Muoti  — 4.5.2022

Kevätmuoti 2022 – inspiroidu kauden trendeistä

Tänä keväänä muodissa on nähtävissä väriä, leikittelyä ja halua satsata tyyliin sekä näyttävämpään pukeutumiseen. Asiantuntijamme Miian vinkeillä löydät suosikkisi kevään kuumimmista trendeistä.

Kevätmuoti 2022 on värikästä, inspiroivaa ja leikittelevää, mutta jatkuvan pandemian takia edelleen rentoa ja mutkatonta. Kiertotalous ja vastuullisuus jatkavat muodin mallistojen fokuksessa edelleen, ja kuluttajat odottavatkin valmistajilta pitkäikäisiä sekä jälleenmyyntiarvonsa säilyttäviä tuotteita. Pinnalla ovat erityisesti laadukkaat materiaalit, kiinnostavat tekstuurit, kätevät yksityiskohdat ja uudet innovaatiot. Asiantuntijamme Miia Salomonsson, Style & Commercial Planning Lead, jakaa vinkit kevään muotitrendeihin.

Miia Salomonsson on työskennellyt Stockmannilla pääasiassa naisten muodin omien merkkien suunnittelijana vuodesta 2002. Aloitti helmikuun alussa uudessa tehtävässä edelleen suunnittelun parissa.

Ostoslistallasi tänä keväänä?

”Ainakin hulmuavahelmainen pitkä mekko, joka taipuu niin arkeen kuin juhlaankin muhkubootsien, tennareiden tai juhlasandaalien kanssa. Paras ja helpoin arkilook syntyy tällä hetkellä rennoista leveälahkeisista housuista, neuleesta ja tennareista. Ylisuuren paitiksen ja bleiserin yhdistelmä tekee asusta heti skarpimman. Takit ja kengät ovat heikkouteni – ostoslistalleni nousevat ainakin Moss Copenhagenin Kiara-takki ja New Balancen CT302-sneakerit.”

Kevään muotihitit x 9

1. VÄLJÄÄ MUKAVUUTTA

 

Pandemia-aika näkyy edelleen kevään muodissa, jossa on paljon pehmeitä, joustavia materiaaleja sekä joustovyötäröitä. Housut ovat cargotyylisiä, korkeavyötäröisiä puvunhousuja, joggereita tai reiluja farkkuja. Naisten housut ovat rennon leveälahkeiset ja väljät, joko kokopitkät tai culottes-mittaiset.

Kevätmuoti 2022: väljät linjat

2. MONIKÄYTTÖISTÄ MUOTIA

 

Sama, monikäyttöinen vaate kelpaa nyt niin kotioloihin kuin toimistollekin. Esimerkiksi kauluspaidan, jakun, vyön tai statement-neuleen avulla muunnat muuten rennon vaatetuksen skarpimmaksi.

Kevätmuoti 2022

3. VILLITSEVÄT VÄRIT

 

Kevään merkki: värien laaja kirjo. Nyt nähdään paljon pehmeitä pastelleja, mutta myös kirkkaampia, voimakkaita sävyjä. Mainittakoon ainakin vaaleat siniset, vihreät, violetit ja keltaiset, mutta myös purkkapinkki, kirkas vihreä ja raikas oranssi. Pukeudu päästä varpaisiin samaan väriin, tai kokeile yhdistää useita kirkkaita sävyjä sekä erilaisia materiaaleja ja tekstuureja samaan asuun.

Kevätmuoti 2022: värit

4. HULMUAVAT HELMAT

 

Niin arjessa kuin juhlassakin toimivia A-linjaisia mekkoja löytyy tänä keväänä useiden brändien mallistoista. Kerrostamalla mekot toimivat viileämmälläkin kelillä. Kevään printeissä toistuvat ruudut, luontoaiheet sekä vanha tuttu kukkakuosi.

Kevätmuoti 2022: mekot

5. KEVYEMPI ASKEL

 

Vaikka paluuta ihmisten ilmoille odotetaan innolla, on kengissäkin totuttu mukavuuteen ja helppouteen. Kauden luottokengät ovat edelleen trendikkäät muhkusaappaat, monikäyttöiset sneakerit, nostalgiset purjehduskengät, pirteät pistokkaat, letkeät loaferit tai nyt niin trendikkäät sandaalit. Tohvelityyli on myös edelleen in!

Kevätmuoti 2022: kengät

6. TAKINKÄÄNTÖTEMPPU

 

Trenssi on ikiklassikko, jonka suosio jatkuu tälläkin kaudella. Trendikäs yhdistää trenssiin saman sävyisen lippiksen ja viimeistelee lookin valkoisilla tennareilla. Takkeja saa ja pitää nyt kerrostaa. Liivejä, huppareita ja kevyempiä kääntötakkeja voi helposti yhdistellä pidemmän takin alle.

Kevätmuoti 2022: takit

7. MAANLÄHEISYYS

 

Miesten muoti ovat väritykseltään hivenen maltillisempaa. Neutraalit värit täydentyvät maanläheisillä sävyillä, kuten raikkaalla merensinisellä, savella, merilevällä, terrakotalla ja vaalealla keltaisella. Kokonaisuutta voi maustaa voimakkaalla oranssilla tai taitetulla vaaleanpunaisella. Kuoseissa nähdään tuttuja kukkakuoseja, ruutuja ja raikkaita raitoja sekä moderneja versioita maastokuviosta.

Kevätmuoti 2022: maanläheisyys

8. NOSTALGIAA, RETROA JA SPORTTIA

 

Nostalgiset retrotyylit näkyvät myös vahvasti kevätkauden muodissa. Sporttimuodista lainataan arkiseen pukeutumiseen käteviä toiminnallisuuksia, kuten hybridilenkkareita, sekä mukavuutta lisääviä teknisiä materiaaleja ja detaljeja. Monimuotoinen vaelluskenkätrendi näkyy edelleen jalkineissa ja retkeilyhenkinen anorakki on katutyylissä erityisen trendikäs.

Kevätmuoti 2022: nostalgia & sportti

9. ASUSTA OIKEIN

 

Kauden halutuin aurinkolasikehys on näyttävä tai pyöristetty suorakulmainen. Kevyistä printti- ja silkkihuiveista on moneen: tänä keväänä huivi kiedotaan esimerkiksi vyötärölle, hiusten koristukseksi tai sidotaan ”mummohuiviksi” leuan alle. Laukuissa trendaavat pehmeät rypytykset, klassiset olkalaukut, kainalolaukut ja rennot jättikassit. Muutaman vuoden takaa tuttu bucket hat -tyyppinen lierihattu tulee taas erilaisissa kuoseissa ja tekstuureissa.

Kevätmuoti 2022: asusteet

Naisten asusteet

 

 

#STOCKMANNSTYLE-trendiraportti

 

Stockmannin trendiraportissa tarkastellaan muodin trendejä globaalien megatrendien kautta. Kevään ja kesän 2022 trendiraportti on kokonaisuudessaan luettavissa täällä >