Koti  — 8.9.2021

Sisustusideoita syyskotiin à la Casa Stockmann

Lämpimiä sävyjä, pehmeitä materiaaleja ja ripaus rouheutta – niistä on sisustamisen syystrendit tehty. Katso kuusi ajankohtaista vinkkiä kodin päivittämiseen ja tutustu Casa Stockmann -sisustusmalliston kotoisiin uutuuksiin!

Casa Stockmann on Stockmannin oma sisustusmallisto, joka tarjoaa kodin kulmakiviä hyvällä hinta-laatusuhteella. Casa Stockmannin tuotevalikoimasta vastaa tehokaksikko, suunnittelija Päivi Lyytikäinen ja Brand Manager Virpi Kivilahti, jotka luottavat mallistojen kokoamisessa trendianalyyseihin ja kuuntelevat tarkasti asiakkaiden toiveita. ”Oikeastaan voidaan sanoa, että Casa Stockmannin tuotteiden takana olemme me, myyjät ja asiakkaat”, Kivilahti kertoo.

 

Tänä syksynä Casa Stockmannin skandinaavista tyyliä täydentävät lämpimät värisävyt ja maanläheiset luonnonmateriaalit, jotka tuovat sisustukseen kotoisaa, pesämäistä tunnelmaa. Mukana mallistossa on muun muassa juuttia, bambua ja pellavaa sekä terran, oliivin ja roosan sävyjä.

6 x idea syyskotiin

1. Muuntele kotia  

 

Makuuhuone on työhuone, olohuoneesta tuli yleishuone, joku jopa joogaa saunassa. Kuulostaako tutulta? Kun koko elämä levittäytyi kotiin, huoneiden rajat hälvenivät. Syntyi tarpeiden mukaan muuttuva koti. Tuo olohuoneeseen koreja, pikkupöytiä ja valaisimia eri tekemisiä varten. Tällöin tiloissa on aina tarpeeksi valoa ja ylimääräiset tavarat saa kerättyä nopeasti pois. 

 

”Kotona oleminen on muuttunut. Enää ei ole selkeitä huonejakoja, vaan elämä on levittäytynyt kaikkialle kotiin. Syysmalliston tuotteet vastaavat tähän tarpeeseen”, Casa Stockmannin suunnittelija Päivi Lyytikäinen kertoo. 

 

2. Poimi tunnelma luonnosta

 

Syksyllä ihastutaan kaikesta rouheasta, kuten pellavasta, juutista, tummasta akaasiapuusta ja korkista. Tuotteissa saa olla käsin tehtyä, kotoista fiilistä. Puisissa keittiövälineissä on elävä pinta, saviastioissa puolestaan vaihtelevat muodot.

3. Mätsää sävy sävyyn 

 

Tuo syyskotiin lämpöä ruskean eri sävyillä. Mukana voi olla lämmintä roosaa ja ruskeanpunaista terrakottaa. Yhdistele sävy sävyyn tai parita esimerkiksi punaruskea pussilakana ja vaaleanroosa tyynyliina.

4. Petaa boheemisti 

 

Enää ei tarvitse tuskailla petaamisen kanssa, sillä peti saa olla vallattoman ja mukavan näköinen. Heittele tyynyt sängylle rennoiksi pinoiksi säntillisten asetelmien sijasta. Hanki yksivärisiä tyynyliinoja ja pussilakanoita, joista yhdenkään ei tarvitse olla samaa väriä.  Casa Stockmannin perusmallistoon kuuluu esimerkiksi suosittuja, perkaalipuuvillaisia lakanoita. Ylellisen pehmeät ja ekologiset Natura-vuodevaatteet puolestaan on valmistettu GOTS-sertifioidusta puuvillasta.

5. Valitse mattapintoja

 

Nyt saa kiiltää vain metalli, kuten pienet messinkiset yksityiskohdat sisustusesineissä – muutoin suositaan mattapintoja. Makuuhuoneen puolella pellavan rinnalle suosikiksi on noussut perkaalipuuvilla.

6. Somista kylpyhuone

 

Kaipaatko hotellimaista tunnelmaa? Ratkaisu on koti-spa, joka mahtuu pienempäänkin kylpyhuoneeseen. Näin tuot arkeen hieman luksusta: Hanki kaunis tarjotin, jolle asetat kauneimmat purkit ja purnukat. Laita saippua tyylikkääseen pumppupulloon. Vaihda pyyhkeet makusi mukaan joko upottavan pehmeisiin tai hamam-tyylisiin ohuisiin puuvillaisiin.

Casa Stockmann – kodin kulmakiviä hyvällä hinta-laatusuhteella 

– Casa Stockmann -mallisto koostuu tekstiileistä, astioista, säilytystavaroista, kylpyhuoneen pikkutavarasta ja kodin piensisustuksesta, kuten valaisimista, matoista ja pikkupöydistä.  Valikoimaan kuuluu yhteensä lähes tuhat eri tuotetta.

 

Casa Stockmannin valikoima palvelee ensimmäiseen omaan asuntoon muuttavasta nuoresta kakkoskodin sisustajaan tai kodin sisustuksen täydentäjään. Merkin perusajatus on alusta asti ollut se, että mallistosta löytyy kotiin kaikki tarvittava. 

 

–  Jo vuosikymmeniä myynnissä olleella merkillä on pitkät perinteet kotien ja kuluttajien tuntijana. Myynnissä vain Stockmannilla. 

 

–  Sesongista toiseen valikoimissa olevien perustuotteiden, kuten lakanoiden ja astioiden lisäksi mallistoja täydennetään trendien mukaisilla sesonkituotteilla ja -väreillä.

 

Suurin osa Casa Stockmann -tuotteista valmistetaan Euroopassa, esimerkiksi lasitavaraa Italiassa ja vuodetekstiilejä Portugalissa. Stockmannin käyttämät omien merkkien tuotteiden tavarantoimittajat ja tehtaat osoitetietoineen löytyvät nettisivuiltamme julkaistusta toimittaja- ja tehdaslistasta.

 

– Casa Stockmannin syysmallisto ja uusi Casa-koti esillä myymälöissä syyskuun alussa. Casa-koti kokoaa koko rakastetun malliston yhteen paikkaan.

 

Katso tallenne: Live Shopping -sisustusilta Sami Sykön kanssa

Järjestimme 16.9. kodinsisustukseen keskittyvän Live Shopping -tapahtuman, jossa Sami Sykkö ja Stockmannin sisustusasiantuntija, Casa Stockmannin Brand Manager Virpi Kivilahti, keskustelivat kauden ajankohtaisimmista sisustustrendeistä ja tarjosivat inspiraatiota niin olohuoneeseen, kylppäriin, keittiöön kuin makuuhuoneeseenkin.

Katso tallenne

Casa Stockmann -tuotteet

 

Teksti: Anna Kristeri