Kauneus  — 13.2.2024

Hyvästi, väsynyt katse –
paras silmänympärysvoide joka tarpeeseen

Hyvä silmänympärysvoide kosteuttaa ja tarjoaa täsmäapua väsymyksen sekä ikääntymisen merkkeihin. Poimi tästä paras silmänympärysvoide turvotukseen, tummille silmänalusille, kuivuuteen tai juonteisiin.

Silmänympärysiho on alue, jolla väsymys, stressi ja ikääntyminen näkyvät ensimmäisenä – puhumattakaan valvomisen ja juhlimisen vaikutuksista. Paras tapa torjua turvotusta, tummia silmänalusia, silmäpusseja ja ylimääräisiä juonteita onkin pitää itsestään huolta eli nukkua riittävästi, syödä terveellisesti ja monipuolisesti, juoda runsaasti vettä, ulkoilla ja liikkua säännöllisesti sekä suojata iho auringolta.

 

Silmänympärysvoiteen käyttöäkään ei kannata skipata, sillä silmänympärysalueen iho on ohuempi, herkempi ja kuivempi kuin muualla kasvoissa, joten sen hoidossa on niin tuotteiden kuin otteiden olisi hyvä olla mahdollisimman lempeitä ja hellävaraisia.

 

Hyvä silmänympärysvoide pystyy jopa pieniin taikatemppuihin. Näkyvimpiä tuloksia tarjoaa yleensä silmänympärysvoide, joka lupaa täsmäapua turvotukseen, tummiin silmänalusiin, juonteisiin tai kuivuuteen. Jos kylppärinkaapissa on tilaa, voi hankkia kaksi erilaista silmänympärysvoidetta: päiväkäyttöön ja meikin alle sopii kevyempi, kirkastava tai turvotusta laskeva silmänympärysvoide, kun taas yöunien ajaksi iholle voi levittää ravitsevamman, tehokkaasti hoitavan voiteen.

 

Silmänympärysvoidetta riittää vain pieni, noin nuppineulan pään kokoinen nokare, joka levitetään iholle hellästi sormenpäällä taputellen.

Kuivalle iholle: Täyteläinen ja ravitseva silmänympärysvoide

Tuntuuko silmänympärysiho hauraalta kuin paperi? Ei ihme, sillä kyseessä on se kohta kasvoista, jossa iho on kaikkein ohuinta, mutta joka on kaikista kovimmalla kulutuksella räpyttelyn ja ilmehtimisen takia. Alueella ei myöskään juuri ole ihoa voitelevia hiki- ja talirauhasia, joten sitä tulee siksi hoitaa sopivalla voiteella. Täyteläinen ja ravitseva silmänympärysvoide sopii kuivalle silmänympärysiholle, joka kutisee, hilseilee, punoittaa tai tuntuu muuten kaipaavan erityistä huolenpitoa.

 

Turvotukseen: Kevyt ja geelimäinen silmänympärysvoide

Jos kärsit silmänympärysalueen turvotuksesta, kannattaa tutustua kepeisiin koostumuksiin, kuten geeleihin ja kevyisiin voiteisiin. Liian tuhti tai lähelle silmää levitetty voide voi toisilla lisätä turvotusta. Viileä laskee turvotusta tehokkaasti, joten säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Vaikutus tehostuu entisestään, jos voiteessa on metallinen applikaattori.

 

Tummille silmänalusille: Kirkastava silmänympärysvoide

Tummat silmänaluset johtuvat yleensä ohuen ihon läpi kuultavista verisuonista ja iän tuomista pigmenttimuutoksista. Niihin auttaa parhaiten silmänympärysvoide, joka sisältää vahvistavia ja kirkastavia tehoaineita, kuten C-vitamiinia tai kofeiinia. Valoa heijastava koostumus kirkastaa katseen välittömästi.

 

Ikääntyvälle iholle: Kiinteyttävä ja kosteuttava silmänympärysvoide

Ikääntymisen ensimmäiset merkit näkyvät usein juuri silmänympärysiholla, ja kuivuus korostaa juonteita entisestään. Kunnolla kosteuttava silmänympärysvoide sekä ehkäisee että häivyttää jo syntyneitä juonteita. Esimerkiksi hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ja saa sen näyttämään kimmoisammalta. Erilaiset ihoa uudistavat ja kiinteyttävät aktiiviaineet, kuten peptidit, kollageeni tai retinoli, tuovat lisätehoa silmänympärysvoiteeseen ja auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan.

Täsmäapua silmänympärysnaamiolla

Silmänympärysiholle tarkoitetut naamiolaput ovat näyttelijöiden ja huippumallien käyttämä salainen kikka, joilla aloitetaan valmistautuminen gaalaan tai tärkeään näytökseen. Virkistävää geeliä sisältävät naamiolaput ovat mainio apu silloin, kun haluat häivyttää turvotusta ennen tärkeää tilaisuutta – tai aamuyön tunneille jatkuneen illan jälkeen. Samalla silmänympärysiho saa jättiannoksen kosteuttavia, uudistavia ja kirkastavia tehoaoineita.