Koti  — 29.7.2023

Pujahda pehmeään pellavaan

Kaunis, kevyesti kahiseva ja sopivan pehmeä petaus kutsuu syleilyynsä. Suosituimpien lakanamateriaalien valikoimissa korostuvat erityisesti ylelliset pellava, perkaalipuuvilla ja puuvillasatiini. Lakanoita valitessa kiinnitä ulkonäön lisäksi erityistä huomioita siihen, miltä materiaali tuntuu ihoa vasten.

Kotoisat ja kestävät pellavalakanat

Ylellisen pellavalakanan laadun tuntee iholla, sillä kangas on painavaa, sileää ja jäykemmin laskeutuvaa. Pellava rypistyy melko helposti, mutta kankaan mukavuus ja pehmeys vain lisääntyvät pesukertojen myötä. Hengittävä, kosteutta imevä ja viileältä tuntuva pellavalakana sopii hyvin kesäpetiin, herkkäihoisille sekä sängyssä runsaasti hikoileville, mutta sitä ei suositella pölyallergisille.

 

Puuvilla-pellava yhdistää suosituimpien luonnonmateriaalien parhaimmat ominaisuudet. Pellavan kestävyys yhdistettynä puuvillan pehmeyteen tekee puuvillapellavaisista lakanoista miellyttävät ja ihoa hellivät.

Raikkaan rapsakat perkaalipuuvillalakanat

Perkaalipuuvillalakanat ihastuttavat hotellilakanoille ominaisella raikkaan rapsakalla tunnullaan. Miellyttävän pehmeä ja kehoa myötäilevä perkaalipuuvilla tuntuu henkäyksenviileältä iholla, sillä laadukkaasta harjatusta puuvillasta valmistetun kankaan pinta on himmeästi hohtava, sileä ja viileä. Paitsi kauniita ja kulutusta kestäviä, perkaalipuuvillaiset lakanat ovat myös helppohoitoisia.

Hienostuneesti hohtavat satiinilakanat

Puuvillasatiini tunnetaan sen kiiltävästä, heijastelevasta pinnasta sekä sileästä ja henkäyksenviileästä tunnusta. Satiinilakanat tuntuvat ihoa vasten miellyttävän pehmeiltä ja sileiltä, ja puuvillasatiinin hienostunut hohde antaa petaukselle ylellisen ilmeen.

Viimeistele vuode kutsuvaksi

Päiväpeitto ja koristetyynyt viimeistelevät petauksen, ja niiden avulla makuuhuoneen sisustusta on helppo päivittää kevyesti vuodenajan vaihtuessa. Esimerkiksi kesäpetiin sopivat vaaleat värit ja huoleton pellava, kun taas syksyllä kotoisaa tunnelmaa tuovat syvemmät sävyt ja pehmeä sametti.

 

Päiväpeitto myös suojaa vuodetta pölyltä ja pitää lakanat puhtaina ja raikkaina, joten boheeminkin petaajan kannattaa hankkia vuoteen suojaksi vaikka kevyt torkkupeitto, jonka voi heittää rennosti täkin päälle päivän ajaksi.

Huovat & päiväpeitot

 

Sisustustyynyt

 

Lisää inspiraatiota makoisiin uniin:
9 askelta ihanaan uneen