Muoti  — 4.3.2020

Kevättuulet puhaltavat nyt 70-luvulta

Tänä keväänä muoti palaa vuosikymmenten taakse ja hakee inspiraatiota huolettomalta 70-luvulta. Retrotyyli on taitolaji, jossa tasapainon löytäminen on keskiössä. Näillä vinkeillä löydät juuri sinulle oikean tasapainon menneiden ja nykyisen vuosikymmenen välillä.

Lisää retroelementtejä vähitellen

 

70-luvun muodin muotokielessä erottuvat selkeästi tietyt elementit: leveät lahkeet, liehuvat helmat, kookkaat kaulukset ja pirteät printit. Jos retrotyyli on sinulle uusi tuttavuus (ja etenkin jos olet elänyt kyseisen vuosikymmenen jo kertaalleen), kannattaa elementtejä tuoda pukeutumiseen vähitellen. Jos tyyli alkaa tuntua omalta, on elementtejä helppo lisätä! Aloita esimerkiksi ilmapallohihoista tai leveälahkeisista farkuista.

Huolettomuus edellä

 

Monesti ajatellaan, että retrotyyliin pukeutuminen on todella työlästä. Todellisuudessa se voi olla erittäin vaivatonta. Valitse ylä- ja alaosaan sama väri tai kuosi; yhtenäinen kokoasu on helppo tapa näyttää huolitellulta vähällä vaivalla! Lisäksi 70-luvun tyyliset vaatteet ovat iloisesti hulmuavia ja kauniisti laskeutuvia – siis älyttömän mukavia.

Etsi kontrastia

 

Jos haluat pukeutua autenttiseksi 70-lukulaiseksi, tee juuri niin! Jos pahin pelkosi on näyttää aikakoneesta astuneelta, keskity löytämään asuusi tasapaino menneiden ja nykyisen vuosikymmenen väliltä. Hanki esimerkiksi supertrendikäs retrosetti ja pue sen pariksi nahkatennarit. Näin luot asuusi mielenkiintoisia kerrostumia ja saat luotua juuri sinulle oikean tasapainon asuusi.

Kokeile siis retrotyyliä avoimin mielin, elementti kerrallaan. Mieti, mikä määrä retroa sopii omaan tyyliisi ja kerrosta sitä huolettomasti nykypäiväisempien asusteiden ja vaatteiden kanssa. Mutta varoituksen sana: saatat päätyä upeassa asukokonaisuudessasi street style -palstoille.