Muoti  — 9.10.2017

Näin tunnistat laadukkaan villakangastakin

Etsitkö luottotakkia, joka palvelee vuosia? Näillä vinkeillä tunnistat sen oikean.

Klassinen kipparitakki näyttää tyylikkäältä vuodesta toiseen.

MAKIA takki 239,- saatavilla kaikista tavarataloista.

SILITÄ KANGASTA

Takkiostoksilla hypistely on enemmän kuin sallittua. Jos materiaali tuntuu sormissa sileältä, siihen on käytetty hienoa, pitkäkuituista lankaa. Esimerkiksi kashmir, villa ja villa-silkkisekoite tuntuvat silitettäessä pehmeiltä, ja ne saavat takin näyttämään laadukkaalta.

VILKAISE PESULAPPUA

Aidot luonnonmateriaalit, esimerkiksi sataprosenttinen villa, antavat ryhdikkään ja arvokkaan vaikutelman. Jos kuitenkin tiedät kastuvasi usein räntäsateessa, valitse villakangas, johon on lisätty hieman keinokuitua. Takki kestää paremmin säätä ja hankausta, kun kankaassa on 20–30 prosenttia polyesteria.

 

Laadukkaan villakangastakin tunnistaa yksityiskohdista.

Näin tunnistat laadukkaan villakangastakin.

TARKISTA YKSITYISKOHDAT

Viimeisteltyyn ompelutyöhön pätee sama kuin siivoamiseen: sen merkityksen huomaa vasta, kun siitä on laistettu. Hyvin tehdyn takin tunnistaa siitä, että sen yksityiskohdat eivät herätä huomiota. Saumat kulkevat suoraan, kaulukset näyttävät ryhdikkäiltä, vuori laskeutuu tasaisesti eikä missään näy kupruja tai törröttäviä langanpätkiä.

SOVITA OIKEISSA VAATTEISSA

Takin istuvuus selviää vain sovittamalla. Ota sovitukseen mukaan ne vaatteet, joiden kanssa aiot takkia käyttää. Takki istuu eri tavalla bleiserin kuin neuleen kanssa. Jos käytät kaulahuivia, ota sekin mukaan ostoksille.

KATSO HINTALAPPUA

Käyttökelpoisen villakangastakin voi löytää edullisestikin, mutta tyylikkäimmistä laatutakeista on varauduttava maksamaan enemmän. Yleensä hinta kertoo siitä, että takin valmistamiseen on käytetty aikaa ja laadukkaita materiaaleja.
 
Jotta sijoitus kannattaa, takkia pitää kohdella hyvin. Jos takkiin tarttuu hajua tai likaa, tuuleta sitä ulkona ja harjaa lika vaateharjalla. Muista myös, että takki ansaitsee lepopäiviä, riittävän leveän henkarin ja vuosittaisen pesulavierailun.
 
Vinkit antoi Stockmannin miesten muodin ostaja Janne Ruotsalainen.