauttamalla kenkien sisään pehmustetut tukipohjalliset.

Pikkujouluasun jatkot

Säihkyvä pikkujouluvaate ei ole vain yhden illan juttu, vaan juhlien jälkeen pikkujouluasun parhaat palat voi mainiosti ottaa arkikäyttöön.

 

Esimerkiksi säihkyvän juhlahameen taltuttaa arkikelpoiseksi pukemalla sen pariksi vastakohtia: rennot tennarit, muhkean neuleen tai pörröisen takin. Pehmeät materiaalit tuovat kontrastia kiiltelevään asuun ja tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan.

 

Juhla-asusteetkin kannattaa ottaa jokapäiväiseen käyttöön. Hohtavapintainen laukku tai kauniisti kiiltelevät korut nostavat käyttäjänsä vaivihkaisesti hieman arjen yläpuolelle.

Didemin vinkit pikkujoulutyyliin

Kuvien malli, muotivaikuttaja Didem Özgün jakoi meille parhaat vinkkinsä talven juhliin ja niihin valmistautumiseen.

 

1. Yhdistele rohkeasti asuun sekä kultaisia että hopeisia koruja. Enemmän on enemmän!

 

2. Pue perinteisen punaisen tai pikkumustan tilalle jotain yllättävää ja leikittele väreillä. Esimerkiksi pinkki ja lila sopivat hyvin yhteen.

 

3. Piristä kokonaisuutta ripsitupsuilla ja vaikka punaisella huulipunalla. Näyttävä meikki ja hiukset kruunaavat pikkujoululookin.

 

Didem ja huulipuna
Juhlaan sopii Chanel Rouge Allure -huulipuna sävyssä Independante (vain tavaratalot).

 

Ennen juhlaa: Tykkään lakata kynteni Essien kestävällä kynsilakalla. Tällä hetkellä pidän paljon punaisesta!

Juhlapäivän aamuna: Hiustenpesun jälkeen föönaan hiukseni pää alaspäin Dysonin hiustenkuivaajalla.

Juhlailtana: Valitsen juhlaan Byredon tuoksun, joka tuo itsevarmuutta ja muistuttaa minua pitkään ihanasta illasta.

Juhlien jälkeen: Levitän silmien alle Tonymolyn silmänalusnaamiot virkistämään herkkää silmänympärysihoa.