Koti  — 18.2.2020

Lastenhuoneen sisustus – katso asiantuntijan vinkit

Stockmannilla kodin tuotteiden markkinointia koordinoiva Marianne Rahkonen yhdistää työssään intohimonsa sisustukseen ja taitonsa poimia esiin ajankohtaisiin trendeihin istuvia tuotteita. Työssään Marianne pääsee fiilistelemään jo ennakkoon sisustuslehtien kalustoa ja uutuustuotteita, ja inspiraatiota ja ideoita syntyy jatkuvasti myös kotiinviemisiksi lasten ja miehen iloksi. Mariannen vinkeillä lastenhuoneen sisustus onnistuu.

Mitä lastenhuoneen sisustuksessa tulisi ottaa huomioon?

 

”Lastenhuoneen sisustuksessa yhdistyy käytännöllisyys ja leikki. Monikäyttöiset säilytysratkaisut toimivat sekä sisustuselementteinä että järjestyksenvalvojina. Hauskan malliset tai eläinaiheilla kuvioidut säilytyskorit inspiroivat lasten leikkejä ja innostavat myös korjaamaan tavarat paikoilleen leikin jälkeen.”

Lastenhuoneen sisustus

Ideoita lastenhuoneen väripalettiin

 

Tänä keväänä kodinsisustuksen valloittavat kukkaprintit, luonnonmateriaalit ja rouheat pinnat. Useimmissa kodeissa tavoitellaan yhtenäistä henkeä kaikkiin eri huoneisiin, ja lastenhuoneessa kevään suosikkisävyiksi ounastellaan keltaista, harmaata, valkoista, mustaa sekä vihreän useita eri sävyjä. Myös luonnonsävyt, kuten trendikäs kaneli, hiekka ja tummansininen ovat löytäneet tiensä lastenhuoneisiin.

 

”Hyvä idea on napata lastenhuoneen sävy muusta kodin värimaailmasta, ja yhdistellä siihen lapselle mielekkäitä kuoseja, kuten metsän eläimiä, safaria tai avaruutta ja tähtitaivasta.”

Mikä lastenhuoneen sisustuksessa on tämän kevään hitti?

 

”Tänä keväänä näkyy paljon ihania eläinkuoseja tapettien, tekstiilien ja sisustustavaroiden muodossa. Lastenhuoneen sisustaminen on tehty helpoksi erilaisten säilytysratkaisujen avulla, ja valikoima koostuu pitkälti unisex-tuotteista, jotka sopivat leikkeihin ja lastenhuoneisiin sukupuoleen katsomatta. Myös Snurkin sekä Finlaysonin uudet luomupuuvillaiset pussilakanat ovat kovassa suosiossa.”

Mariannen TOP 3

”Yksi lasteni suosikkipuuhista on majassa leikkiminen. Maja on yhtä aikaa aavistuksen jännittävä, mutta turvallinen ja mielikuvitusta inspiroiva leikkipaikka. Maja ei vaadi paljoa tilaa, ja sen voi koota helposti vanhoista vilteistä tai veikeäkuosisista liinavaatteista.”

Lasten pussilakana 120 x 160 cm 24,90 e, tyynyliina 50 x 60 cm 9,90 e ja tyynynpäällinen 45 x 45 19,90 e, Casa Stockmann

”Tykkään siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja tavaroille on oma paikkansa. Erityisesti lastenhuoneessa on tärkeää, että se on nopea ja helppo siivota; siitä syystä meillä on kotona paljon erilaisia säilytyskoreja ja laatikoita, joihin lelut on helppo kerätä leikkien jälkeen.”

Hedelmän muotoinen säilytyskori omena tai päärynä 79 e, Ferm Living

”Nukkuminen ja rauhoittuminen on tärkeä asia lapsiarjessa. Ainakin omien lasteni kohdalla heidät on helpompi houkutella sänkyyn, kun siellä odottaa mieluisat lakanat.”

Pussilakanasetit 150 x 210 + 50 x 60 cm 69 e, Snurk