Kauneus  — 6.2.2024

Talvi-ihonhoidon sankarit

Talvi-ihon suosikkituotteet kosteuttavat, suojaavat ja ravitsevat tehokkaasti. Poimi talteen asiantuntijamme tuotevinkit, joilla hemmottelet kosteutta janoavaa ihoa.

Talvella ihonhoitorutiini kaipaa usein päivitystä kylmyyden, kuivuuden ja lämpötilanvaihtelujen rasittaessa ihoa. Stockmannin kosmetiikan kategoriajohtaja Tiina Elovaara jakaa parhaat tuote- ja hoitovinkit talvi-iholle.

1. Kosteuta kerrostaen

Tehokas kosteutus on kaiken a ja o talven ihonhoitorutiineissa. Puhdistusöljy poistaa kasvoilta meikit ja epäpuhtaudet hellävaraisesti ja ihoa kuivattamatta. Puhdistuksen jälkeen kasvot saavat tehokkaimmin kosteutusta, kun hoitotuotteet kerrostaa iholle kevyimmästä koostumuksesta aloittaen. Taputtele tai suihkuta kasvoille ensin hoitoneste, levitä sitten seerumi ja viimeistele kosteutus kasvovoiteella tai -öljyllä, joka sitoo alleen levitetyt tuotteet iholle. Myös meikkivoiteen koostumuksesta saa kosteuttavamman ja paremmin kuivalle iholle levittyvän, kun mukaan lisää muutaman tipan hoitavaa seerumia.

2. Ota tehokeinot käyttöön

Iho säilyy kirkkaana ja kimmoisana läpi talvikuukausien, kun päivittäistä ihonhoitorutiinia täydentää kosteuttavilla, kiinteyttävillä ja heleyttä tuovilla tehotuotteilla. Säännöllinen kuorinta kirkastaa, tehoseerumi uudistaa, yönaamio vahvistaa ihon suojamuuria, ja kosteuttavat silmänympäryslaput tuovat pika-apua, kun kaipaat virkistystä nopeasti.

3. Satsaa monitoimituotteisiin

Talvikaudella myös meikkituotteissa saa olla ihoa helliviä ominaisuuksia. Kevyesti sävyttävä öljyseerumi tai päivävoide hoitaa, ravitsee ja suojaa ihoa tehden samalla meikkipohjasta tasaisen, mutta luonnollisen ja kuulaan. Viileänä vuodenaikana käsilaukussa on hyvä pitää hoitavaa ja suojaavaa monitoimivoidetta, jota voi sipaista rohtuneille huulille, halkeileville kynsinauhoille tai kuville käsille.

4. Helli vartaloa

Kylmyys, kuivuus ja lämpötilanvaihtelut rasittavat myös vartalon ihoa. Kuorivat ja kosteuttavat tuotteet auttavat ihoa säilymään pehmeänä ja kimmoisana läpi pitkän talven, ja ihanat tuoksut hemmottelevat kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Tuoksukynttilän sytyttäminen on taikatemppu, joka tuo kotikylpyhuoneeseen hetkessä rauhoittavaa spa-tunnelmaa.

5. Lisätehoa miehen iholle

Viileänä vuodenaikana myös miesten on hyvä terästäytyä ihonhoidossa ja kiinnittää ihonhoitotuotteiden valintaan erityistä huomiota. Päivittäiseen ihonhoitorutiiniin voi lisätä puhdistustuotteen ja kosteusvoiteen rinnalle myös seerumin ja silmänympärysvoiteen, jotka tuovat iholle lisäkosteutusta.