Muoti  — 28.11.2023

Flanellia vai silkkiä?
Asiantuntijan vinkit alusasulahjan valintaan

Hemmottele elämäsi naista pehmeällä paketilla ja hanki kuusen alle ylellinen yöasu, aistikas alusvaatesetti tai lämmin oloasu. Stockmannin asiantuntija antaa vinkit lahjaostoksille.

Kauniit alusvaatteet ja yöasut tuovat itsevarmuutta ja korostavat kantajansa parhaita puolia. Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon naisten alusasuosaston myyjä Tiina Ojantausta antaa vinkit alusasulahjan valintaan.

Pehmeitä paketteja mukavuudenhaluiselle

Pyjama on klassikkolahja, joka pääsee käyttöön heti aattoiltana. Sujauta pakettiin lisäksi lämpimät pehmosukat, niin joulupyhien suloisin oloasu on valmis. ”Joulun kestosuosikkeja ovat ihanan pehmeät ja kotoisat flanellipyjamat. Erityisen hauskoja ovat Pj Salvagen kuviolliset pyjamat”, Tiina vinkkaa. Minimalistisempaan makuun kauniita pyjamia tarjoaa esimerkiksi vastuullinen tanskalaismerkki Aiayu, joka saapui Stockmannin valikoimaan tänä syksynä.

 

Joulunajan hyggeilyyn sopivat täydellisesti myös mukavat alusvaatteet ja kauniit kotiasut. ”Alus- ja kotipukeutumisessa ovat edelleen pinnalla kotoisuus, mukavuus ja laadukkaat luonnonmateriaalit, kuten silkki, villa ja puuvilla. Esimerkiksi rintaliiveissä suosittuja ovat mukavan pehmeät, leveäolkaimiset ja kaarituettomat mallit, joita löytyy muun muassa Closelyn ja Sloggin valikoimasta”, kertoo Tiina.

Luksuslahjoja ylellisyyttä kaipaavalle

Haluatko hemmotella lahjansaajaa? Valitse ylellinen yö- tai alusasu, jossa on ripaus luksusta. ”Spesiaalia ja juhlavaakin kannattaa uskaltaa ostaa ja valita rohkeasti myös sellaista, mitä lahjansaajan ei ehkä itse tulisi arkeen hankittua”, Tiina kannustaa.

 

Upeita alusasusettejä löytyy ranskalaiselta Aubadelta, jonka aistikkaissa alusasuissa käytetään hienoimpia ranskalaisia pitsejä ja sveitsiläistä kirjontaa. Ruotsalainen Chambres puolestaan valmistaa ylellisiä yöasuja ja aamutakkeja viskoosista, joka hohtaa hienostuneesti ja tuntuu silkkimäisen sileältä ihoa vasten. Todellisia luksuslahjoja tarjoaa uutuusmerkki Olivia von Halle, jonka silkkipyjamat ja -aamutakit tuovat lepohetkiin 1920-luvun glamouria – inspiraationa ovat toimineet muun muassa Coco Chanelin elegantit oloasut.

Lämpimiä lahjoja vilukissalle

Lämpimät kotiasut ja tossut ilahduttavat pakkaspäivinä ja tuovat mukavuutta talveen. Kääri vilukissan pakettiin vaikkapa A+more by Pupulandia -yhteistyömalliston Suomessa neulottu villainen oloasu sekä Shepherdin lampaankarvatossut.

 

Tiina suosittelee pehmeisiin paketteihin myös laadukkaita kerrastoja: ”Damellalta löytyy silkki-villakerrastoja, Femiletilta merinovillakerrastoja ja italialaiselta Bogliettilta juhlavia villa-silkkitoppeja, joita voi käyttää myös jakun alla.”

