Kauneus  — 1.2.2021

Hehkua talvi-iholle

Stockmannin kauneusneuvojat kertovat parhaat tuote- ja hoitovinkit kuivan talvi-ihon hoitoon.

Stockmannin kosmetiikkaneuvoja Mari ja tuoteasiantuntija Carita Helsingin tavaratalosta kertovat vinkkejään talviseen ihonhoitoon.

 

Talvella tärkeintä on pitää huolta ihon kosteustasapainosta ja hoitaa kosteusköyhää ihoa oikein. Carita täsmentää, että kuiva iho on luontainen ihotyyppi, kun taas kosteusköyhä iho voi olla ainoastaan pinnalta kuiva ja tyypiltään jokin muu. Mari suosittelee tutustumaan etenkin hoitonesteisiin ja geelimäisiin voiteisiin, jotka kosteuttavat kaikkia ihotyyppejä tehokkaammin. Kannattaa myös muistaa, että oma ihotyyppi voi muuttua ikääntyessä ja hormonivaihteluiden myötä.

Puhdistus kaiken perustana

Puhdistus on ihonhoidon perusta ja siinä kannattaa panostaa oikeisiin tuotteisiin. Monien ongelmien syynä ovat usein liian puhdistavat ja saippuamaiset tuotteet, jotka aiheuttavat kiristävän tunteen iholle ja usein myös tukkeumia, kun kosteus ei pääse kuivan pinnan alle. Mari suosittelee hellävaraisia puhdistustuotteita ja korostaa erityisesti kaksoispuhdistuksen merkitystä, etenkin jos käyttää paljon meikkiä.

 

Ensimmäisen vaiheen öljypohjainen puhdistustuote irrottaa meikin tehokkaasti ja huuhtoutuu vedellä pois. Toisessa vaiheessa iho pestään hellävaraisella tuotteella, joka saa mielellään olla kevyt ja vaahtomainen. Moni pitää kertakäyttöisistä puhdistusliinoista, mutta näiden käytössä Mari opastaa olemaan varovainen. Liinojen kanssa ei kannata käyttää liikaa voimaa, sillä niiden karhea pinta voi vahingoittaa ihoa. Carita lisää, että liinoja saattaa tarvita meikinpoistoon useamman kuin yhden eikä niiden käyttö siksi ole kovin ympäristöystävällistä.

 

Puhdistuksen jälkeen tärkeintä on kerrostaa hoitotuotteita oikeassa järjestyksessä, aina ohuesta paksumpaan. Ihon kosteuttaminen aloitetaan kasvovedestä ja hoitonesteistä, jatketaan geelimäisillä voiteilla ja seerumeilla sekä päätetään rasvaisiin voiteisiin ja öljyihin, jotka viimeistelevät ihonhoidon sulkemalla kosteuden ihohuokosiin. Öljyn voi myös sekoittaa voiteeseen, eikä sitä kannata käyttää liikaa, lisää Carita. Muutama tippa riittää.

VINKKEJÄ!

 

Ohuen hoitonesteen kuivumista ei tarvitse eikä kannata odottaa. Kostean ihon päälle voi heti levittää seuraavan tuotteen, jolloin ihohuokoset ottavat ainesosat paremmin vastaan ja ihosta tulee kimmoisampi.

 

Kaikki tuotteet kannattaa annostella kämmenille ja painella rauhallisesti ihoon. Vanua käytetään ainoastaan ihoa puhdistettaessa, esim. miselliveden tai kuorintatuotteiden kanssa.

 

Tuotevinkit talvi-ihon hoitoon

 

 

Kauan odotettua Mario Badescu -merkkiä saa vihdoin Suomesta. Raikasta kasvovettä voi käyttää myös hoitoveden tapaan kasvoille taputellen.

 

Osta tästä

 

 

C- ja A-vitamiinia sisältävää kirkastavaa kasvoöljyä voi käyttää seerumin tapaan. Kaikille ihotyypeille sopivan tuotteen antioksidantit ennaltaehkäisevät ihon ikääntymistä, tehoavat pigmenttimuutoksiin ja suojaavat vapailta happiradikaaleilta, älylaitteiden siniseltä valolta ja auringolta. Öljyn voi myös sekoittaa voiteeseen, muutama tippa riittää.

