Muoti  — 27.11.2023

Pikkujouluasu saa säihkyä

Nyt saa loistaa! Säkenöivä pikkujouluasu tuo hohtoa iltaan ja taikoo esiin juhlamielen. Kimalla päästä varpaisiin tai satsaa näyttäviin asusteisiin. Juhlaillan jälkeen ripaus loistoa saa ylevöittää myös arkityylin.

Talven juhlamuoti on näyttävää, ja upeimmat asut kimmeltävät nyt kilpaa öisen tähtitaivaan kanssa. Juhlakauden mallistoissa säihkyvät tänä talvena niin paljetit, satiini kuin metallinhohtoiset materiaalitkin. Pliseeraukset, puhvihihat ja pitsiset yksityiskohdat tuovat lisää näyttävyyttä kauden juhla-asuihin. Väreistä musta ja hopea ovat ajankohtaisia tänäkin talvena, ja niiden rinnalla juhlakauden mallistoissa hehkuvat nyt muun muassa klassinen punainen ja smaragdinvihreä.

Säihkyvä pikkujoulumekko

Vilan paljettimekko
Paljetit ja musta väri ovat ajankohtaisia juhlamuodissa tänäkin talvena. Kuvan mekko on Vilan.

Paljettien välkkeestä tai metallinhohteesta säihkettä saava mekko on takuuvarma pikkujouluasu. Näyttävä pikkujoulumekko ilahduttaa etenkin laiskaa laittautujaa: se ei kaipaa vahvaa ehostusta tai laitettua tukkaa. Täydennä säihkyvä juhlalook tyylikkäällä nahkalaukulla ja kauniilla koroilla, jotka eivät varasta huomiota kimallemekolta.

 

Elegantein juhlalaukku ei ole koolla pilattu – ja miksi olisikaan. Riittää kun se sulkee sisäänsä vain ne kaikkein tarpeellisimmat: huulipunan, puhelimen ja kotiavaimet. Käytännöllinen juhlija suosii crossbody-mallia ja vapauttaa siten kätensä vaikkapa maljan nostamista varten.

Hohdokas housuasu

By Malina
Hopeanhohtoiset housut ja volyymihihainen pusero muodostavat näyttävän juhla-asun. Zoye-pusero, 225 €, By Malina.

Helmoja vierastava tai uutta twistiä juhlapukeutumiseen kaipaava pukee pikkujouluihin perinteisen paljettimekon tilalle hohdokkaan housuasun. Klassinen housupuku toimii aina, mutta tänä talvena erilaiset kaksiosaiset setit ovat supertrendikkäitä, ja niitä nähdään runsaasti juhlakauden mallistoissa. Kaksiosainen juhla-asu ilahduttaa myös muuntelukelpoisuudellaan, sillä oikein yhdistelemällä juhlavat ylä- ja alaosat taipuvat moneen eri hetkeen.

 

Juhlaillan hurmaavin kehtaa kimaltaa ja pukeutuu paljetteihin tai metallinhohtoon pokkana päästä varpaisiin. Trendikäs vaihtoehto juhlalaukuksi on nyt kainalossa keikkuva baguette-malli, ja kimaltelevat glitterkengät kruunaavat katseita kääntävän pikkujouluasun. Jalat eivät väsy korkeissakaan koroissa, kunhan korot ovat tarpeeksi tukevat. Juhlaillan onnistumisen voi varmistaa sujauttamalla kenkien sisään pehmustetut tukipohjalliset.

Silkkiä ja satiinia

Bmuir-juhla-asu
Himmeästi hohtava silkkisatiini on ylellinen ja hienostunut valinta juhlaan. Fiona-silkkisatiinitoppi, 250 €, ja Angelina-silkkisatiinihame, 390 €, Bmuir.

Maltillisemman juhlalookin omakseen kokeva valitsee pikkujouluasukseen hienostuneesti hohtavaa silkkiä, satiinia tai samettia. Erilaiset tekstuurit, kuten jacquard-kudonta, tuovat kiinnostavuutta hillitympään juhla-asuun.

 

Ajattoman tyylin päivittävät pikkujoulukelpoiseksi metallinhohtoiset sukkahousut, kiiltäväpintainen juhlalaukku tai katseenvangitsevat korut. Trendikäs ja käytännöllinen vaihtoehto korkokengille ovat matalat mary jane -malliset kengät, jotka pysyvät remmikiinnityksen ansiosta taatusti mukana matkassa myös tanssilattialla.

 

 

Pikkujouluasun jatkot

Bruuns Bazaar -minihame
Simppeli neule ja särmikkäät loaferit kesyttävät metallinhohtoisen juhlahameen arkityyliin sopivaksi. Cape Susan -minihame, 139,95 €, Bruuns Bazaar.

Säihkyvä pikkujouluvaate ei ole vain yhden illan juttu, vaan juhlien jälkeen pikkujouluasun parhaat palat voi mainiosti ottaa arkikäyttöön. Esimerkiksi säihkyvän juhlahameen taltuttaa arkikelpoiseksi pukemalla sen pariksi vastakohtia: särmikkäät kengät, muhkean neuleen tai pörröisen takin. Pehmeät materiaalit tuovat kontrastia kiiltelevään asuun ja tekevät kokonaisuudesta kiinnostavan.

 

Juhla-asusteetkin kannattaa ottaa jokapäiväiseen käyttöön. Hohtavapintainen laukku tai kauniisti kiiltelevät korut nostavat käyttäjänsä vaivihkaisesti hieman arjen yläpuolelle.

Juhlamuodin parhaat Didemin ja Maijun kanssa

Didem ja Maiju

Poimi pukeutumisinspiraatiota pikkujouluihin Live Shopping -tallenteelta, jolla tyylivaikuttaja Didem Özgün ja Stockmannin naisen muodin kategoriajohtaja Maiju Niskanen sukeltavat talven juhlamuodin säihkyvään maailmaan ja esittelevät upeimmat asut pikkujouluihin, illalliskutsuille ja muihin talven juhliin.

 

Katso Live Shopping -tallenne