Muoti  — 1.12.2017

Lahjaopas: 6 ideaa laukkulahjan valintaan

Klassikkomerkki, ajaton malli ja näppärä koko. Näistä ominaisuuksista tunnistat joulun toivotuimman laukkulahjan.

Ajattomuus ja ekologisuus

Etsitkö lahjaa ihmiselle, joka arvostaa vastuullista muotia? Kotimaisen MOIMOIn salkku on tehty kasviparkitusta lehmännahasta. Ekologisesti käsitelty nahka tummenee ajan saatossa kauniisti, ja sitä voi hoitaa esimerkiksi mehiläisvahalla. Arvokkaasti ikääntyvän materiaalin lisäksi salkulle antavat charmia ajaton malli ja kätevä koko. Laukkuun mahtuu tabletti tai A5-kokoinen muistikirja.

 Kotimaisen MOIMOIn salkku on tehty kasviparkitusta lehmännahasta.
MOIMOI Monosatchel-nahkalaukku 289,-

Sopiva koko

Toimivan laukun tunnistaa siitä, että kaikki tarpeellinen mahtuu mukaan, mutta omaisuutta ei tarvitse etsiä kassin uumenista. Sen kokoisia laukkuja on kuitenkin yllättävän vaikea löytää. Luottolaukkujen kestonimi Michael Kors tietää, mitä toimivalta yksilöltä vaaditaan. Näppärä koko ja kätevä olkahihna päivittävät klassisen muotoilun. Mercer Crossbody -laukkuun mahtuu avainten, puhelimen, lompakon lisäksi myös meikkipussi tai kalenteri.

 Kun laukku on trendikkäästi metallin sävyinen, asu ei kaipaa muita koruja.

MICHAEL MICHAEL KORS Mercer MD Messenger-nahkalaukku 250,-
MICHAEL MICHAEL KORS Mercer MD Messenger-nahkalaukku 250,-

Klassikkomerkki

Pitkä historia on usein laadun tae. Klassikkomerkkien valmistajat tietävät, kuinka nahkaa käsitellään. Amerikkalainen Coach aloitti toimintansa vuonna 1941 perheyrityksenä, ja aluksi nahka-asusteet valmistettiin käsin. Coachin konjakinruskeassa Edie-laukussa kiteytyy klassinen kauneus: pehmeä nahka patinoituu arvokkaasti, ja mallissa on sopivassa suhteessa naisellisuutta ja yksinkertaisuutta.

COACH Turnlock Edie -nahkalaukku 459,-
COACH Turnlock Edie -nahkalaukku 459,-

Muodikas malli

Mansur Gavrielin Bucket Bag -laukusta tuli muutama vuosi sitten hitti. Säkkimäisestä muodosta ovat sittemmin innostuneet muutkin merkit, ja bucketista on tullut yksi viime vuosien suosituimmista laukkumalleista. Se ei ole ihme. Simppelin näköinen kassi näyttää samaan aikaan huolitellulta ja rennolta, ja sinne mahtuu hyvin tavaraa. MOIMOIn suklaanruskeaa bucket-nahkalaukkua voi käyttää myös reppuna.

MOIMOI Marilin-nahkalaukku 299,-
MOIMOI Marilin-nahkalaukku 299,-

Metallinhohto

Laukun ei tarvitse olla aina musta tai ruskea. Kun laukku on trendikkäästi metallin sävyinen, asu ei kaipaa muita koruja. Kultainen tai hopeinen laukku on myös yllättävän monikäyttöinen. Sen voi yhdistää huoletta klassisen sävyisiin asusteisiin, kuten ruskeisiin tai mustiin kenkiin.

TED BAKER hopeinen laukku 179,-
TED BAKER Darwina Tassel Trim Camera Bag laukku 179,-
COCCINELLE korttikotelo 39,90