Koti  — 2.2.2024

Casa Stockmann & Villa Stockmann: laadukkaat lakanat joka petiin

Casa Stockmannin ja Villa Stockmannin valikoimasta löydät kauniit ja laadukkaat liinavaatteet joka petiin. Katso vinkit lakanaostoksille ja luo sängystäsi houkutteleva lepopaikka petaamalla siihen juuri oman makusi mukaiset lakanat!

Laadukkaat liinavaatteet viimeistelevät vuoteen kutsuvaksi, ja ihoa sekä silmää miellyttävien lakanoiden väliin on ilo pujahtaa iltaisin. Jokaisella nukkujalla on omat mieltymyksensä liinavaatteiden värin, materiaalin ja tunnun suhteen. Casa Stockmannin ja Villa Stockmannin valikoimasta löydät hienostuneesti hohtavat satiinilakanat, rapsakat perkaalilakanat, rouhean kauniit pellavalakanat ja ylelliset silkkilakanat. Tutustu eri lakanamateriaalien ominaisuuksiin ja valitse omaan vuoteeseesi paras vaihtoehto.

Lankaluku

Casa Stockmannin ja Villa Stockmannin lakanapakkauksiin on useimmiten merkitty lankaluku. Lankaluku (TC tai Thread Count) kertoo kude- ja loimilankojen yhteenlasketun määrän kankaan neliötuumalla. Eli mitä suurempi luku, sitä tiheämmin kudottua kangas on. Usein lankaluku, hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Pääsääntöisesti hyvälaatuisten lakanoiden lankaluku on 180–220 TC ja oikein korkealaatuisten 300–400 TC. Korkea lankaluku on hyvä laatumittari, sillä se kertoo kankaan olevan tiivistä, kestävää ja vahvaa.

Puuvillalakanat

Iso osa Casa Stockmannin ja Villa Stockmannin lakanoista on valmistettu sataprosenttisesta puuvillasta, ja valikoimaan kuuluu muun muassa puuvillaisia satiini-, perkaali- ja trikoolakanoita. Puuvilla on lakanmateriaaleista yleisin ja suosituin, sillä puuvillalla on monia hyviä ominaisuuksia. Puuvillalakanat ovat kestäviä, helppohoitoisia ja hengittäviä. Ne tuntuvat mukavan pehmeältä ihoa vasten eivätkä sähköisty.

 

Erilaisista puuvillakuiduista ja eri tavoin kudotuista kankaista valmistetut lakanat ovat silti ominaisuuksiltaan ja tunnultaan hieman erilaisia. Esimerkiksi pitkäkuituisesta kampapuuvillasta valmistetut kankaat ovat hienoja ja sileitä, sillä niistä on mekaanisesti kampaamalla eroteltu pois lyhyet kuidut. Egyptiläinen puuvilla puolestaan on pidempää, ohuempaa ja vahvempaa kuin muut puuvillalaadut ja siksi hyvin arvostettua.

Puuvillalakanat

Puuvillaiset satiinilakanat

 

Puuvillasatiinin kiilto ja taipuisa laskeutuvuus saadaan aikaan erityisellä kudontatekniikalla, jossa kudelanka kulkee suurimmaksi osaksi kankaan pinnassa, ilman että loimilanka katkaisee langan kulkua. Kauniisti kiiltävät ja sileät satiinilakanat antavat petaukselle hienostuneen ja hieman ylellisen ilmeen. Puuvillaiset satiinilakanat säilyttävät kauniin kiiltonsa ja pehmeytensä pitkään, kun silität tai mankeloit ne pesun jälkeen.

 

 • Kauniisti kiiltävä pinta
 • Sileä ja pehmeä tuntu
 • Helppohoitoinen

Villa Stockmann Ritz -lakanat valmistetaan puuvillasatiinista, jonka lankaluku on 300 TC.

 

Ostoksille

Puuvillaiset perkaalilakanat

 

Perkaalipuuvilla kudotaan ohuesta pitkäkuituisesta kampapuuvillasta, joka on ylellisen pehmeää ja sileää. Perkaalilakanat hohtavat himmeämmin kuin satiiniset ja ovat tunnultaan ryhdikkäämmät ja rapsakammat. Perkaalilakanat ovat myös hyvin kestävät, minkä takia monet hotellit suosivat niitä.

 

 • Himmeästi hohtava pinta
 • Sileä ja viileä tuntu
 • Helppohoitoinen ja kestävä

Casa Stockmann Studio -lakanat valmistetaan perkaalipuuvillasta, jonka lankaluku on 200 TC.

