Koti  — 4.9.2020

Uutta kotiin – osta nyt, käytä ikuisesti

Vanhat klassikot ovat saaneet uudet haastajat. Nämä tämän päivän designesineet ovat tulevaisuuden perintökalleuksia.

 

 

CH78 Mama bear -nojatuoli + niskatyyny, Carl Hansen&Son

 

Ensimmäisen kerran vuonna 1954 esitelty tuoli on osoitus suunnittelijansa kyvystä luoda luonnollisia ja kutsuvia muotoja.

 

 

Pocket-seinähylly, String

 

Pocket-seinähyllyn yksinkertainen estetiikka on viehättänyt minimalisteja jo seitsemänkymmenen vuoden ajan, eikä loppua näy.

 

 

Lempi-hylly, Hakola

 

Siron Lempi-hyllyn muotoilu on kekseliäs: metallirenkaalle voi laskostaa vaatteen tai pyyhkeen, pienellä puuhyllyllä on tilaa juuri sille kauneimmalle parfyymipullolle tai koriste-esineelle. 

 

 

Resting cat -keramiikkakissa, Vitra

 

Mikä tyynnyttäisi mieltä paremmin kuin kerälle käpertyneen nukkuvan kissan katselu? Rauhoittavuudessaan ikonisen Resting cat -keramiikkakissan muita hyviä puolia: olematon karvanlähtö eikä lainkaan hiekkalaatikkoa.

 

 

Rope-tuoli, Artek

 

Ilmeeltään ilmavan mutta rakenteeltaan tukevan Rope-tuolin teräsrungon vastaparina on käytetty pehmeää pellavaköyttä. Istuinosa on saarniviilua.

HAY

 

 

Matin S -pöytävalaisin, Hay

 

Matin S -pöytävalaisin on pliseeratun, kirkkaanpunaisen varjostimensa myötä sisustuksen tyylikäs väripilkku, nyt ja aina.

 

 

Running Hare -tyynynpäällinen, Klaus Haapaniemi & Co

 

Napakka, pellava-puuvillainen materiaali pitää huolen, että Running Hare -tyynynpäällinen kestää useammankin sukupolven päiväunet. Sadunomaisen kuosin viehätys ei ole aikaan sidottu.

Finarte  

 

 

Atrium-matto, Finarte

 

Käsintehdyn Atrium-villasekoitematon leikkisä värimaailma jaksaa hymyilyttää vielä vuosikymmenienkin päästä. Puuvillapohjaus tekee matosta jämäkän ja pitää sen muodossaan.