Muoti  — 2.3.2022

Näin stailaat nahkaa –
klassikkomateriaalista on moneksi!

Poimi vinkit kevään tyylikkäimmän nahkalookin luomiseen!

Nahka – ikityylikäs klassikkomateriaali, joka taipuu moneen tyyliin.

 

Aidot nahkahousut, -hameet ja -mekot ovat aikaa kestävä sijoitus, joka toimii sesongista ja vuodesta toiseen. Laadukas pari kestää kanssasi pitkään, kun hoidat sitä hyvin ja rakkaudella.

Katso vinkkimme, miten yhdistellä nahkaa juuri sinun tyyliisi sopivaksi ja poimi helppo muistilista sekä tuotevinkit nahkavaatteiden hoitoon.

Pastellisävyjen pehmeyttä

Yhdistämällä nahkahousut pastellinsävyiseen bleiseriin, pehmennät asun ilmettä. Pastellisävyt ovat myös yksi kevään suurimmista trendeistä.

Laadukkaat loose fit -nahkahousut ovat mainio valinta, kun kaipaat vaihtelua farkuille. Rennon istuvuuden vuoksi housut ovat mukavat päällä ja helppo yhdistellä. Kokeile tuoda tyylisi ripaus 80-lukua yhdistämällä nahkahousut skarppiin bleiseriin sekä olkatoppauksilla kruunattuun t-paitaan.

 

Valkoiset nahkatennarit kruunaavat lookin. Jotta valkoiset tennarisi pysyvät hohtavina pitkään, muista suojata kengät ennen käyttöönottoa ja puhdista tahrat heti niiden ilmestyttyä.

Helmat hulmuten

Kevään kynnyksellä on ihana pujahtaa hulmuavaan hameeseen. Päivien ollessa vielä viileitä, midimittainen nahkahame on lämmin sekä pysyy paikallaan kovemmassakin kevätpuuskassa.

 

Nahkahame on erinomainen vakiovalinta vaatevalikoimaasi. Saat erilaisella stailauksella nahkahameen taipumaan konttorille sekä illanviettoonkin.

 

Viileät päivät ovat täydellinen syy pukea hameen kaveriksi lämmin pehmeä neule. Valitse yksisävyisen nahkahameen kanssa kuvioitu neule ja valitse asusteet neuleen sävyissä. Mustat nahkanilkkurit ovat monipuolinen klassikkojalkine, joka on tyylikäs vuodesta toiseen.

70-luvun sävyissä

Pukeutuessasi nahkaan päästä varpaisiin voi musta väri tuntua hieman jyrkältä vaihtoehdolta. Jos pehmeämmät sävyt ovat sinun juttusi, kokeile 70-luvun henkeä huokuvaa ruskeaa sävyä.

 

Yksisävyiseen asuun saat jännitystä pienillä yksityiskohdilla, kuten housujen paperipussi-vyötäröllä ja vyöllä.  Kokeile myös yhdistellä asusteita eri ruskean sävyissä ja materiaaleissa.

 

Kultaiset yksityiskohdat korostuvat kauniisti ruskean sävyn kanssa ja pelkistettyyn asuun voikin tuoda villimpiä asustevalintoja.

Kauneutta kontrasteilla

Ihonmyötäiset nahkalegginsit ovat mainio lisä vaatekaapin peruskattaukseen. Tämä malli on omiaan korkeavartisten saappaiden tai korkokenkien kera.

 

Yhdistelemällä erilaisia tekstuureja saat nahkatyyliin pehmeyttä ja rakennetta. Paksun pehmeän neuleen alta pilkahteleva pitsitoppi on suloinen yksityiskohta ja tuo asuusi flirttailevaa lempeyttä.

 

Korolliset mokkanahkasaappavat ovat tyylikkäät ja ajattomat niin työpäivään kuin illanivettoonkin. Tämä asu muuntautuukin neuleen riisumalla täydellisesti toimistolta after workeille tai kahvitreffeille.

Sävy sävyyn

Musta nahkamekko on helpon arkityylin pelastaja. Yksinkertaisen tyylikäs asu syntyy hetkessä, kun puet mekon kanssa mustat sukkahousut ja yhdistelet saman sävyn asusteisiin.

 

Mikäli kaipaat asuun veikeyttä, valitse kuvioidut korvakorut tai perusmustien sukkahousujen sijaan pilkullinen vaihtoehto.

 

Mustat nahkasaappaat paksulla pohjalla kukistavat niin loskan kuin kipeät jalat korkokenkien jäljiltä. Muista suojata nahkakengät huolellisesti ennen käyttöönottoa, jotta ne kestävät suurempienkin lätäköiden käsittelyssä.

 

Nahkavaatteiden hoito

Nahka on erittäin pitkäikäinen materiaali, kun siitä pitää hyvää huolta. Lue alta vinkit nahkavaatteiden ja -kenkien hoitoon.

 

1.Suojaa

Pitääksesi nahkavaatteet tai -kengät kauniina pitkään, on tärkeää suojata materiaali ennen käyttöönottoa ja säännöllisin väliajoin käyttöönoton jälkeen.

 

2.Tuuleta

Ensisijainen tapa pitää nahkavaate raikkaana, on tuulettaa sitä säännöllisesti.

 

3.Puhdista

Jos vaatteesi tai kenkäsi tahraantuvat, puhdista tahra välittömästi kuivalla tai hieman kostealla liinalla.

 

4.Pesula

Jos tahranpoisto ei tuotteelle tepsi, vie se pesulaan. Anna ammattilaisten huolehtia nahkavaatteen pesusta.

 

Muista! Puhtaana pitämisen lisäksi on tärkeää, että et päästä nahkatuotetta kuivumaan. Jos nahka pääsee kuivumaan voi se ajan saatossa  alkaa halkeilla. Kosteuta nahka säännöllisesti kevyellä lankilla, vahalla tai nahanhoitoaineella.