Tiinan vinkit onnistuneisiin lahjaostoksiin

Alusasu

1. Selvitä lahjansaajan koko

 

”Alusvaateostoksilla olisi hyvä tietää lahjansaajan koko ainakin suurin piirtein, joten etukäteen kannattaa kurkistaa salaa pyykkitelineelle tai vaatekaappiin ja tarkistaa kokomerkinnät, eli rintaliiveissä sekä ympärysmitta että kuppikoko. Myös yöasuostoksilla olisi hyvä tietää lahjansaajan vaatekoko ja pituus.”

 

2. Luota suosikkimerkkiin

 

”Monet ovat merkkiuskollisia, joten helpoiten onnistuu, kun luottaa lahjansaajan lempimerkkiin. Rintaliiveissä suosituimpia merkkejä ovat Aubade, Simone Perele, Primadonna, Marie Jo ja Chantelle. Nuorempien suosikkimerkkejä yö-, olo- ja alusasuissa ovat DKNY, Tommy Hilfiger ja Calvin Klein Underwear.”

 

3. Huomioi materiaali

 

”Trikoo joustaa mukavasti, joten koon valinta ei ole yhtä tarkkaa kuin joustamattomissa materiaaleissa. Esimerkiksi silkkiyöasu on ostettava riittävän väljänä, koska materiaali ei jousta yhtään, ja saumat ovat koetuksella kääntyillessä. Flanelli puolestaan kutistuu pituudesta helposti pesussa.”

 

4. Inspiroidu trendiväreistä

 

”Alusasumuodissa nähdään nyt paljon kauniita luonnonsävyjä, mustaa, tummansinistä sekä upeaa syvän smaragdinvihreää väriä. Myös viininpunaista, punaista ja hienostunutta kullan sävyä on tarjolla.”

 

5. Säästä kuitti

 

”Alusvaatteiden ostaminen lahjaksi on riskitöntä, sillä väärän koon tai mallin voi vaihtaa toiseen joulun jälkeen, kunhan kuitti on tallessa. Tavaratalosta ostettujen joululahjojen palautusoikeus on voimassa loppiaiseen saakka, ja verkosta tilatuilla tuotteilla on aina 30 päivän palautusoikeus. Myös verkosta ostetun alusasulahjan voi palauttaa tavarataloon, jolloin lahjansaaja voi samalla valita tilalle uuden sopivamman koon tai istuvamman mallin yhdessä ammattitaitoisen myyjän kanssa.”

Lahjakortilla onnistut aina

Lahjakortilla et voi mennä vikaan! Jos haluat pelata varman päälle, valitse kuusen alle Stockmannin alusasujen palvelulahjakortti, jolla lahjansaaja voi itse valita sopivat alusvaatteet yhdessä aasiantuntevan myyjän kanssa. Lahjakortti sisältää tapaamisen alusvaateasiantuntijan kanssa tavaratalossa sekä valitsemasi summan ostosrahaa tuotteisiin.

Verkkokaupasta voi tilata helposti 150, 200, 250, 300 tai 500 euron arvoisen palvelulahjakortin – vaikka kauniiseen lahjarasiaan valmiiksi paketoituna.

TILAA JOULULAHJAT VIIMEISTÄÄN 19.12. – VAIKKA VALMIIKSI PAKETOITUNA

Tiesithän, että Stockmannin verkkokaupasta voit tilata joululahjat myös valmiiksi paketoituna ja kortilla varustettuna? Jos et pääse ojentamaan lahjaa henkilökohtaisesti, voit lähettää lahjapaketin vaikka suoraan lahjansaajan kotiovelle. Voit lisätä lahjapaketoinnin tilaukseesi ostoskorissa, ja paketoinnin hinta on 4,90 €.
Lue lisää paketointipalvelusta >

 

Jotta joululahjat ehtivät ajoissa perille, muistathan tilata joululahjat netistä viimeistään tiistaina 19.12. Tämän jälkeen voit hankkia viime hetken lahjat tavarataloista, joissa ennättää tarvittaessa piipahtaa vielä aattoaamunakin.
Katso tavaratalojen aukioloajat >

 

Kaikki jouluun