Koti  — 27.5.2021

Pujahda pehmeään pellavaan

Kesäkuun pehmeä valo leikittelee myös makuuhuoneen sisustuksessa. Suosituimpien lakanamateriaalien valikoimissa korostuvat erityisesti ylelliset pellava ja perkaalipuuvilla. Lakanoita valitessa kiinnitä ulkonäön lisäksi erityistä huomioita siihen, miltä ne tuntuvat ihoa vasten.

Ylellisen pellavan laadun tuntee iholla, sillä kangas on painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Se rypistyy melko helposti, mutta kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Hengittävä pellavalakana sopii hyvin herkkäihoisille sekä sängyssä runsaasti hikoileville, mutta sitä ei suositella pölyallergisille.

Perkaalipuuvillan ja puuvillasatiinin viileys ihastuttaa. Miellyttävän pehmeä ja kehoa myötäilevä perkaalipuuvilla tuntuu henkäyksenviileältä iholla, sillä laadukkaasta harjatusta puuvillasta valmistetun kankaan pinta on himmeästi hohtava, sileä ja viileä. Paitsi kauniita ja kulutusta kestäviä, perkaalipuuvillaiset lakanat ovat myös helppohoitoisia. Puuvillasatiini taas tunnetaan sen kiiltävästä, heijastelevasta pinnasta sekä sileästä ja henkäyksenviileästä tunnusta.

Puuvilla-pellava yhdistää suosituimpien luonnonmateriaalien parhaimmat ominaisuudet. Pellavan kestävyys yhdistettynä puuvillan pehmeyteen tekee puuvillapellavaisista lakanoista miellyttävät ja ihoa hellivät.

 

Katso täältä koko liinavaatemallisto >>