Stockmanns företagssanering

Bästa kund

Året 2020 lider mot sitt slut och vi längtar till jul mera än på många år. Detta år har varit mycket händelserikt. På våren ansökte vi om företagssanering på grund av coronapandemin och förslaget till saneringsprogram har lämnats in till Helsingfors tingsrätt idag. Stockmanns dagliga verksamhet fortsätter normalt och förutsättningarna för en lönsam verksamhet existerar. Vi tror starkt på företagets framtid och betjänar våra kunder med samma höga standard som tidigare. Tilläggsinformation hittar ni på våra nätsidor, där ni kan bekanta er med vårt pressmeddelande 14.12.

Hos oss på Stockmann är julhandeln nu i fullt fläng. Sagofönstren gläder barn i Helsingfors, Åbo och Tammerfors. Julgubben besöker våra varuhus på veckosluten och varuhusen visar upp sitt bästa lyster.

Vi har samlat ihop hundratals gåvoidéer med vilka ni kan bekanta er i MyStockmann Magazine-jultidningen, nätbutiken och Stockmanns sociala medier. Vår personal hjälper gärna med att hitta den lämpliga gåvan till nära och kära.

Under undantagstiden har vi i synnerhet satsat på säkerheten i våra varuhus och erbjuder automater med handsprit och har satt upp plexiglas vid kassorna. Vi rekommenderar starkt användning av ansiktsmask såväl för vår personal som för våra kunder. För att underlätta shoppandet i varuhusen har vi lanserat en drive in-tjänst som möjliggör shopping utan närkontakter. Även många andra av våra tjänster kan användas på distans.

Inför jul tänker vi på de finländare för vilka det gångna året har varit utmanande. I varuhusen och i nätbutiken kan man delta i Rädda Barnen rf:s insamling till förmån för mindre bemedlade barnfamiljer. På varuhusens trädgårdsavdelningar kan man åter delta Kotona Asuen Seniorihoivas insamling av julblommor. Några veckor sedan levererade vi kaffe och kaka till 40 åldringar för att fira Helsingforsvaruhusets 90-åriga historia.

Speciellt vill vi tacka er bästa stamkunder, som har understött oss under det gångna året. Tillsammans med personalen har vi gjort noggrant arbete för att uppdatera vår strategi och utveckla vårt enastående sortiment och vår fina service. Vårt centrala mål har varit att bygga upp och lansera vår förnyade nätbutik i oktober.

Våra varuhus betjänar som vanligt även på julafton, varefter vi vilar en stund före rean som börjar under mellandagarna. Vår nätbutik betjänar normalt dygnet runt – även under jul. Vi önskar er välkomna att shoppa i en trygg miljö under jultiden och nästa år.

Med vänlig hälsning,

Jari Latvanen
verkställande direktör
Stockmann Oyj Abp