Muoti  — 18.5.2021

Villit & vallattomat – lasten veikeä kesämuoti

Hiekkaranta ja vesileikit - kesä on täynnä ikimuistoisia seikkailuita.

Reippaat röyhelöt

Kuumina kesäpäivinä on ihana pujahtaa hulmuavaan mekkoon tai kevyihin pellavahousuihin. Pellava on hengittävä materiaali, joka myös kuivuu nopeasti, mikäli vesileikit pääsevät kastelemaan vaatteet.

 

Hempeät röyhelöt tuovat arkisiinkin asuihin elävyyttä ja hauskuutta. Yhdistele röyhelöt vaikka kesän ikitrendikkääseen gingham-kuosiin Kesän kynnyksellä löydät gingham-kuosissa niin huosuja kuin mekkojakin. Valitse suosikkisi ja yhdistele kuosia klassisiin kesäasusteisiin. Viimeistele kesäinen tyyli suloisella olkihatulla, joka myös suojaa auringolta pihaleikeissä ja piknikillä.

Rennosti rannalla

Suuntaa rannalle veikeissä väreissä! Erilaiset kuviot ja värit ovat lasten muodissa aina varma valinta. Anna lapsen maailman näkyä vaatteissa ja asusteissa. Uima-asuja löytyy monenlaisissa kuvioissa ja väreissä. Myös uima-asumalleja on monia. Mikäli lapsesi on erityisen herkkä auringolle tai aurinkovoiteen levitys aiheuttaa päänvaivaa, valitse uima-asu, joka suojaa kädet sekä niskan. Uimatossut suojaavat pienokaistasi niin kuumalta hiekalta kuin liukastumiselta uima-altaalla .

 

Rantapäiviä varten on tärkeää pakata mukaan auringolta suojaava hattu tai huivi. Pidä huoli, että myös niska suojataan auringonsäteiltä päähineellä sekä aurinkovoiteella. Uinnin jälkeen tulee monesti vilu ja silloin onkin ihana pujahtaa lämpimään kylpytakkiin.

Temmellä maanläheisissä sävyissä

Maanläheiset ja safarivaikutteiset sävyt ovat joka kesä yhtä trendikkäät. Hiekan sekä maastonvihreät sävyt ovat tämän tyylin kulmakivi. Luonnonvalkoinen, terrakotan punainen sekä sinapinkeltainen ovat mainio keino tuoda lisäväriä safarityyliin. Piristä maanläheisiä sävyjä myös veikeillä printeillä ja yksityiskohdilla.

 

Luonnonsävyisten vaatteiden etuna on myös käytännöllisyys: hiekkaleikkien jäljet eivät saman sävyisissä vaatteissa pääse erottumaan ja asu näyttää siistiltä pidempään. Suosi kuitenkin kesävaatteissa materiaaleja, jotka on helppo ja vaivaton pestä, jolloin voit antaa lapsesi nauttia kesän leikeistä huoletta (ja säästyt myös itse turhalta pyykinpesulta).

Ohoi, kesää näkyvissä!

Raidat ja merihenkiset kuosit ovat kesäisin aina tyylikäs valinta. Merihenkisen tyylin peruspilarit ovat sininen, valkoinen sekä raitaprintti. Yhdistele sinivalkoiseen punaisia yksityiskohtia viimeistelläksesi tyylin. Merellistä tyyliä koristavat myös erilaiset ankkuri-, vene- ja kalakuosit. Mikäli pikkumeripoika tai -tyttö viettää aikaa rannan tuntumassa tai vesilätäköissä, on hyvä varautua myös kumisaappailla

 

Viimeistele kesäpäivän tyyli asusteilla, jotka takaavat hauskat ja huolettomat leikkihetket. Pujauta jalkaan mukavat sekä tukevat sandaalit, jotka eivät tipahda leikin lomassa. Suojaa silmät tyylikkäillä aurinkolaseilla lapsen lempisävyssä.