Muoti  — 7.5.2022

Tulossa pian:
Mansur Gavriel x Marimekko

Newyorkilaisbrändi Mansur Gavrielin ultratrendikkäät laukut saavat ylleen Marimekon ikoniset kuosit, kun himoittu erikoismallisto lanseerataan kesäkuussa. Nämä herkut kannattaa napata nopeasti, sillä laukkuja tulee saataville rajoitettu erä.

Mansur Gavriel x Marimekko -laukkumallisto tulee saataville Helsingin keskustan tavaratalon pop-up -myymälään ja Stockmannin verkkokauppaan 7.6. alkaen. Stockmann jälleenmyy erikoismallistoa Suomessa yksinoikeudella.

 

Mansur Gavriel on Rachel Mansurin ja Floriana Gavrielin New Yorkissa vuonna 2012 perustama laukkumerkki, joka tulee myös myyntiin Stockmannille kesäkuun alussa.

 

Marimekon kuviosuunnittelusta vastaavan muotoilujohtaja Minna Kemell-Kutvosen mielestä Mansur Gavriel x Marimekko -mallistossa kohtaavat hienolla tavalla Marimekon tunnettu vahva kuvio- ja väriosaaminen sekä Mansur Gavrielin positiivisuutta henkivät, käytännölliset klassikkolaukut.

Minna Kemell-Kutvonen, mistä Mansur Gavriel x Marimekko -yhteistyössä on kyse?

 

”Brändejä yhdistävät samanlaiset arvot: optimistinen elämänasenne, energisoiva visuaalisuus sekä taiteesta ja ympäröivästä luonnosta innostuminen – ja tietysti rakkaus väreihin ja muotoihin. Nämä konkretisoituvat ihmisten arkeen iloa tuovien pitkäikäisten ja laadukkaiden tuotteiden kautta.”

 

Mikä tekee mallistosta erityisen?

 

”Yhteistyömallisto nojaa vahvasti yhdessä tekemiseen. Hauskaa on se, että toimistomme sijaitsevat New Yorkissa toistensa naapurissa, ja olemme sitä kautta ystävystyneet. Aluksi ihailimme toistemme tekemisiä etäältä, kunnes aika oli sopiva yhteistyölle.”

Kenelle mallisto on suunnattu?

 

”Kaikille, jotka haluavat ilmaista itseään vahvojen värien, muotojen ja kuvioiden avulla ja arvostavat esteettistä käytännönläheisyyttä sekä laatua.”

 

Miksi mallistoa jälleenmyydään Suomessa yksinoikeudella juuri Stockmannilla?

 

”Stockmann ja Marimekko jakavat samankaltaisen paikan niin suomalaisten kuin täällä vierailevien sydämissä. Stocka sijaitsee keskellä Marimekon kotikaupunkia, ja Aleksinkulman liikkeemme on aivan sen kupeessa.”

Marimekko x Mansur Gavriel
Mansur Gavriel x Marimekko -mallistoon kuuluu kaksi laukkumallia kahdessa eri koossa ja kuosissa sekä vetoketjullinen pussukka.

Marimekko x Mansur Gavriel
Yhteistyöhön valikoitui kaksi ikonista ja energistä, kansainvälisesti tunnettua kuosia. Maija Isolan Mansikkavuoret vuodelta 1969 vetää suupielet ylöspäin, ja Annika Rimalan Suomu vuodelta 1965 on niittänyt viime aikoina kansainvälistä mainetta muun muassa Emily in Paris -tv-sarjassa.

Marimekko x Mansur Gavriel
Laukkujen kankaat painetaan Marimekon kangaspainossa Helsingin Herttoniemessä ja laukut valmistetaan Italiassa pienessä perheomisteisessa tehtaassa, kukin laukku kerrallaan.

Marimekko

 

Teksti: Anna Kristeri
Kuvat: Marimekko