Muoti  — 15.11.2022

Pikkujouluasu saa säihkyä

Nyt saa loistaa! Säkenöivä pikkujouluasu tuo hohtoa iltaan ja taikoo esiin juhlamielen. Kimalla päästä varpaisiin tai satsaa näyttäviin asusteisiin. Juhlaillan jälkeen ripaus loistoa saa ylevöittää myös arkityylin.

Upein pikkujouluasu kimmeltää kilpaa öisen tähtitaivaan kanssa, ja juhlaillan hurmaavin kehtaa kimaltaa. Katseita kääntävä pikkujouluasu syntyy, kun pukeutuu paljetteihin tai metallinhohtoon päästä varpaisiin, mutta säihkyvien asusteiden avulla hillitymmätkin pikkujouluvaatteet saavat uutta hohtoa.

 

Tänä vuonna säihkettä ei tarvitse säästellä pelkästään pikkujouluihin: ripaus kimalletta saa tuoda juhlantuntua myös arkeen.

Säihkyvä pikkujoulumuoti kohtaa käytännöllisyyden

Klassinen pikkujouluasu on paljettien välkkeestä tai metallinhohteesta säihkettä saava mekko, mutta takuutyylikäs valinta pikkujouluihin on myös hohdokas housupuku. Näyttävä pikkujouluasu ilahduttaa etenkin laiskaa laittautujaa: se ei kaipaa vahvaa ehostusta tai laitettua tukkaa. Kokeile perinteisen punaisen tai pikkumustan tilalle jotain yllättävää ja leikittele väreillä. Esimerkiksi pinkki ja liila sopivat hyvin pikkujouluihin.

 

Kun säihkyvään pikkujouluasuun yhdistää käytännölliset asusteet, on onnistunut ilta taattu. Klassiset mustat korkokengät eivät varasta huomiota kimallemekolta, mutta rennompiin pikkujouluihin jalkineeksi voi valita myös trendikkäät paksupohjaiset chunky boots -nilkkurit. Jykevät muhkubuutsit tuovat hauskaa kontrastia koreaan pikkujouluasuun ja ovat lisäksi korkkareita käytännöllisempi valinta, jos juhlapaikalle joutuu harppomaan loskassa.

Säihkyvät pikkujouluasut

Kruunaa ajaton pikkujouluasu asusteilla

Maltillisemman juhlalookin omakseen kokeva valitsee pikkujouluasukseen hienostuneesti hohtavaa silkkiä, satiinia tai samettia. Ajattoman tyylin päivittävät pikkujoulukelpoiseksi metallinhohtoiset sukkahousut, kiiltäväpintainen juhlalaukku tai katseenvangitsevat korut.

 

Elegantein juhlalaukku ei ole koolla pilattu – ja miksi olisikaan. Riittää kun se sulkee sisäänsä vain ne kaikkein tarpeellisimmat: huulipunan, puhelimen ja kotiavaimet. Käytännöllinen juhlija suosii crossbody-mallia ja vapauttaa siten kätensä vaikkapa maljan nostamista varten.

 

Jalat eivät väsy korkeissakaan koroissa, kunhan korot ovat tarpeeksi tukevat. Juhlaillan onnistumisen voi varmistaa sujauttamalla kenkien sisään pehmustetut tukipohjalliset.

Pikkujoulumuoti

Pikkujouluasun jatkot

Säihkyvä pikkujouluvaate ei ole vain yhden illan juttu, vaan juhlien jälkeen pikkujouluasun parhaat palat voi mainiosti ottaa arkikäyttöön.

 

Esimerkiksi säihkyvän juhlahameen taltuttaa arkikelpoiseksi pukemalla sen pariksi vastakohtia: rennot tennarit, muhkean neuleen tai pörröisen takin. Pehmeät materiaalit tuovat kontrastia kiiltelevään asuun ja tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan.

 

Juhla-asusteetkin kannattaa ottaa jokapäiväiseen käyttöön. Hohtavapintainen laukku tai kauniisti kiiltelevät korut nostavat käyttäjänsä vaivihkaisesti hieman arjen yläpuolelle.

Live Shopping: Talven juhlamuoti Alexan & Sofian kanssa

Poimi tyylivinkit vuoden säkenöivimpään aikaan Stockmannin Live Shopping -lähetyksestä, jossa tyylivaikuttajat Alexa Dagmar ja Sofia Ruutu esittelevät Stockmannin valikoiman upeimmat juhla-asut. Katso Live Shopping -tallenne alta löytyvästä linkistä.

Alexa Dagmar & Sofia Ruutu

 

Katso tästä