Koti  — 16.12.2022

Taidetta kotiin
– tutustu viiteen taiteilijaan ja löydä uniikki teos seinällesi

Etsitkö taidetta kotiin? Stockmannin verkkokaupasta löydät kiinnostavan kattauksen taidetta, ja voit tilata uniikin teoksen suoraan sen tekijältä itseltään – vaikka omalle kotiovellesi. Tutustu viiteen taiteilijaan ja löydä kotisi katseenvangitsija!

Taide tuo tunnelmaa, kauneutta ja persoonallisuutta kotiin ja sopii loistavasti myös lahjaksi. Stockmannin verkkokaupasta voit hankkia helposti kotimaisten taiteilijoiden uniikkeja teoksia – tarjolla on muun muassa öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä valokuva- ja akustiikkateoksia. Mukana on uniikkien teosten lisäksi myös pieniä vedossarjoja sekä edullisempia julisteita.

 

Taideteokset ovat osa Stockmannin Online Exclusive -valikoimaa, eli ne ovat myynnissä vain verkossa. Taiteilijat ovat Stockmannin Online Exclusive -kumppaneita, eli jos ihastut johonkin teokseen, voit tilata sen verkkokauppamme kautta suoraan taiteilijalta itseltään ja näin tukea teoksen tekijää. Online Exclusive -valikoimasta vastaava tiimi on valinnut mukaan kiinnostavia, erilaisia ja inspiroivia taiteilijoita – alla voit tutustua tarkemmin taiteilijoihin ja heidän teoksiinsa.

Lotta Sirén

Lotta Sirén

Lotta Sirén on itseoppinut taiteilija, joka aloitti abstraktin maalaamisen harrastuksena lokakuussa 2018. Tuolloin Sirén oli viittä vaille ekonomi, kun ero ja sitä seurannut paluu takaisin lapsuuden kotikaupunkiin Espooseen muutti hänen koko elämänsä. Hän aloitti maalaamisen ensimmäisenä iltana uudessa kodissaan, ja taide vei hänet täysin mukanaan. Jo muutaman kuukauden päästä toimistotyöt saivat jäädä, ja uusi intohimo vei Sirénin täysipäiväiseksi taiteilijaksi.

 

Sen jälkeen Sirén on ollut yli kymmenessä näyttelyssä mukana ja myynyt useita satoja maalauksia sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

 

Lotta Sirénin teokset ovat suurimmaksi osaksi abstrakteja, eikä hän yleensä luonnostele töitään etukäteen, vaan antaa flown viedä ja maalaa intuitiivisesti sitä, mikä hänestä näyttää kauniilta ja mielenkiintoiselta sillä hetkellä.

Lotta Sirén ja taideteos

Tomi Parkkonen

Tomi Parkkonen

Tomi Parkkonen on Hangossa asuva valokuvaaja, joka on tunnettu korkealaatuisista yrityskuvauksista ja henkilökuvista. Hän on kuvittanut myös lehtiartikkeleita, mainoksia, reseptiikkaa ja sisustuskirjoja.

 

Taidevalokuvateosten aiheiden etsiminen ja niiden ikuistaminen on Parkkoselle viipyilevää vastapainoa kiireiselle työlle – tekee hyvää pysähtyä esimerkiksi vanhojen seinäpintojen tarinallisen rosoisuuden ääreen.

Tomi Parkkosen teoksia on ollut esillä näyttelyissä muun muassa Hangossa, Helsingissä, Madridissa ja Meksikossa.

 

Näyttävät valokuvateokset sopivat sisustuksen katseenvangitsijoiksi sekä kotiin että julkiseen tilaan. Jokaista teosta valmistetaan vain rajattu määrä. Korkeatasoiset teokset vedostetaan huippulaatuiselle Hahnemühlen giclee-paperille, alumiinipohjustetaan ja suojataan kiiltävällä UV-laminoinnilla.

 

Tomi Parkkosen taidevalokuvat jakaantuvat kahteen sarjaan:

 

WALLS-sarja keskittyy yksityiskohtiin kuluneista seinäpinnoista Suomenlinnasta Marseilleen. Aika ja materiaali kuluvat, ihminen ja luonto lisäilevät omiaan. Suuret valokuvateokset ovat voimakkaita katseenvangitsijoita monenlaisissa kodeissa ja julkisissa tiloissa.

 

HANKO OFF SEASON. Kautta aikojen Hangon valo ja ääretön horisontti ovat inspiroineet taiteilijoita. Kesän ulkopuolella merellinen Hanko on suurelle yleisölle tuntematon, salaperäinen ja kiehtova.

Tomi Parkkosen taideteos

Nora Laaksonen

Nora Laaksonen

Nora Laaksonen on valokuvaaja ja itseoppinut taiteilija, joka työskentelee kotonaan Nurmijärven Röykässä.

 

Laaksonen tekee abstraktia taidetta akryylimaaleilla kankaalle. Töissä voi nähdä luonnon värejä ja luontoaiheita, kuten esimerkiksi kukkia. Laaksonen inspiroituu väreistä ja niiden leikistä ja käyttää maalaamisessa erilaisia välineitä ja tekniikoita – joissain töissä on esimerkiksi kohokuvioita. Maalaamisessa suurpiirteisyys, iso liike ja intuitiivisuus ovat usein menetelmänä.

 

Nora Laaksosen taide on saavuttanut muutamassa vuodessa suuren suosion, ja hänen töitään on ollut esillä useissa näyttelyissä ja esimerkiksi asuntomessuilla 2021 ja 2022.