 

Osta tästä

 

 

Hyaluronihappo on oivallinen raaka-aine talvi-ihon hoitoon, sillä se sitoo tehokkaasti kosteutta. Nämä keratiinikapselit sopivat kaikille ihotyypeille. Kierrä kapseli auki, purista neste kämmenelle ja levitä kasvojen iholle kerran päivässä.

 

Osta tästä

 

 

Yövoide korjaa tehokkaasti juonteita ja ryppyjä sekä kirkastaa ihoa nukkuessasi. Tuotetta levitetään pieni määrä kasvoille ja kaulalle iltaisin, herkkää silmänympärysihoa välttäen.

 

Retinolia sisältäviä tuotteita suositellaan käytettäväksi ainoastaan kuuriluontoisesti, ja sen aikana on käytettävä vähintään 30–50 SPF aurinkosuojaa, sillä retinoli voi aiheuttaa auringossa voimakkaita pigmenttimuutoksia.

 

Osta tästä

 

 

 

 

 

Tämä unisex-yövoide on kuin kosteuskylpy iholle ja toimii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, myös couperosalle. Voiteessa on kevyt tuoksu ja se rauhoittaa ihoa etenkin talvella.

 

Osta tästä

 

 

Gua sha -kampaa käytetään kasvoilla ja kaulalla kasvoöljyn kanssa nostavin liikkein. Kokeile käyttää kampaa myös niskasta ja ohimoilta kohti hiusrajaa verenkiertoa kiihdyttämään.

 

Kampaamisen voi ottaa päivittäiseksi rutiiniksi hälventämään turvotusta, napakoittamaan leukalinjaa ja rentouttamaan leukaperien lihaksia. Tarkempia käyttöohjeita löydät helposti esimerkiksi Youtubesta.

 

Osta tästä

VINKKI!

Saat henkilökohtaisia ihonhoitovinkkejä myös kauneuden etäpalvelun kautta! Lue lisää täältä.

Hemmottelua tavi-iholle

Guerlain Abeille Roayle Cleansing Oil -puhdistusöljy on hellävarainen kasvoille tarkoitettu puhdistustuote. Puhdistusöljy poistaa meikin kasvoilta, mukaanlukien silmä- ja huulimeikin. Puhdistusöljy levitetään kuivalle iholle käsin hieroen, kevyin pyörivin liikkein. Kevyt öljymäinen koostumus muuttuu maitomaiseksi veden kanssa. Puhdistusöljy huuhtoutuu helposti pois kasvoilta, jättämättä öljymäistä kalvoa. Iho jää raikkaan pehmeäksi ja miellyttävän tuntuiseksi.

Lancôme Rénergie Multi-Glow Night Cream -yövoide kiinteyttää, ravitsee ja antaa kasvoille ruusuisen hehkun.

Avokadoa ja jäätikkövettä sisältävä Origins Drink Up Intensive Overnight -kasvonaamio kosteuttaa ihoa tehokkaasti yön aikana. Ihosi pysyy kosteutettuna ja pehmeänä jopa 72 tunnin ajan.

Sensain Absolute Silk Cream on täyteläinen eteerinen voide, joka ravitsee ihoa syvältä verhoten sen pehmeän silkkiseen huntuun. Lopputuloksena on sileä, kimmoisa ja heleä iho. Käytä Absolute Micro Mousse Treatment -hoidon jälkeen aamuin illoin kaksoiskosteutuksen toisena vaiheena.

Kiinteyttävä, kasvipohjainen Clarins Extra-Firming Phyto-Serum -tehoseerumi liftaa, silottaa juonteita ja muotoilee kasvonpiirteitä välittömästi sekä vahvistaa ja kiinteyttää kollageeniliitoksia päivä päivältä. Iho näyttää silmin nähden aiempaa sileämmältä ja kiinteämmältä.