Muoti  — 19.6.2023

Tyylikkäänä kesään – miesten kesämuotia moneen tilanteeseen

Kesällä pukeutuminen saa olla mahdollisimman vaivatonta, jotta aurinkoisia hetkiä ei tarvitse tuhlata peilin edessä pähkäilyyn. Kun hankit vaatekaappiisi muutaman ennalta mietityn kokonaisuuden, olet hetkessä valmis astumaan ovesta ulos – nyt ja tulevina kesinä. Poimi tästä vinkit neljään eri tyyliin ja tilanteeseen!

1. Huolettoman huolitellusti töissä ja aftereilla

Harva pystyy lomailemaan läpi kesän, joten kesäpuvustoakaan ei kannata koota pelkkien havaijipaitojen ja rantasandaalien varaan.

 

Kesällä kaikista muodollisimmat työvaatteet, kuten tummasävyiset puvut, voi kuitenkin jättää kaappiin ja pukeutua sen sijaan huolettoman huolitellusti vaikkapa puuvillaisiin chinoihin ja kevyeen kauluspaitaan, josta voi after workeille suunnatessa vielä kääräistä hihat ja avata pari ylintä nappia.

 

Vaatteissa viileän vaaleat sävyt, kuten siniharmaa, pehmeä beige ja salvianvihreä näyttävät hienostuneelta, kun taas asusteissa esimerkiksi konjakinruskea nahka on sekä kesäinen että ikityylikäs valinta. Kesäisen rentoa ilmettä työtyyliin tuovat myös tennarit, mutta toimistokäyttöön on varminta valita melko klassinen ja minimalistinen malli.

2. Klassisen tyylikkäästi kaupungilla

Kaupungissa lomailevan luottoasu saa olla mukava ja vilpoinen yllä, mutta silti ilmeeltään tarpeeksi siisti, jotta voit poiketa kesälounaalle fiinimmänkin ravintolan terassille tai piipahtaa vaikka taidegalleriassa.

 

Shortsit sopivat hyvin myös kesäiseen kaupunkityyliin, kunhan ostoksilla kiinnittää hieman huomiota materiaaliin, istuvuuteen ja lahkeenmittaan. Valitse kaupunkikäyttöön esimerkiksi ryhdikkäästä kankaasta valmistetut, kevyesti vartaloa myötäilevät shortsit, joiden lahje päättyy juuri polven yläpuolelle.

 

Vaivattoman tyylikäs kaupunkiasu syntyy, kun yhdistät shortseihin klassisen pikeepaidan, joka on kauluksen ansiosta tavallista t-paitaa ryhdikkäämpi ilmeeltään, mutta silti mukava ja hengittävä valinta myös hellepäiviin. Erityisen ajankohtaisia ovat tänä kesänä pikeepaidan neulotut versiot, jotka tuovat asuun hienostuneen tuulahduksen italiasta.

 

Kokonaisuus pysyy harmonisena, kun suosit vaatevalinnoissa klassisia sävyjä sekä hillittyjä kuoseja ja viimeistelet tyylisi ajattomilla asusteilla, kuten mukavilla espadrilloilla ja kilpikonnakuvioisilla aurinkolaseilla.

3. Sporttisesti kentällä ja sen laidalla

Urheilumuodista ammentava athleisure-tyyli on täydellinen valinta aktiiviseen kesäpäivään, johon kuuluu esimerkiksi frisbeegolfia, padelia, pyöräretki tai rentoja puistopelejä jälkipuinteineen.

 

Jos haluat pelata varman päälle ja kerätä tyylipisteet myös kentän laidalla, suosi vaatteissa kapeaa siluettia, simppeleitä leikkauksia ja neutraaleja perusvärejä. Kun säästät sporttimuodin energiset huomiovärit vain asusteisiin, et näytä terassillakaan siltä, että karkasit sinne kesken juoksulenkin.

 

Tyylikkään sporttilookin viimeistelevät tietysti trendikkäät sneakerit, joilla on helppo tuoda rennon urheilullista ilmettä asuun kuin asuun. Hellesäällä mukavimmat sneakerit ovat mahdollisimman kevyet ja ilmavat, joten valitse kesäkäyttöön esimerkiksi hengittävällä verkkokangaspäällisellä varustettu pari.

4. Rennosti rannalla

Rento rantapäivä on loistotilaisuus unohtaa arkailu ja ottaa käyttöön myös kesävaatteiden kirkkaimmat värit ja kreiseimmät kuviot.

 

Esimerkiksi värikäs kuosipaita on täydellinen valinta rannalle, sillä se tekee tyylistä hetkessä kesäisen, mutta ilahduttaa myös käytännöllisyydellään: kirjavan kuvion seasta eivät erotu sen enempää pienet hikilaikut kuin jäätelötahratkaan.

 

Auringon alla vietettävän päivän tärkein asuste on paahteelta suojaava hattu. Muotitietoinen valitsee tänä kesänä baseball-lippiksen ja vaihtaa rantasandaalit vaellushenkisiin remmisandaaleihin, jotka pysyvät paremmin mukana menossa aktiivisemmankin rantapäivän ajan.