Nora Laaksosen taideteos

Annika Salmi

Annika Salmi

Annika Salmi on monipuolinen taiteilija, jonka omassa puuverstaassa Kouvolassa syntyy näyttäviä kanvastauluja, puutauluja sekä akustiikkataideteoksia.

 

Annika Salmen akustiikkateoksissa funktionaalisuus kohtaa kauneuden, kun moderni abstrakti taide yhdistyy akustoiviin ominaisuuksiin – tarkoitus on mullistaa akustoivien ratkaisujen maailma ja tuoda taidetta myös paikkoihin, joissa taidetta ei ole aiemmin juurikaan käytetty.

 

”Haluan kaunistaa tiloja esimerkiksi akustiikkalevyille tehdyn taiteen avulla. Tänä päivänä monessa paikassa myydään vielä tavallisia seinälevyjä, vaikka tiloissa voisi olla upeaa taidetta, jolla on myös ääntä vaimentava funktio”, Salmi sanoo.

 

Puun käyttö on Annika Salmen taiteessa keskiössä. ”Teen puureliefit itse käsityönä, jokainen palikka kerrallaan. Hurmaava tuoksu ja meditatiivinen työskentely on itselleni myös tietynlaista sielun terapiaa, joka tasapainottaa nykyaikaista kiireistä ja suorittamiskeskeistä elämää. Puuteoksissani pyrin välittämään sitä rauhan tunnetta myös katsojalle. Kanvastauluissa ei tarvitse pidätellä luovuutta, voin käyttää värejä ja tekstuureita rajattomasti, antaen luovuuden pulputa”, Salmi kertoo.

 

Jokainen Annika Salmen työ on uniikki teos, jolla on oma tarinansa. Monimuotoiset tekniikat ja materiaalit antavat vapautta välittää erilaisia tunteita ja ajatuksia monin eri keinoin. Inspiraatiota taiteeseen Salmi saa luonnosta, vedestä, tulesta ja maasta, jotka ällistyttävät joka kerta omalla mystisyydellään.

 

”En luo tunnistettavia esineitä, sen sijaan haluan herättää mielenkiinnon sekä uteliaisuuden ja antaa katsojalle vapauden luovuudelle ja omille tulkinnoille”, hän sanoo.

Annika Salmen taideteos

Pia Rydman

Pia Rydman

Pia Rydman tulee taiteilijasuvusta, mutta ei olisi nuorena ikinä ajatellut itse päätyvänsä taiteilijaksi. Toisin kävi. Tänä päivänä hän on päätoiminen kuvataiteilija, jonka teoksia löytyy Suomesta ja ulkomailta niin yksityiskodeista kuin julkitiloista, ja niitä on voinut nähdä myös eri tv-sarjoissa. Rydman asuu ja työskentelee Helsingin Kruununhaassa ja pitää myös aika ajoin taidekursseja aloitteleville taiteilijoille.

 

Pia Rydman valmistui alkujaan mainosgraafikoksi ja työskenteli vuosikymmenen verran mainos- ja markkinointitoimistoissa, kunnes halusi kokeilla jotain ihan muuta ja perusti oman joogastudion. Rydman keskittyi opettamiseen seuraavan vuosikymmenen ajan, mutta alkoi kaivata takaisin suunnittelun ja visuaalisuuden pariin ja lähti opiskelemaan sisustussuunnittelua.

 

Suunnitteluopinnot pitivät sisällään myös käsin piirtämistä ja saivat Rydmanin innostumaan maalaamisesta toden teolla. Valmistumisen jälkeen hän maalasi suunnitteluprojektien ohessa, haki oppia ulkomailta ja opiskeli amerikkalaisen taidemaalarin yksityisoppilaana. Rydman on opiskellut myös Suomessa nykymaalausta ja syventää edelleen osaamistaan eri opettajien johdolla.

 

”Halusin oppia maalaamisen hyvän tekniikan alusta lähtien ja klassinen taidemaalaus antaa siihen hyvät eväät. Jotta voin tehdä laadukkaampaa abstrahoitua taidetta, koen sen laadullistuvan, kun tekniikka on hallussa. Viimeistelen töitäni kauan ja huolellisesti. Monesti joku teos saattaa odottaa viikkoja ennen kuin jatkan sen loppuun”, Rydman kertoo.

 

”Maalaan pääasiassa öljyväreillä sekä esittävää että ei-esittävää – usein leikitellen näiden kahden ääripään välimaastossa. Annan katsojalle tilaa täyttää puuttuvat kohdat omalla tarinallaan ja kokea teoksen itsensä kautta. Värit ovat tärkeä osa ilmaisuani ja olen ehkä lähinnä koloristia maalarina. Kerrostan töitäni useilla värikerroksilla lisäten ja vähentäen, kunnes lopputulos on hyvä. Värien kuuluu soida kauniisti yhteen, jolloin taulua jaksaa katsoa yhä uudestaan. Työni saattavat olla hyvinkin värikylläisiä, mutta pyrin tuomaan niihin väriharmonioita, joiden ansiosta teokseni sopivat hyvinkin erilaisiin tiloihin.”

 

”Eräs suunnittelijaystäväni totesi taulujen olevan sisustuksen koruja. Hän oli oikeassa siinä, sillä taiteen ja taulujen avulla tila saadaan helposti muuntumaan erilaisiin tunnelmiin. Taulut välittävät taiteilijan tunteen ja ne tuovat näkyväksi jotain näkymätöntä. Haluan taiteeni koskettavan kokijaansa ja välittävän jotain positiivista, voimaannuttavaa”, Rydman sanoo.

Pia Rydmanin taideteos