Muoti  — 1.3.2021

Mies, näin puet pikkutakin

Kauluspaita, puku ja solmio ovat aina tyylikäs setti, mutta pelkkä pikkutakkikin antaa bisnestyylille ryhtiä. Näillä vinkeillä asustat bleiserin astetta nuorekkaammin.

James Dean oli oikeassa – t-paita toimii aina

Valkoinen t-paita on tyylikkään ja trendikkään pukeutumisen perusta. Edelleen. Se saa – ja on jopa suotavaa – näkyä neuleen tai svetarin alta.

 

Mikä tahansa valkoinen t-paita ei kuitenkaan käy, vaan panosta siinäkin laatuun. Se maksaa kyllä itsensä takaisin. Laadukkaan t-paidan tunnistat siitä, että se on valmistettu napakasta mutta joustavasta kankaasta. Tee seuraava testi ennen lompakkosi esiin kaivamista: rutista t-paitaa nyrkissä. Jos se rypistyy selvästi, trikoo on huonolaatuista puuvillaa, jolloin paita ei pelkästään rypisty mutta myös nyppyyntyy helpommin käytössä. Tarkista lisäksi, että saumat ovat suorat. Jos ne ovat jo nyt hiukan kierot, ne kiertyvät pesussa entisestään. Myös kanttausten pitää olla napakat, nimittäin löysät löystyvät pesussa lisää.

Pehmennä neuleella

Neuleen ja pikkutakin yhdistelmä on toimiva ja tyylikäs kombo niin paukkupakkasissa villakangastakin alla kuin lempeämmissä säissä sellaisenaan.

 

Jos olet kuumaverinen, korvaa neule svetarilla.

 

Mitä väreihin tulee, harmaa toimii neuleissa ja collegepaidoissa aina. Jos se tuntuu turhan pliisulta valinnalta, pue yllesi kirjoneule. Graafiset kuviot tuovat kokonaisuuteen särmää. Jos taas suosit yksivärisiä paitoja, poimi sävy trendiväreistä; neule voi mukailla maanläheisiä sävyjä tai olla piristävän punainen.

Ole virallisesti mukava

Koska pikkutakki antaa bisneslookillekin sopivan ripauksen virallista ilmettä ja tarpeellista ryhtiä, voivat housut olla rennot ja mukavat. Chinot ovat aina hyvä, joskin paukkupakkasilla hiukan viileä vaihtoehto.

 

Farkut eivät mene koskaan pois muodista. Vain mallit ja pesut vaihtuvat.

Panosta pikkuisen takkiin

Oli kyseessä pikkutakki tai puvuntakki sen pitää istua. Jos et raaski teettää takkia mittatilaustyönä, katso että seuraavat asiat ovat kohdillaan:

 

  • Oma olkapääsi ja puvun olkapää ovat samassa kohtaa. Jos bleiserin olkapehmuste ylittää reippaasti oman olkalinjasi, takki on liian iso.
  • Kokeile pystytkö halaamaan takki päällä ilman, että saumat repeävät. Jos et pysty liikkumaan bleiseri päällä, kokeile isompaa kokoa tai vaihda mallia.
  • Pyöriikö takki päälläsi? Takin on tarkoitus istua napakasti silloinkin kun sinä liikut. Liian liikkuvan bleiserin käsiaukot ovat yleensä turhan suuret tai liian alhaalla. Jos tilanne ei parane kokoa vaihtamalla, vaihda mallia.

 

 

 

 

 

 

piristä asuasi sukilla

Usko pois, sukat ovat uusi solmio. Muu asu voi olla hillityn hallittu, kunhan lahkeiden alta vilkkuvat sukat eivät ole. Eripariset sukat olivat vähän aikaa sitten todella kova juttu. Eivät ne ole huonot nytkään ja helpottavat torkutettuja arkiaamuja huomattavasti, kun sinun ei tarvitse aamuhämärissä löytää mätsäävää settiä. Trendikkäin panostaa kuitenkin  nyt kuvioihin ja kirkkaisiin väreihin. Mitä räväkämpää sitä parempi.

 

Anna tyylille kenkää ja vyötä

Viimeistele tyyli kengillä ja vyöllä. Konjakinvärinen nahka on turvallinen ja tyylikäs vaihtoehto ja sopii kaiken kanssa.

 

Valkoiset tennarit ovat nyt muodikkaammat kuin koskaan, mutta muista että ollakseen tyylikkäät, niiden pitää tosiaan olla puhtaan valkoiset.