Kauneus  — 6.2.2024

Kuiva päänahka ja sähköiset hiukset? Vinkit parempiin hiuspäiviin

Hiukset ja päänahka tarvitsevat talvella ekstrahuomiota. Valitse hoitorutiiniin syväkosteuttavia tuotteita ja hoitavia öljyjä, niin kuivuus ja sähköisyys pysyvät loitolla.

Kuiva päänahka ja sähköiset hiukset ovat monen kiusana etenkin talvikuukausina, kun kylmä ja kuiva ilma koettelee niin ihoa kuin hiuksiakin. Molempiin hiuspulmiin auttaa kunnollinen kosteutus, joten ensimmäisenä kannattaa päivittää pesuvaiheen tuotteet kosteuttaviin ja täydentää hoitorutiinia tehokosteuttavilla tuotteilla. Poimi tästä täsmävinkit ja tuotesuositukset parempiin hiuspäiviin.

Taltuta kuiva ja kutiava päänahka

Talvi, turhan tiheä pesu tai hyvin voimakkaat tuotteet, kuten tehokkaasti peseviä sulfaatteja sisältävät shampoot, voivat kuivattaa niin hiuspohjaa kuin hiuksiakin. Kuiva päänahka kaipaa kosteutta sekä hellää huolenpitoa, joten valitse kuivalle hiuspohjalle mieto, kosteuttava ja rauhoittava shampoo. Ota tarvittaessa käyttöön myös tehokosteuttava naamio tai ravitseva öljy, joka hellii kuivaa ja kutisevaa hiuspohjaa.

 

Hellävarainen kuorinta puhdistaa hiuspohjasta muotoilutuotejämät, mutta jos päänahka kiukuttelee, on hyvä välttää aivan hiusten tyveen käytettäviä muotoilutuotteita, kuten kuivashampoota tai tyvikohotussuihkeita.

Sähköiset hiukset kuriin

Pakkaspäivät ja kuiva huoneilma saavat monen hiukset sähköisiksi. Kuiva hius sähköistyy helpommin, joten kosteuttavat tuotteet auttavat taltuttamaan myös sähköiset hiukset. Kosteuttavan shampoon ja pesuvaiheessa käytettävän hoitoaineen lisäksi hoitorutiiniin kannattaa lisätä jätettävä hoitoaine tai hoitosuihke, jota voi tarvittaessa suihkutella myös päivän mittaan sähköistyneisiin hiuksiin.

 

Muovi ja muut keinokuidut saavat hiukset helposti entistäkin sähköisemmiksi, joten vaihda muoviharja luonnonharjaksiseen ja valitse niin piposi, hiusdonitsisi kuin tyynyliinasi luonnonmateriaalista valmistettuna. Myös turhaa harjaamista kannattaa välttää.