 

Ostoksille

Villa Stockmann Como -lakanat valmistetaan egyptiläisestä perkaalipuuvillasta, jonka lankaluku on 300 TC.

 

Ostoksille

Puuvillaiset trikoolakanat

 

Puuvillatrikoo on superpehmeä lakanamateriaali, joka sopii mainiosti ympärivuotiseen käyttöön mukavuutta arvostavalle nukkujalle. Trikoolakanat ovat hyvä valinta myös paljon sängyssä kääntyilevälle, sillä puuvillatrikoinen aluslakana ei ole liukas, vaan pysyy hyvin paikallaan.

 

 • Erittäin pehmeä ja mukava tuntu
 • Helppohoitoinen ja rento

Casa Stockmann Riga -lakanat valmistetaan pehmeästä puuvillatrikoosta.

 

Ostoksille

Pellava-, silkki- ja bambusatiinilakanat

Casa Stockmannin ja Villa Stockmannin valikoimaan kuuluu puuvillalakanoiden lisäksi myös pellavasta, silkistä ja bambusatiinista valmistettuja lakanoita.

Pellavalakana

Pellavalakanat

 

Pellava on kaunis, kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonmateriaali, joka hylkii likaa. Pellavalakanat rypistyvät melko helposti, mutta eivät nukkaannu, vaan näyttävät ahkerankin käytön jälkeen kuin uusilta, kunhan niitä on pesty ja hoidettu oikein. Pahimmilta pesurypyiltä välttyy, kun pesee pellavalakanat väljässä vedessä nurinpäin käännettyinä ja linkoaa vain kevyesti. Toisaalta rento ryppyisyys ja eläväinen tekstuuri ovat osa pellavalakanoiden luonnonläheistä viehätysvoimaa. Pellava imee hyvin kosteutta ja siirtää pois kehon ylimääräistä lämpöä, minkä ansioista pellavalakanat tuntuvat mukavan viileiltä ihoa vasten ja sopivat erityisen hyvin kesäpetiin.

 

 • Ympäristöystävällinen valinta
 • Tehokkaasti kosteutta imevä ja nopeasti kuivuva
 • Kestävä ja helppohoitoinen

Casa Stockmannin pellavalakanat on entsyymipesty tehtaalla, mikä antaa niillä rennon ulkonäön sekä miellyttävän tunnun ja tekee lakanoista pehmeämmin laskeutuvat sekä helppohoitoisemmat.

 

Ostoksille

Silkkilakanat

 

Silkki on äärimmäisen hienostunut, arvostettu ja arvokas lakanamateriaali, joka tuo ylellisyyttä makuuhuoneen ilmeeseen. Silkin sileys tuntuu ihanalta ihoa vasten ja silkkilakanoiden syleilystä voi nauttia vuodenajasta riippumatta, sillä kesällä viileäntuntuinen silkki lämmittää talvella. Hienolaatuisen silkin sanotaan myös olevan hellävaraisin liinavaatemateriaali iholle ja hiuksille, joten silkkityynyliinaan sijoittamalla voi suojella hiuksiaan katkeilulta ja pörrööntymiseltä. Silkkikankaan puhdistus ja hoito vaativat puuvillaan ja pellavaan verrattuna alhaisia lämpötiloja, mutta oikein hoidettuina silkkilakanat kestävät kauniina pitkään, eivätkä sähköisty tai nyppyynny.

 

 • Ylellinen ja arvokas
 • Luksuksesta nauttivalle
 • Lempeä iholle ja hiuksille

Silkkiset liinavaatteet välkehtivät kauniisti ja laskeutuvat kevyesti. Kauniiseen rasiaan pakattu Villa Stockmann Milano -silkkityynyliina sopii loistavasti myös lahjaksi.

 

Ostoksille

Bambusatiiniset lakanat

 

Bambusatiini on kestävä, hengittävä, erittäin imukykyinen ja biologisesti hajoava materiaali, joka ei rypisty helposti ja laskeutuu kauniisti petauksissa. Bambusatiinista valmistetut lakanat ovat luonnostaan lämpöä sääteleviä ja hypoallergeenisia, minkä vuoksi ne sopivat hyvin herkkäihoisille käyttäjille. Bambusatiinissa on pehmeä silkkinen tuntu ja hienostunut kiilto.

 

 • Hengittävä
 • Sileä ja pehmeä tuntu
 • Kaunis kiilto

Villa Stockmann Lago -lakanat valmistetaan bambusatiinista, jonka lankaluku on 400 TC.

 

Ostoksille