Muoti  — 28.6.2022

Kolme syytä pukeutua pellavaan – viileät luottovaatteet miehelle

Kevyt ja ilmava pellavavaate on paras ystäväsi kesäkuumalla. Monipuolinen pellava taipuu niin rentoihin lomavaatteisiin kuin kesäkuukausien työ- ja juhlapukeutumiseenkin. Katso tästä kolme syytä pukeutua pellavaan ja poimi viileät luottovaatteet hellepäiviin.

1. Kuumakallen kaveri

Jo muinaisen Egyptin faaraot sen tiesivät: pellava on paras materiaali kuumiin keleihin. Keveä ja ilmava luonnonmateriaali hengittää ja tuntuu kesähelteelläkin vilpoisalta ihoa vasten. Pellava imee tehokkaasti kosteutta, mutta kuivuu nopeasti, joten helteestä ja hikoilusta huolimatta esimerkiksi pitkähihainen pellavapaita tuntuu yllä miellyttävältä, eikä nihkeältä, kuten vaikkapa puuvilla. Jos kaipaat mahdollisimman vilpoisaa paitaa, valitse väljästi istuva malli, vaalea väri ja ohuehko kangas.

2. Laiskurin luottomateriaali

Rypistyvyys on pellavakankaalle tyypillistä, joten päivän mittaan pellavavaatteeseen ilmestyy väistämättä käyttöryppyjä. Ne kannattaa ottaa vastaan yhtä rennosti kuin omaan silmäkulmaankin ilmestyvät: osana omistajansa luonnollista charmia. Juuri rouhea, eläväinen tekstuuri ryppyineen nimittäin antaa pellavalle rennon ilmeen, joka tuo tyyliin kesäistä huolettomuutta ja vaivatonta tyylikkyyttä.

 

Pukeutumalla kesäjuhlissa tai työtilaisuuksissa pellavapukuun tai -bleiseriin villakankaisen version sijaan, on helppoa välttää sekä tukala olo että turhan jäykkä ja muodollinen vaikutelma, mutta näyttää silti puetulta ja huolitellulta.

3. Vastuullisempi valinta

Pellava pärjää hyvin myös materiaalien vastuullisuusvertailussa ja päihittää kirkkaasti esimerkiksi vesi- ja lannoitesyöppönä tunnetun puuvillan. Pellavan viljely nimittäin ei vaadi juurikaan keinokastelua tai kemikaaleja, sillä karuihin oloihin tottuneena se kasvaa lähes pelkästään sadeveden voimin. Lisäksi pellava on kestävä materiaali, joka vain paranee pesu- ja käyttökertojen myötä. Hyvällä hoidolla laadukas pellavavaate palveleekin myös monina tulevina kesinä.

Pellavapaita kahdella tyylillä

Kevyt ja hengittävä pellavapaita on kesävaatekaapin kulmakivi, joka näyttää rennon tyylikkäältä, tuntuu yllä miellyttävältä ja yhdistyy luontevasti niin shortseihin, chinoihin kuin farkkuihinkin. Viileämpänä kesäpäivänä pellavapaidan päälle voi pukea bleiserin, neuleen tai rennon paitatakin.

HUOLITELTU & KLASSINEN

RENTO & MODERNI