Koti  — 13.11.2016

Näin järjestät vuoden parhaat bileet!

Muotisuunnittelija ja stailisti Annika Rantala rakastaa hyviä juhlia. Nyt hän kertoo, kuinka sellaiset järjestetään.

Huippustailisti Annika Rantalan elämään kuuluu pieniä ja suuria juhlia. Yksi rakkaimmista juhlista ovat itsenäisyyspäivän illalliset, joita Rantala on järjestänyt ystäviensä kanssa jo kymmenen vuotta.

”Yleensä minä vastaan ruoasta, sillä se on intohimoni. Toinen on pöydän kattaminen ja erilaisten pöytäkoristeiden tekeminen”, Rantala sanoo. Kun seuraa työkseen muodin, designin ja ruokamaailman viimeisimpiä trendejä, niitä tulee poimittua myös omiin bileisiin.

Stockmann Magazinen joulunumeroon Rantala stailasi cocktailkutsut The Helsinki Distilling Companyn tiloissa.

Annika Rantalan juhlavinkit

Näin järjestät vuoden parhaimmat bileet!

1. Valitse juhlille teema

”Mietin joka vuosi itsenäisyyspäiväjuhlieni menyylle teeman, joka kulkee aterian läpi. Joskus se on ollut Lähi-itä, välillä olen mennyt ihan Suomi-meiningillä. Nelikymppisillämme juhlimme kavereiden kanssa salakapakkahenkeen Great Gatsby -teemalla.”

2. Varasta parhaat ideat

”Seuraan ruokastailisteja ja -bloggareita sekä monia skandidesignbrändejä. Instagramissa suosikkejani ovat esimerkiksi australialainen ruokabloggari @gatherandfeast sekä amerikkalainen ruokastailisti @christiannkoepke.”

Koristele juhlapöytä elävillä kasveilla.

3. Koristele pöytä, se riittää

”Viime aikoina olen käyttänyt paljon eläviä kasveja ja melkeinpä kaikkea, mitä luonnosta voi kerätä, kuten käpyjä, heiniä ja oksia. Viime jouluna tein perheeni joulupöytään koristeen vaaleanpunaisista amarylliksistä, vahakukista, neilikoista sekä eukalyptuksen ja männyn oksista. Leikkokukilla voi koristella aattona joulukuusenkin.”

4. Kata muotiväreillä

”Kattaustrendit seuraavat sisustus- ja muotitrendejä. Roosa, nude ja pastellit näkyvät vaatteissa ja sisustuksessa vahvasti juuri nyt. Ylipäätään maanläheiset värit ja muodot ovat muotia. Moni ystävistäni haaveilee keramiikkakursseista ja käsin tehdyistä keramiikka- ja saviastioista.”

5. Leikittele lautasliinoilla

”Lautasliinojen kanssa voi käyttää mielikuvitusta. Esimerkiksi hieno keittiöpyyhe hoitaa saman homman. Kerran revin kankaasta sopivan kokoisia suikaleita, pesin ne koneessa ja käytin lautasliinoina. Rispaantuneet, viimeistelemättömät reunat näyttivät oikein hauskoilta.”

Joulukranssi

6. Vietä Suomi 100 -juhlat kotimaisella teemalla

” Suomi 100 -bileet järjestetään ehdottomasti kotimaisella teemalla. Mutta hillitysti. Menyyseen lähiruokaa. Kotimaisuus voi näkyä vaikka astioissa. Olen itse ihastunut esimerkiksi Leena Kouhian Raaka Rå -astiastoon. Arabian Ruska on kaikessa 1970-lukulaisuudessaan nyt trendikkäintä ikinä.”

7. Luo tunnelma musiikilla

”Olen musiikin suurkuluttaja, ja juhliin pätee mielestäni yksinkertainen ohje. Istumaillallisilla musiikin kuuluu jäädä taustalle, jotta ihmiset saavat rauhassa rupatella keskenään. Kunnon bileissä musiikilla on suurempi rooli tunnelman nostattajana. Omat cocktailkutsuni aloittaisin bossa novalla ja siirtyisin sitten johonkin menevämpään.”

 

Vinkit antoi muotisuunnittelija ja stailisti Annika Rantala.