Muoti  — 27.2.2018

Stockmannin omilla merkeillä kertakäyttökulttuuria vastaan

Vastuulliset materiaalit, oikea istuvuus ja ajaton design mahdollistavat sen, että Stockmannin omissa merkeissä pienemmästä vaatemäärästä on pidempi ilo ja vähemmän ympäristövaikutuksia. Stockmannin omalla Design Studiolla Helsingin Pitäjänmäessä suunnitellaan kaikki Stockmannin omat muotimerkit: naisten cut & pret, A+more, Global Essentials, NOOM ja NOOM Loungewear, miesten Bodyguard ja Cap Horn sekä lasten ja nuorten Bogi, Cube Co. ja BEL.

Stockmannin vuoden 2018 yksi kantavista teemoista on vastuullisuus. Haluamme tuoda kestäviä valintoja entistä paremmin esiin ja tehdä vastuullista tuotevalikoimaamme asiakkaillemme tunnetuksi. Kotimaisten ja ulkomaisten brändien lisäksi Stockmannin omalla Design Studiolla on tärkeä osuus vastuullisuuskehityksessämme.

 

Design Studiolla Stockmannin omien merkkien mallistojen syntyyn osallistuu niin ostojen ammattilaisia, suunnittelijoita eli designereita kuin mallimestareitakin. Suunnittelu- ja ostotiimissä on töissä yli 20 huippuosaajaa, joiden vastuulla on tuotteiden suunnittelu, mitoitus, sarjoitus ja tuotantoprosessi.

Merkintä helpottaa tunnistamaan paremman valinnan

Suunnittelu- ja hankintaprosessin lisäksi materiaalivalinnat ovat tärkeä osa Stockmannin omien merkkien vaatteita. Kasvatamme järjestelmällisesti vastuullisten eli ympäristöä vähemmän kuormittavien materiaalien osuutta omissa vaatemerkeissämme. Vastuullisia materiaaleja ovat esimerkiksi kierrätyskuidut, lyocell, luomupuuvilla, Better cotton (BCI) -puuvilla ja kierrätyspuuvilla.

 

Helpottaaksemme vastuullisten valintojen tekemistä asiakkaillemme, olemme lisänneet omien merkkien vaatteisiimme Sustainable DESIGN -riippulapun kertomaan esimerkiksi tuotteessa käytetystä luomupuuvillasta, lyocellista tai kierrätyspolyesteristä. Lapun kääntöpuolelta löytyy lisätietoa kyseisestä materiaalista.

 

Stockmannin omien merkkien vuoden 2017 vaatemallistosta 10 % oli valmistettu luomupuuvillasta tai lyocellista. Tänä keväänä osuus on jo 30 prosenttia. Vastuullisten materiaalien osuus vaihtelee merkeittäin. Kevään 2018 mallistoissa Bodyguardin miesten vaatteista yli puolet tuotteista on tehty luomupuuvillasta. NOOM:in naistenvaatteista 28 % on valmistettu vastuullisista materiaaleista ja cut & pret:illä osuus on 13 %. Vastuullisia materiaaleja käytetään paljon myös lasten vaatteissa. Yli kolmasosa Bogin, BEL:in ja Cube Co:n tämän kevään valikoimasta on luontoa vähemmän kuormittavaa materiaalia. Tavoitteemme on suosia ympäristöystävällisiä materiaaleja yhä enemmän myös tulevaisuudessa.

 

Lue lisää luomupuuvillasta ja ekologisesta lyocell-muuntokuidusta syksyllä julkaistusta artikkelista: Stockmannin omat merkit tarjoavat vastuullisia valintoja

Kaappiin jäävä vaate ei ole vastuullinen valinta

Vaikka Stockmannin Design Studiolla inspiraatiota otetaan kansainvälisestä muodin maailmasta, suunnitellaan kaikki vaatteet suomalaisille sopiviksi. Mitoitukseen kiinnitetään paljon huomiota. Koon kasvaessa malliin ei vain tuoda väljyyttä, vaan vaate tehdään joka koossa istuvaksi esimerkiksi muotolaskoksilla ja haarakoukuilla. Erityisesti turvallisuusstandardien mukaisia lastenvaatemallistoja suunnitellessa otetaan huomioon kaikki vaatteiden yksityiskohdat ja se, että mitoituksessa annetaan tilaa liikkeelle. Istuva ja mukava vaate on vastuullisuusteko sinänsä, kun vaate pääsee aktiivikäyttöön eikä unohdu kaappiin.

 

Mikäli vaatteen sopivuus vielä kuitenkin kaipaa pientä viilausta, asia korjaantuu helposti ja ekologisesti ompelupalvelussa. First- ja Exclusive-kanta-asiakkaille ilmainen hameenhelmojen ja lahkeiden pidennys tai lyhennys kuuluvat kanta-asiakasetuihin. Jos puolestaan tuntuu, että apu ei olisi pahitteeksi juuri sinulle sopivien vaatteiden etsinnässä, on muotipalvelu apunasi. Muotineuvojamme auttavat sinua tekemään harkittuja vaatevalintoja, jotta vältyt virheostoksilta ja niiden ympäristövaikutuksilta.

Ajattomia kuoseja ja helposti yhdisteltäviä värejä

Myös väri- ja kuosisuunnittelu ovat tärkeässä roolissa osana merkkien kestävyysajattelua, ja vaatteet tehdään visuaalisestikin kestämään aikaa. Mallistojen perusideana on luoda vahva pohja pitkäikäiselle ja käytännölliselle vaatekaapille. Mallistojen värit luodaan niin, että eri sesonkien värejä on helppo yhdistellä. Näin vaatekaapissasi on aina toimivia luottovaatteita.

 

Esimerkiksi cut & pretin kevään 2018 mallistossa on useita suomalaisen kuosisuunnittelija Tanja Vallan suunnittelemia printtejä. Valta on suunnitellut kuoseja myös esimerkiksi Nansolle ja Finlaysonille sekä aasialaisille brändeille Yuwa Shortenille ja Kageyamalle. Vallan kuosit vaihtelevat pelkistetystä minimalismista rouheisiin mustetöihin ja värikkäisiin kukkiin.

Laadukas vaate mahdollistaa myös useamman käyttäjän. Kun koet, että vaate on palvellut sinua riittävästi, voit jakaa ilon kierrättämällä. Käytettyjen merkkivaatteiden verkkokauppa Emmy ottaa puolestasi myyntiin kaikki Stockmannin omien merkkien vaatteet. Emmyn keräyslaatikoita on jokaisella Stockmannilla tai sen läheisyydessä ja saat 10 % lisää myyntituottoosi, kun lunastat sen Stockmann-lahjakorttina.