Muoti  — 3.6.2023

Villit & vallattomat – lasten veikeä kesämuoti

Yksinkertaisuus saa väistyä, kun lasten kesämuodissa leikitellään rohkeasti kuoseilla ja kuvioilla. Onko suosikkisi raikas seilorityyli, maanläheinen safarimuoti vai menneiltä vuosikymmeniltä ammentava maalaisromantiikka?

Raikkaita värejä rannalle

Kesäiset rantaleikit kuuluvat lasten lomahetkiin. Veikeät värit ja leikkisät kuviot ovat lasten rantamuodissa aina varma valinta. Anna lapsen lempivärien ja -kuvioiden näkyä uima-asussa, mutta valitse malli niin, että siinä on mahdollisimman mukava temmeltää. Mikäli lapsesi on erityisen herkkä auringolle tai aurinkovoiteen levitys aiheuttaa päänvaivaa, valitse uima-asu, joka suojaa kädet sekä niskan.

 

Rantapäiviä varten on tärkeää pakata mukaan auringolta suojaava hattu tai huivi. Pidä huoli, että myös niska suojataan auringonsäteiltä päähineellä sekä aurinkovoiteella. Uimatossut suojaavat pienokaistasi niin kuumalta hiekalta kuin liukastumiselta uima-altaalla. Muista myös hiekka- ja rantalelut, jotka kruunaavat hellepäivien vesileikit!

Ohoi, kesää näkyvissä!

Suuntaatteko veneilemään, risteilylle tai päiväretkelle lähisaaristoon? Suloinen seilorityyli kruunaa aaltojen äärellä vietetyn kesäpäivän. Merihenkisen tyylin peruspilarit ovat sininen, valkoinen sekä raitakuosi. Myös punaiset yksityiskohdat sekä erilaiset ankkuri-, vene- ja kalakuviot kuuluvat merelliseen tyyliin.

 

Viimeistele kesäpäivän tyyli asusteilla, jotka takaavat hauskat ja huolettomat leikkihetket. Sujauta jalkaan mukavat sekä tukevat sandaalit, jotka eivät tipahda leikin lomassa. Suojaa silmät tyylikkäillä aurinkolaseilla lapsen lempisävyssä. Mikäli pikkumeripoika tai -tyttö viettää aikaa rannan tuntumassa tai vesilätäköissä, on hyvä varautua myös vedenpitävillä kengillä.

Maalaisromantiikkaa ja röyhelöitä

Maalaisromantiikasta inspiroitunut tyyli vie kesäisille kukkakedoille sekä menneen ajan maalaisidylliin ja nostalgiseen tunnelmaan. Tyyliin kuuluvat romanttiset kukkakuosit ja klassinen gingham-ruutu, hempeät ja murretut sävyt sekä suloiset röyhelöt, jotka tuovat arkisiinkin asuihin elävyyttä ja hauskuutta.

 

Maalaisromanttisen tyylin ja kuumien kesäpäivien ykkösmateriaali on hengittävä pellava. Pellava myös kuivuu nopeasti, mikäli vesileikit pääsevät kastelemaan vaatteet. Viimeistele kesäinen tyyli suloisella lierihatulla, joka myös suojaa auringolta pihajuhlissa ja piknikillä.

Savannin sävyjä

Safarivaikutteinen tyyli pukee pieniä tutkimusretkeilijöitä. Hiekanruskea ja murretut vihreät ovat tämän tyylin kulmakivi. Luonnonvalkoinen, terrakotta, sinapinkeltainen ja muut maanläheiset sävyt tuovat lisäväriä safarityyliin. Piristä maanläheisiä sävyjä myös eläinaiheisilla printeillä ja veikeillä yksityiskohdilla.

 

Luonnonsävyisten vaatteiden etuna on käytännöllisyys: hiekkaleikkien jäljet eivät saman sävyisissä vaatteissa pääse erottumaan, ja asu näyttää siistiltä pidempään. Suosi kuitenkin kesävaatteissa materiaaleja, jotka on helppo pestä, jolloin voit antaa lapsesi nauttia kesän leikeistä huoletta (ja säästyt myös itse turhalta pyykinpesulta).