Muoti  — 19.8.2021

Arkeen ja juhlaan – muotineuvoja auttaa asuvalinnoissa

Helsingin tavaratalon muotineuvoja Kimi Nurmi auttaa asiakkaita arjen ja juhlan vaatevalinnoissa.

Muotineuvoja Kimi Nurmi on työskennellyt vaatealalla aina, sillä hän tiesi jo nuorena äidin ompeluharrastusta seuratessa, että tämä olisi hänellekin se oma juttu. Hän on opiskellut vaatetusteknikoksi, kaavasuunnittelijaksi, pukeutumisneuvojaksi ja myöhemmin vielä muodin merkonomiksi. 

 

Helsingin Stockmannilla Kimi on viihtynyt jo lähes 15 vuotta. Moni asia on muuttunut vuosien mittaan, mutta vaatevalintoihin apua tarvitsevia asiakkaita riittää aina vaan. Valtaosa muotipalvelun asiakkaista hakee istuvia työvaatteita tai tiettyyn tilaisuuteen sopivia asuja. Muotipalvelun piiriin kuuluvat myös tilaisuuteen sopivat kengät, laukut ja asusteet sekä päällys- että urheiluvaatteet. 

Muotipalvelu toimii ajanvarauksella. Netin kautta voi varata ajan ensitapaamiseen, joka kestää noin 20–30 minuuttia. Puolentoista tunnin sovitus varataan yhdessä ensitapaamisen aikana.  

 

Ensitapaamisen aikana tehdään se tärkein työ; kartoitetaan asiakkaan tyyli, vartalotyyppi, värit, ja tarpeet. Kimi sanookin, että muotineuvojana hän ei pue sanoja tai puhetta, vaan ihan oikeita ihmisiä. Siksi ensitapaaminen on tutustumisen kannalta tärkein. Sen jälkeen Kimi valitsee asiakkaan toiveiden ja tyylin mukaisia vaatteita etukäteen sovitun budjetin mukaan. Päivässä Kimillä voi olla useampiakin ensitapaamisia, mutta sovituksia päivään mahtuu vain pari. Jatkotapaamiset ovat yleensä vaivattomia, sillä tiedot löytyvät ensitapaamisen jälkeen tallennettuina arkistosta. Pikainen sesonkipäivitys on siis pelkän viestin tai puhelinsoiton päässä.   

 

Tapaamiset vakiasiakkaiden kanssa perustuvat keskinäiseen luottamukseen ja sujuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen. Joskus puhutaan ihan syvällisiäkin asioita ja Kimi kuuntelee paljon muitakin kuin vaatehuolia. Kimillä on myös julkkisasiakkaita, joille hän saa kunnian valita omaan tyyliin sopivia esiintymisvaatteita tai jopa iltapukuja Linnan juhliin. Kimin työssä ihmistuntemus ja intuitio kuuluvat olennaisesti toimenkuvaan ja niissäkin hän kokee vuosien mittaan kehittyneensä. Muotipalvelun työ on ostosterapiaa parhaimmillaan, jossa shoppailu sekä kyky kuunnella ja auttaa asiakasta kohtaavat täydellisesti. 

Tutustu muodin palveluihin

Onko tyylisi raikkaan trendikäs, ajattoman klassinen tai jotain ihan muuta? Stockmannin monipuolisten muodin palvelujen avulla löydät toiveisiisi sopivat tuotteet ja asukokonaisuudet niin arkeen kuin juhlaankin.

 

TYYLIPÄIVITYS TUNNISSA – kun tarvitset pikaisesti uuden asun esimerkiksi juhliin tai edustustilaisuuteen. 30 €

 

LAAJA PUKEUTUMISPALVELU – vaatekaapin kokonaisvaltainen uudistaminen omilla mitoilla ja tyylillä. 50 €

 

MUODIN ETÄPALVELU – tarvitsemasi tuotteet etänä ja kotiin toimitettuna. MyStockmann-jäsenet: 0 €, normaalihinta 10 €

 

Katso kaikki muodin palvelut