Muoti  — 17.5.2024

Pikkutakki kolmella tyylillä

Pikkutakki on varma valinta, kun kaipaat siistiä, mutta pukua rennompaa asua töihin, juhlaan tai vapaalle. Vinkkiemme avulla löydät istuvan pikkutakin ja stailaat sen moneen menoon.

Pikkutakki antaa ryhtiä tyylille ja tekee ilmeestä siistin, mutta on pukua epämuodollisempi ja monikäyttöisempikin, sillä housuja ja asusteita vaihtamalla sen ilme muuntuu huolitellusta rennoksi. Eri tavoin stailattuna pikkutakki taipuu niin työkäyttöön, siistiin vapaa-ajan pukeutumiseen kuin epämuodollisiin juhlatilaisuuksiinkin.

Panosta hyvin istuvaan pikkutakkiin

Oli kyseessä pikkutakki tai puvuntakki sen pitää istua. Laadukas ja moitteettomasti istuva pikkutakki on metsästyksen ja satsauksen arvoinen, sillä muunneltavuutensa ansiosta sille kertyy helposti pukua enemmän käyttökertoja. Ajattomaan pikkutakkiin on helppo yhdistää niin ylä- ja alaosia kuin asusteitakin.

 

Tarkasta pikkutakkia sovittaessasi ainakin, että seuraavat viisi asiaa ovat kohdillaan:

 

1. Pikkutakki istuu harteilta oikein, kun takin hiha alkaa samasta kohdasta kuin käsivartesi. Pikkutakki on liian iso, jos takin hihasauma ja olkapehmuste ylittävät reippaasti oman olkalinjasi eli valahtavat käsivarren puolelle.

 

2. Pikkutakki on sopivan väljä, kun kiinni napitetun takin ja kauluspaidan väliin jää noin 5 cm ilmaa. Nappien kohdalle tai takin selkäpuolelle muodostuvat vaakasuuntaiset rypyt kertovat takin olevan liian pieni tai väärän mallinen.

 

3. Pikkutakissa on pystyttävä liikkumaan ilman, että saumat joutuvat koville. Kokeile pystytkö halaamaan ja heiluttelemaan käsiäsi pikkutakki päällä. Koko takin ei ole tarkoitus nousta mukana, kun nostat käsiäsi. Jos tilanne ei parane kokoa vaihtamalla, vaihda mallia.

 

4. Pikkutakki on oikean mittainen, kun sen helma päättyy suunnilleen rystystesi kohdalle, kun seisot suorana nyrkkiin puristetut kädet suorana sivuillasi.

 

5. Pikkutakin hihanpituus on sopiva, kun takin alle puetun kauluspaidan hihasta jää näkyviin noin 1 cm:n, kun paidanhiha päättyy peukalon tyveen.

 

Vinkki! Voit teettää täydellisesti istuvan pikkutakin omien mittojesi mukaan Stockmannin mittavaatepalvelussa. Lue lisää.

Pikkutakki kolmella tyylillä

Kun sopiva pikkutakki on löytynyt, voi sen ympärille muodostaa erilaisia asukokonaisuuksia kauluspaitoja, housuja, asusteita ja kenkiä vaihtamalla. Katso alta vinkit kolmeen kesäiseen tyyliin ja valitse suosikkisi!

1. Klassikot kesäisesti

Kun sopiva pikkutakki on löytynyt, voi sen ympärille muodostaa erilaisia asukokonaisuuksia kauluspaitoja, housuja, asusteita ja kenkiä vaihtamalla. Istuvat housut luovat yhdessä bleiserin kanssa huolitellun ja siistin ilmeen. Tyylikkäät chinot ja klassiset farkut ovat varma vaihtoehto etenkin vähemmän muodollisiin tapaamisiin ja vapaa-aikaan. Pue bleiseri huolettoman kesäisesti esimerkiksi yhdistämällä se vaikkapa vaaleanruskeisiin housuihin, pellavaiseen kauluspaitaan ja klassisiin purjehduskenkiin.

2. Ripaus preppy-tyyliä

Kiinnostavat asusteet viimeistelevät kokonaisuuden. Solmio, taskuliina, rannekello tai kalvosinnapit tekevät asusta hetkessä huolitellumman, kun taas lippis tuo tyyliin ripauksen rentoa urheilullisuutta. Valitse asusteisiin värejä, jotka täydentävät takin sävyä tai tuovat siihen kontrastia. Tasapainoinen ja harmoninen kokonaisuus toimii aina, mutta erilaisia elementtejä rohkeasti yhdistelemällä saat tuotua asuun lisää persoonallisuutta. Amerikkalaista preppy-tyyliä henkivä asukokonaisuus syntyy, kun tummansiniseen pikkutakkiin yhdistelee perus- ja pastellivärejä, raitakuosia ja klassisia asusteita.

3. Rennosti shortseissa

Pikkutakki taipuu myös rennompaan kesätyyliin, kun siihen yhdistää shortsit. Varmin valinta pikkutakin kaveriksi ovat klassiset, suoralahkeiset shortsit, joiden lahje yltää lähes polveen. Kauluspaidan voi korvata vaikkapa siistillä pikeepaidalla. Laadukas ja miellyttävä materiaali, kuten puuvilla tai pellava tuntuu mukavalta yllä helteelläkin ja kestää käyttöä. Valkoisen, sinisen ja harmaan sävyt sopivat hyvin yhteen. Sporttiset tennarit viimeistelevät mutkattoman tyylin, joka sopii niin kesäpäivään kaupungilla kuin after workeille.