Koti  — 20.11.2023

Luo joulusisustus hiljalleen – tuo väriä ja valoa kotiin askel kerrallaan

Unohda suorittaminen, hössöttäminen ja stressaaminen ja rakenna joulusisustus kotiin pikkuhiljaa, joulunodotuksesta läpi syksyn kiireettä nautiskellen.

Joulunodotus tuo iloa syksyyn, ja joulusisustuskin saa rakentua kotiin verkalleen, pimeimpään vuodenaikaan väriä ja valoa tuoden.

 

Ensimmäiset askeleet kohti joulua koti voi ottaa jo alkusyksystä, kun illat alkavat jälleen tummua ja sää viiletä. Silloin on aika täydentää kynttilävarastot, taikoa sohvasta pehmeä pesä peitoilla ja tyynyillä sekä täyttää kodin kaunein maljakko kauden kukilla.

 

Lähempänä aattoa taianomainen joulutunnelma saa sitten vallata kodin jokaista nurkkaa myöten, kun ikkunoihin ripustetaan paperitähdet, ovi koristetaan joulukranssilla ja esiin nostetaan rakkaimmat joulukoristeet.

Luo tunnelmaa kynttilöillä

Iittala-kynttilänjalat ja valaisin

Iittalan Nappula-kynttilänjalkojen messinkinen hohde tuo ripauksen juhlavaa säihkettä sisustukseen. Osta tästä >

Joulusisustukseen kuuluvat ehdottomasti kynttilät ja lyhdyt, jotka tuovat valonpilkahduksia keskelle kaamosta ja luovat tunnelmaa kotiin.

 

Kynttilät tarjoavat myös vaivattoman ja edullisen tavan vaihdella sisustuksen ilmettä: metallinhohtoiset kynttilät ja kynttilänjalat tuovat ylellistä juhlantuntua, punaiset kynttilät henkivät perinteistä joulutunnelmaa ja rykelmä karkkivärisiä kierrekynttilöitä toimii kodin leikkisänä väripilkkuna.

 

Joulunodotus alkaa toden teolla viimeistään ensimmäisestä adventista, jolloin perinteitä vaaliva sisustaja nostaa esiin tutun kynttelikön. Vaihtelunhaluinen sisustaja puolestaan kokoaa vaikkapa tarjottimelle joka vuosi erilaisen asetelman neljästä pöytäkynttilästä tai erilaisista kynttilänjaloista.

Tuo joulun värit kotiin tekstiileillä

Pentik

Pentikin Valssi-pöytäliinan tummanharmaalla pohjalla hehkuvat suuret, oranssin ja liilan sävyiset kukat, jotka luovat kattaukseen ja sisustukseen ylellistä ja juhlavaa tunnelmaa. Osta tästä >

Viilenevä sää kutsuu kaivamaan esiin lämpöä tuovat sisustustekstiilit, kuten pehmeät tyynyt ja viltit, jotka tuovat kotiin runsautta ja kutsuvan pesämäistä tunnelmaa.

 

Sisustustekstiileissä erityisen ajankohtaisia ovat syksyisestä metsästä poimitut sävyt, kuten havunvihreä, kaarnanruskea, puolukanpunainen ja okrankeltainen, jotka sopivat hyvin niin alkusyksyyn kuin joulunaikaankin.

 

Juhlavuutta joulusisustukseen tuovat ylelliset materiaalit, kuten silkki ja sametti, joissa syvät sävyt hohtavat erityisen kauniisti.

Täytä maljakko joulutunnelmalla

Artek Juhannustaika -maljakko

Artekin Juhannustaika-maljakko sopii kesäisestä nimestään huolimatta mainiosti myös joulunaikaan ja pukinkonttiin.

Näyttävä maljakko on joulusisustuksen moniottelija, joka ansaitsee paikan kodin paraatipaikalla alkusyksystä vuodenvaihteeseen. Myös maljakoissa on nyt väriä, eikä kaunista, värilasisista valmistettua maljakkoa tarvitse piilottaa kaappiin kukkien nuupahdettuakaan, vaan se saa komeilla sisustuksen katseenvangitsijana tyhjänäkin.

 

Maljakosta löytävät paikkansa erilaiset oksat, havut, heinät, kuivakukat sekä kausikukista kootut kimput, mutta joulusisustuksessa maljakolle voi keksiä luovasti myös muita käyttötarkoituksia. Esimerkiksi jouluvalot näyttävät kauniilta värilasin läpi tuikkiessaan, laakeaan maljakkoon voi istuttaa joulukukkia tai maljakon voi täyttää joulukoristeilla, karamelleilla tai vaikka kuivatuilla appelsiiniviipaleilla ja kanelitangoilla.

Viimeistele joulusisustus tuoksulla

Skandinavisk-tuoksukynttilä

Skandinavisk Skog -tuoksukynttilän rauhoittava tuoksua kuljettaa Pohjolan uljaisiin metsiin. Tuoksussa voi aistia muun muassa männynneulasia, kuusenkäpyjä, koivunmahlaa ja kieloa. Osta tästä >

Joulun tunnelma rakentuu tuoksuista, ja tutut tuoksut nostavat mieleen muistoja. Oikein valitulla tuoksulla voi myös vaikuttaa mielialaan ja luoda kotiin esimerkiksi levollisen ja rauhoittavan ilmapiirin.

 

Hemmottele aisteja viimeistelemällä joulusisustus tuoksukynttilällä, diffuuserilla tai vaikkapa kauden mukaan valitulla käsisaippualla. Jouluiseen sisustukseen sopivat erityisen hyvin metsäiset tai lämpimän mausteiset ja makeat tuoksut, joissa voi olla vaikkapa kardemummaa, kanelia ja vaniljaa.