Koti  — 25.9.2022

Sadonkorjuun suosikit keittiöön

Kotimaiset juurekset ja muut satokauden herkut tuovat makua ja väriä lautaselle. Poimi talteen Vappu Pimiän punajuuriresepti ja tuo iloa kokkailuhetkiin kauniilla astioilla ja käytännöllisillä keittiövälineillä.

Paistetut punajuuret Vappu Pimiän tapaan

Satokauden punajuuret ovat nyt herkullisimmillaan! Vappu Pimiän paistetut punajuuret sopivat täydellisesti niin kala- ja liharuokien lisukkeeksi kuin salaatin tai pastankin sekaan.

Vappu Pimiä

4–5 annosta

 

AINEKSET

3 –5 keskikokoista punajuurta
2 rkl kaprismarjoja
1 – 2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
Pari lorausta oliiviöljyä
(Ruukku viinisuolaheinää)
Suolaa
Mustapippuria

 

TYÖVAIHEET

1. Aloita keittämällä kuorelliset punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Keskikokoinen punajuuri ottaa kypsymiseen n. 30-35 minuuttia, mutta kokeilemalla tiedät. Punajuuri jää napakammaksi kuin porkkana tai peruna, mutta kuitenkin niin, että sitä saa leikattua ilman voiman käyttöä. Anna punajuurien jäähtyä hetki, voit keittää ne myös valmiiksi vaikka pari päivää etukäteen.

 

2. Silppua valkosipuli, kuori ja kuutioi punajuuret.

 

3. Lorauta hyvä loraus öljyä pannulle ja freesaa hetki valkosipulia. Heitä sekaan punajuuret ja pyörittele hetki. Lisää joukkoon kaprikset, sitruunamehu ja viinisuolaheinän lehdet. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla.

 

4. Voit halutessasi lorauttaa vielä lorauksen oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.

Toimivat välineet satokauden kokkailuun

Toimivat työvälineet helpottavat arjen kokkailuhetkiä. Keittiötarvikkeissa ja klassikkoastioissa nähdään nyt myös pirteää punajuuren punaista ja veikeää vihreää.