Muoti  — 2.10.2023

Miesten syysmuoti 2023 – tyylivinkit kauden pukeutumiseen

Miesten syysmuoti 2023 on rentoa ja käytännöllistä – pinnalla ovat muun muassa maanläheiset värit, ruutukuosi sekä paita- ja varsity-takit. Muodin asiantuntijamme vinkeillä otat kauden ajankohtaisimmat trendit haltuun ja päivität tyylisi syksyyn helposti!

Miesten syysmuodissa nähdään nyt muun muassa vakosamettia, flanellia ja ruutukuosia. Takkirintamalla pinnalla ovat edelleen suositut paitatakit, mutta niiden rinnalle ovat nousseet nyt myös rennot varsity- ja baseball-takit. Syyskauden maanläheistä väripalettia rikastuttaa trendikäs ruutukuosi, ja vaellushenkiset kengät sekä villakankainen lippis viimeistelevät tyylin. Asiantuntijamme Miia Salomonsson, Stockmannin Style & Commercial Planning Lead, jakaa ajankohtaiset tyylivinkit kauden pukeutumiseen.

Miesten syysmuodin hitit x 6

1. Monikäyttöinen paitatakki

Ruudullinen paitatakki

Paitatakki on jo aiemmilta sesongeilta tuttu vaate, jota näkyy nyt eri materiaaleissa ja kuoseissa. Ruudut, flanellit, villakankaat, vakosametti sekä teddyfleecet ja tikkivuoret tuovat tuotevalikoimaan monipuolisuutta. Paitatakki toimii sellaisenaan ja on hyvä lisä kerrospukeutumisessa esimerkiksi neuleen päällä tai kuoritakin alla. Rento ja helppo tyyli täydentyy farkuilla, lämpimillä Ugg-kengillä ja sävyihin sopivalla pipolla.

2. Klassinen villakangastakki

Vaalea villakangastakki

Ajaton villakangastakki on klassinen ja pitkäikäinen hankinta, johon erilaiset ruutu- ja kalanruotokuosit tuovat näyttävyyttä. Yksivärisessä takissa viimeistellyt yksityiskohdat ja korkea laatu pääsevät oikeuksiinsa. Takki puetaan joko rennosti neuleen, cargohousujen, tennareiden ja lippiksen kanssa tai se yhdistetään klassisesti pukuun, väriin sointuviin asusteisiin ja tyylikkäisiin nappanahkakenkiin. Valitsit kummin tahansa, tyylikkyys on taattu!

3. Varma varsity-takki

Varsity-takki

Varsity-takit ovat suosionsa huipulla ja katukuvassa näkyy nyt monia eri malleja, materiaaleja, värejä ja tyylejä. Osa takeista on viimeistelty monin erilaisin merkein ja logoin, kun taas toisissa tyyli on hillitympi ja minimalistisempi. Rentoon takkiin yhdistyvät esimerkiksi väljät farkut, ajattomat, mutta näyttävät vaellushenkiset kengät sekä klassinen ribbipipo.

4. Puku ei petä

Harmaa puku

Rento arkipuku on hyvä ja mukava vaihtoehto perinteisemmälle pukutyylille. Mukavuutta ja toiminnallisuutta lisääviin yksityiskohtiin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Materiaaleina toimivat ohuet, hienot villakankaat, flanelli sekä klassinen vakosametti. Tyyliin on helppo yhdistää hienostunut kaulus- tai denim-paita tai saman sävyinen neule.

5. Luonnollinen väripaletti

Ruskea takki

Luonto tarjoaa kauniita ja harmonisia värejä pukeutumiseen esimerkiksi ruskean ja sahramin keltaisen eri sävyissä. Vaatteissa näkyy klassista ruutua, mutta myös naisten muodista lainattuja kukkakuoseja. Saman sävyisiä kuvioita ja materiaaleja voi yhdistää tyylikkäästi yhteen asuun tai niitä voi täydentää näyttävästi kontrastivärisillä asusteilla.

6. Rento, siisti & viimeistelty

Tumma asu

Viimeistellyt yksityiskohdat ja korkea laatu ovat hyvä syy sijoittaa ajattomiin vaatteisiin. Sävysävyyn puettu kokonaisuus on hienostunut ja varma valinta syksyn viileneviin päiviin. Housujen ruutukuosi tuo tyyliin vaihtelua ja toimii loistavasti samansävyisen neulepoolon kanssa. Tikattu takki on monikäyttöinen hankinta, joka toimii myös kerrospukeutumisessa. Viimeistelet kokonaisuuden villakankaisella lippiksellä ja tyylikkäillä nilkkureilla.